SSK Borç

Parası olmayıp sildiremeyen adam ne yapacak çok merak ediyorum. Bu borç için bana mantıklı cevap verecek yok mu? Sen şunu yaptığın için devlet senden bu borcu alıyor diyecek

genel saglık sıgortası dı altında soygun banada 4000 lira cıktı odemedım odememde

ünideyken böyle yine bi tantana çıkmıştı sanrıım bi öğrenci belgesi vermiştim ama okul bitince yine borç çıkarmışlar 1 ay önce gittim dedim nerden çıktı bu borç benim okulum ynei bitti işim fln yok o da sildi :D

Ben de konuyu görünce baktım 2012 yılına ait borç bu üzerinden çok zaman da geçmiş eve kağıt falan da göndermediler, üniversite bitince 9 ay işe girene kadar hep borç yazmışlar

genel saglık sıgortası dı altında soygun banada 4000 lira cıktı odemedım odememde

Genel sağlık sigortası da adamlar şunu ücretsiz yaptık bunu ücretsiz yaptık diye hava atıyorlar sonra, sanki babasının hayrına yapıyorlar. Resmen sömürüyorlar, bir de habersiz. Bu borçtan haberi olmayan milyonlarca kişi vardır kesin. Bende az önce öğrendim çünkü.

geçen borcu sildirmeye gittim öğrenci belgesini verdim telefon numaramı istediler verdim geldim

Ben de konuyu görünce baktım 2012 yılına ait borç bu üzerinden çok zaman da geçmiş eve kağıt falan da göndermediler, üniversite bitince 9 ay işe girene kadar hep borç yazmışlar

silerler onu ama eve fln kağıt gelmiyo zaten heryerde duyurdular gidin gelir testinizi yaptırıın diye. sen git söyle ben 9 ay önce işe girdim de ondan önce hep borç çıkmış bana napacaz bunu yardımcı olun de karşıdaki cins biri çıkmazsa siler borcunu

Parası olmayıp sildiremeyen adam ne yapacak çok merak ediyorum. Bu borç için bana mantıklı cevap verecek yok mu? Sen şunu yaptığın için devlet senden bu borcu alıyor diyecek

Devletin mantığı şu, artık herkes sigortalı ama sigortalı işte çalışmıyorsan primini kendin ödeyeceksin diyor, gelirin yoksa da bunu kanıtla devlet senin yerine ödesin diyor.

herkese şirin, görünüp sosyal devlet gibi görünüp vatandaşı çarpmaya çalışıyorlar işte, böyle devletin olduğu bir ülkede bu kadar soyguncunun olmasına şaşırmamak gerek..

---------- Spam Engelliyici 21:56 ---------- Önceki Mesaj 21:55 ----------

silerler onu ama eve fln kağıt gelmiyo zaten heryerde duyurdular gidin gelir testinizi yaptırıın diye. sen git söyle ben 9 ay önce işe girdim de ondan önce hep borç çıkmış bana napacaz bunu yardımcı olun de karşıdaki cins biri çıkmazsa siler borcunu

inşallah diyelim

Devletin mantığı şu, artık herkes sigortalı ama sigortalı işte çalışmıyorsan primini kendin ödeyeceksin diyor, gelirin yoksa da bunu kanıtla devlet senin yerine ödesin diyor.

herkese şirin, görünüp sosyal devlet gibi görünüp vatandaşı çarpmaya çalışıyorlar işte, böyle devletin olduğu bir ülkede bu kadar soyguncunun olmasına şaşırmamak gerek..

---------- Spam Engelliyici 21:56 ---------- Önceki Mesaj 21:55 ----------

inşallah diyelim

bu arada Almanyada da böyle 80 euro para ödüyosun sigorta için her ay ister çalışş ister çalışma paran yok veya var söke söke alıyolar

Bir işe giremediğin için suçlusun, o yüzden para vermek zorundasın diyor. Bunun yanında da sağlık hizmetlerinden sözde ücretsiz yararlanıyormuşuz gss kapsamında.
İşin bir güzel tarafıda yasaya göre sana kağıt tebliğ etmek zorunda değiller. Kabul etmiş sayılıyorsun :)

Genel sağlık sigortası da adamlar şunu ücretsiz yaptık bunu ücretsiz yaptık diye hava atıyorlar sonra, sanki babasının hayrına yapıyorlar. Resmen sömürüyorlar, bir de habersiz. Bu borçtan haberi olmayan milyonlarca kişi vardır kesin. Bende az önce öğrendim çünkü.

eve tebliğ bile gelmiyor gizli soygun :)

Bir işe giremediğin için suçlusun, o yüzden para vermek zorundasın diyor. Bunun yanında da sağlık hizmetlerinden sözde ücretsiz yararlanıyormuşuz gss kapsamında.

Çalışmak istiyorum da hani iş ? Ünv. mezunu olduğum halde. Saçma saçma yasalar çıkarıp sömürüyorlar resmen. Şuan da sadece küfür ediyorum.

Bende tam buna bakıyodum bir baktım forumda konu açılmış :D Devlete para lazım galiba açık açık söylerlerse yardım ederiz böyle saçma saçma işler başımıza çıkarmasınlar.

Bu yasa 2012 yılında çıktı arkadaşlar. Buraya bile baktığınız zaman ne kadar kişinin haberinin olmadığını siz düşünün.

evet hocam benimki belgeyle oluyorda ablamin okulu bitti çalişiyor onunki nasil olucak nasil iş bunlar hastanenin yolundan gecmedik allaha sükür

hocam okulun bittiği güne kadarki borcu silerler yine iyi paradır zorla sen bi sgkdaki elemanları

lise bittikten hemen sonra borç işlemeye başlıyor. lise bittikten sonra üniversiteye başladıysanız eğer, aöf dahil. okuduğuna dair öğrenci belgeni götürdüğün taktirde okuduğun süreyi siliyorlar. eğer üniversiteye gitmediyseniz. silinmiyor. Gelir testi yapıldığı taktirde düzeltme olabilir

Bu sene sınava hazirlaniyorum ve dershaneye gidiyorum gecen sene mezun oldum okuldan SGK borç sorgulamasinda 600 TL te yakin borç çıktı bunu nasıl sildirebilirm.Ailemde çalışan sigortası olan kimse yok.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri