Eline saglik arkadasim güzel bir baslangic olmuş; özgün calismalar cok önemli; ilerleyen süreçte ayakta kalabilecek kanallar bunlar olacak:
Kisisel tavsiyelerim;
herseyden once basitte olsa bir fotoğraf makinasi ve tripod edinmelisin; goruntuyu sabitleyebilmen ve kaliteli çekim cok onemli
kendine bir konu bulmalisin, basladigin konu güzel, ornegin her hafta bir supriz yumurta olmali; madem stopmotion yapicaksin, taaa en bastan baslamalisin konuya;
ben olsam; kendime evde sabit bir yer ayarlarim, ve sabit bir isik; yumurtayi yuvarlana yuvarlana sanki kendi geliyor gibi sahneye alir, jelatinini kendiliğinden aciliyormus gibi devam ederim; sonra içinden cikan oyuncagi yine kendiliğinden yada daha önce cikan oyuncaklarin yardimiyla, (burayi istediğin gibi dramatize edebilirsin) oluştururum; sonrada bir arada eğlenen oyuncaklar gibi bir bolum sonuna baglarim;
her bôlûmde oyuncu sayisi artacak ve de onlarin yeni gelecek yumurtayi beklerken hecanlari meraklari vb durumlar sana yeni yeni konular açacak; hatta gelen yumurtayi bir tûr iluzyonla sahneye almanda mumkun; sonunda stopmotion için imkansiz diye birsey yok;
ama her ne yapacaksan, once kendin begeniceksin; isin kolayina kacmamalisin; saniyede 15-16 karenin altina inme bence; buda yaklasik 1 dakikalik videoda 1000 adet foto demek oluyor; kolay değil ama kalite buradan itibaren basliyor;
kolaylıklar dilegimle
değerli önerileriniz için teşekkürler. Sürpriz yumurta istemiyorum çünkü Türkiye'de yurt dışındaki çocukların ilgisini çekecek tarzda yeni yumurtalar yok inceledğim kadarıyla. kinderde hep şirinler var. kimisi adi yumurta vs. ama çizgi film karakterleri düşünüyorum izlediğim videolardaki gibi. ha bu konuda düşündürmüyor değil çünkü o animasyonlardaki oyuncaklar action figür diye geçiyor ve 60 - 70 dolardan başlıyor sanırım fiyatları
Ben şu ana kadar movie makerla yaptım denemelerimi. dediğim gibi aslında deneme bunlar. sabit bir ortam ve ekipman oluşturursam ve el yeteneklerimi gerektiği gibi kullanırsam 15-16 fotoya kadar düşmeye çalışacağım tabi ki.
İşe merak duyduğum için başladım. Bu yüzden umarım yaptıkça ve güzel sonuçlar çıkarabilirsem daha güzel olacak her şey.
Bir de after effect de öğrenebilirsem (en azından işimi görecek kadar) sanırım daha iyi filmler ortaya çıkabilir.
Siz bu işi yapıyor musunuz acaba?
ben cok beğendim. sürekli oyun kanalları acanlar var bu enazından özgünce olmuş![]()
geleceğe yönelik düşünüyorum özel mesajda da belirttiğim gibi
resmen animasyon çizgi film gibi izledim süper yapmışlar yaa
gerçekten öyle
bende yapıcam hocam çok güzelmiş![]()
E kolay gelsin o zaman şimdiden
2. video on numara olmuşhocam amerika gündemini, haberlerini takip edip içinde ekşın olup trend videoların arasına girenlerin bu şekilde parodisini de yapabilirsin müzikli falan. Zaten ışık olayına falan girmiyorum sen biliyorsun. Çizim olarak yapmayı planlıyorsan tripod falan uğraşma icabında bunların duvara monteli sabit olanları var öyle bir şey olsun temiz olsun. Allah muaffak eylesin.
çizim yeteneklerim çok fazla yok gibi ilk videoda görünüyor o yüzden nesneli çekimler olacak diye düşünüyorum büyük ölçüde.
yorumlarınız için teşekkürler