Stüdyo ışıklandırma (Nasıl yapılır)

• Kullanıcı bkrmyss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 🧠 İçerik Planlama & Strateji

bkrmyss

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Neredeyse özgün youtuberlerin genel problemi ışık ve kamera. Profesyonel çözümlerle bu sorun ortadan kalkıyor. Ama direk absürt rakamlar vererek başlamakta istemiyoru(Z)m.
Toplam da çekim yapacağım yer 5m² bir alan için de . 5 gündür amatörce denemediğim yol kalmadı. Elimde 6plus telefon var onunla çekim yapıyım diyorum. Dış çekim de harika işler yapıyorken kapalı alan da ışık zayıflığı nedeni ile videolar çok cansız kalıyor.

Demem o ki bu işi bilen arkadaşlar ışık sistemi, ışıklandırma ve kamera tavsiyesi bulunursa herkes faydalanabilir.

+ Olarak Sony HDR-PJ230E video kamerası var.

Son düzenleme:
Kesinlikle , benimde konuda uzman tavsiyesine ihtiyacım var. En uygun fiyata en iyi nasıl ışıklandırmayı halledebiliriz ?

Hocam sizin çektiğiniz videolar sadece el mi görünüyor.

şu anlık evet ama yüz çektiğim videolarda var bu size verdim linkteki spotların çok amaçlı ve yüksekleride var portatif trimpot alarak daha da iyi hale getirebilirsiniz önüne tül perde ekleyerek parlamayı engelleyebilirsiniz.

Sanırım uzman tavsiyesi istiyorsunuz. Öncelikle kendimden örnek vermek istiyorum. Ben profesyonel bir özgün kanal kullanmıyorum. Düşük bütçeli ekipmanlarla iyi işler yapmayı severim.

Şu an kullandığım kamera A4Tech 1080p özellikli bir kamera. Düşük ışıda donuyor, kaliteyi kötü yansıtıyor. Elimde bir adet eğilip bükülebilir (boğaz kısmı, gırtlak hortum şeklinde olan) bir adet oda lambası var. Oda lambasını yüz hizamın biraz üstünde tutarak kameranın tam arkasından gelecek şekilde ışıklandırıyorum. Kusursuz bir netlik ve kalite sağlıyor.

GreenBox kullanıcıları için bir tane aydınlatma kesinlikle yetmez. 2 adet şart ve bunları çarpraz yansıtmak gerekiyor. Ayriyeten yetersiz ışık verirse üçüncü bir store ışık gerekir bu da greenbox'un üstüne monte edilip aşağıya doğru aydınlatacak biçimde yönlendirilir.

Ev içinde yeterli ışığı yaratmak istiyorsanız yapacağınız iş çok basit.

1 adet ayarlanabilir oda lambası ve 1 adet kamera.

Odamızın tüm ışıklarını söndürüyoruz ve perdeleri çekerek karanlığı arttırıyoruz. İlla zifiri karanlık olmasına gerek yok. Gün ışığı engellensin yeter. Sonra kameramızı kuruyor ve ışığı tam arkasına yerleştiriyoruz. Işığın yüze 35 derecelik bir açıyla gelmesi yeterli. Tam yüze dik gelirse bu sefer göz ağrıtır ve videoda gözleriniz gittikçe kızarır..

Öyle illa softbox'lı şeylere gerek yok. Benim elimdeki aydınlatma 35 liralık. 100w'lık bir lambaya sahip.

Sanırım uzman tavsiyesi istiyorsunuz. Öncelikle kendimden örnek vermek istiyorum. Ben profesyonel bir özgün kanal kullanmıyorum. Düşük bütçeli ekipmanlarla iyi işler yapmayı severim.

Şu an kullandığım kamera A4Tech 1080p özellikli bir kamera. Düşük ışıda donuyor, kaliteyi kötü yansıtıyor. Elimde bir adet eğilip bükülebilir (boğaz kısmı, gırtlak hortum şeklinde olan) bir adet oda lambası var. Oda lambasını yüz hizamın biraz üstünde tutarak kameranın tam arkasından gelecek şekilde ışıklandırıyorum. Kusursuz bir netlik ve kalite sağlıyor.

GreenBox kullanıcıları için bir tane aydınlatma kesinlikle yetmez. 2 adet şart ve bunları çarpraz yansıtmak gerekiyor. Ayriyeten yetersiz ışık verirse üçüncü bir store ışık gerekir bu da greenbox'un üstüne monte edilip aşağıya doğru aydınlatacak biçimde yönlendirilir.

Ev içinde yeterli ışığı yaratmak istiyorsanız yapacağınız iş çok basit.

1 adet ayarlanabilir oda lambası ve 1 adet kamera.

Odamızın tüm ışıklarını söndürüyoruz ve perdeleri çekerek karanlığı arttırıyoruz. İlla zifiri karanlık olmasına gerek yok. Gün ışığı engellensin yeter. Sonra kameramızı kuruyor ve ışığı tam arkasına yerleştiriyoruz. Işığın yüze 35 derecelik bir açıyla gelmesi yeterli. Tam yüze dik gelirse bu sefer göz ağrıtır ve videoda gözleriniz gittikçe kızarır..

Öyle illa softbox'lı şeylere gerek yok. Benim elimdeki aydınlatma 35 liralık. 100w'lık bir lambaya sahip.

Gün ışığı geçen ampuller den aldım 4 adet. Ama ne yazık ki istediğim sonuçu alamadım. Ama dediğini yapacağım kamera arkasına koyarak bir de o şekil deniyeceğim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri