Şu vidayı nasıl çıkartırım ?

D
  • Kullanıcı Dean
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
D

Dean

Guest
m134bR.jpg

Beyler laptopu söküp fan temizliği ve termal macun süreyim dedim fakat resimdeki vidayı daha önceki denemelerimde yalama etmişim. Tam da anakarta bağlı o olmadan sökemiyprum nasıl sökecem bunu. Tornavidalar boşa dönüyor

Beyler tekrar topladım pc yi olmadı. Fakat limdi klavye çalışmıyor ((
Plugged into keyboard port diyo bu ne ya

Son düzenleme:
pr_01_16998_min.jpg

Bunun la tutabilirsin sanırım. Vidanın kafasını kare şekil yap biraz daha sonra böyle bir aletler çevir pense girmez sanırım

Ucunu kavrayabiliyorsan kerpetenle çıkarırsın.

Tornavida al eline.oraya değdir üstüne japon Dök. Yapisinca cek.

kargaburnuyla denedinizmi hocam tutabilirseniz vidayı çevirebilirsiniz diye düşünüyorum

Vidanın ucu kalınsa pense tutuyorsa onunla sökebilirsin ama haşat etmişsin ne o vidanın hali :D

güçlü bir yapıştırıcı bul , vidayı ve tornavidayı yapıştır daha sonra tornavidayı çevirerek çıkar.

şarjlıyla kesin çözüm

Beyler öyle tutacak kadar yer yok ya. Sarjlıyla debedim olmadı zaten sarjlı o hale getirdi :D herşeyi göze aldım tüm bilgielri hariciye attım ya sökecem ya sökecem :D yapıştırıcı olayını deneyim bi bide kargaburnuyla

Beyler öyle tutacak kadar yer yok ya. Sarjlıyla debedim olmadı zaten sarjlı o hale getirdi :D herşeyi göze aldım tüm bilgielri hariciye attım ya sökecem ya sökecem :D yapıştırıcı olayını deneyim bi bide kargaburnuyla

Vidanın hali içler acısı pek ümit yok gibi ama arkadaşların güçlü yapıştırıcıyla vida ve tornavidayı tutturma fikri benim de hoşuma gitti olabilir bak :)

Olayı videoya kaydet biz de izleriz :p

Vida dondurucular var hocam spreyler. Böyle yalama olmuş vidaların ısıdan genleşmesini yok ediyor. Şu an genleşmiş olacağını tahmin ediyorum ve yalama olmuş vidayı çıkartmak zortur. Kerpeten veya 8'lik karga burunla çıkarabilirsiniz.

Termal macunu değiştirdikten sonra sentetik tiner al.Resim fircasi ile anakart in tamamina sür. 1 saat bekle kapat pc yi.1-2 saat daha dur çalıştır. Tiner üstündeki nemden dolayi oluşmuş oksitlenmeyi vs temizler.

Vidanın hali içler acısı pek ümit yok gibi ama arkadaşların güçlü yapıştırıcıyla vida ve tornavidayı tutturma fikri benim de hoşuma gitti olabilir bak :)

Heh malzeme çıktı sizede :D

---------- Spam Engelliyici 13:50 ---------- Önceki Mesaj 13:49 ----------

Karga burnuda bulamadım ya

Lehim makinesini eline al tornavida ile vidayi birbirine lehimle

Mobilim yazim hatasi olabilir.

Termal macunu değiştirdikten sonra sentetik tiner al.Resim fircasi ile anakart in tamamina sür. 1 saat bekle kapat pc yi.1-2 saat daha dur çalıştır. Tiner üstündeki nemden dolayi oluşmuş oksitlenmeyi vs temizler.

tiner yerine izopropil alkol kullanmak daha sağlıklı olacağı kanısındayım.

süper teknikler varmış :D balta nacak dicektim bende :)

bu olay olabilir hocam ama önce o vida dan bir tane alın. :)

veya bir bıçak ile o vidanın üstünü biraz oyarak düz tornavida ile çıkarabilirsin :) darbeye dayanıklı birşey olsa keski çekiç kullan derdim biz dükkanda öyle yapıyorduk peder ile :)

Son düzenleme:
Beyler hepinize teşekkür ettim fakat bu böyle olacak gibi değil sarjlı matkapla vidanın üst kısmını aşındıra aşındıra kopartcam orayı kıracam

Vidanın ucunu tutacak büyüklükte civi bul.

Civinin başına 502 sür bide vidaya 502 sür iyice yapıştır birbirine ve kurumasını bekle bak sonra nasıl çıkıyor. :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri