Sunucu-IP-VDS üçlüsü. patlamak ya da patlamamak işte bütün mesele bu...

davşan

Kayıtlı Üye
S.a. arkadaşlar, hepinize helalinden bol kazançlar diliyorum.

Tam olarak içinden çıkamadığım konu şu:

Sunucu kullanırken kanallarımızın-adsensemizin; yt-google tarafından ifşa edilip, fişlenip kanallarımızın toplu olarak kapalıtma-kapatılmama durumu.

Elimizde olanlar;

-bir sunucu
-sunucu için kullanabileceğimiz bir veya birden çok ip
-adsense veya adsenseler
-kanallar(deneme amaçlı ve para getirecek olarak iki ayrı grup)
-bonus olarak farkı vdsler(ucuz) ve kendi pcmiz

Sizler bu işi yaparken nasıl bir yöntem izliyorsunuz? En güvenli şekli sizce nedir?

Benim aklıma bu elimizde bulunanları kullanmak için bir kaç tane yöntem geliyor. Bu yöntemler hakkında sizin BİLGİLERİNİZ nelerdir, bugüne kadar bu işi tecrübe etmiş üstadlar yazıp bizi bilgilendirirse çok faydalı olur. Bir de malumunuz kaç aylık emek bu olaya bağlı patladıktan sonra bir anlamı yok, o yüzden şu konuya bir açıklık getirebilirsek, sabit olur icabında bizim gibi acemiler bu işlere girerken deneyip yanılıp patlayıp edip emekleri boşa çıkmaz.

+Ccleaner vs. kullanıp, çerez geçmiş vs. temizleyip bunları her seferinde yaptığımızı ele alıyorum.

+Zaten malunuz , deneme kanalından kastım ölümüne eşleşen, dünya geneli, ünlem, telif vs alacağımız kanal.

A) Sunucuyu aldığımız gibi kullanmak. Tek ip ile tek adsense, asıl ve deneme kanallarına aynı ip ile bağlanmak.

B) Sunucuyu aldıktan sonra vds lere bölüp (oluyorsa birini güçlü render için yapıp, diğerlerini kanallara upload yapabilecek kadar yapıp), her vds için ayrı ip ile kanallara ayrı ayrı girmek. Ayrı ayrı adsenselere girmek.

C) Sunucuyu aldığımız gibi bırakıp, birden fazla ip kullanarak tek ve güçlü bir makineden render alıp, her kanal için ayrı ip kullanmak, her kanala tek sunucu ve ayrı ip ile bağlanmak. Bu iş sağlam ise adsenselere de ayrı ayrı iplerden girmek.

D) (ABC') Veyahut adsenselere bunlardan hiç girmeyip, her adsense için ayrı ucuz vds almak ki o bana baya sakat geliyor, veya adsenselere sadece kendi evimizdeki barkımızdaki pc ile girmek ip değiştirip çerez silip vs. Yine A,B veya C yöntemlerinden birini uygulamak.

Başka bir kombinasyon olabiliyorsa onlar da olur, yeterki kesin net bir yöntem belleyelim.

Bilgisi olmayıp fikri olan, her konuda tartışma açan, bir de kakara kikiri meraklısı arkadaşlar gözünüzü seveyim şu olay bir neticeye kavuşsun ondan sonra yapın yorumlarınızı.

Bu işi kesin net olarak bildiğini bildiğiniz, birileri varsa :) etiketlerseniz güzel olur arkadaşlar. Ben mi çok abartıyorum bu konuyu bilmiyorum ama bu iş bin tane sıfırın solunda duran "bir" e benziyor bence, patladıktan sonra bir anlamı yok. ;)
[MENTION=7769]Serk@nYT[/MENTION] abi sayende girdik, öğrendik bu işleri, yorumunla şereflensin şurası bir ya. :)

Valla şunu diyim ben kısaca.
Ana makinem 1 tane.Renderimde bu makinede oluyor uplodımda downloadımda.Ayrıca tek ip si var değişmem kolay kolay.Ve ne geçmişi silerim nede giriş çıkış yaptığımda mail geçmişini yada ccleaner kullanırım.Adsenselerede "aman hiyerf" der :d arasıra girerim bakarım.

Doğrumu bu yaptığım risklimi evet riskli.Ama bu şekilde gidiyorum gümlerse büyük gümler yada bilmiyorum böyle gider.

En önemlisi mail bana göre.Gerisi pek risk değil benim gözümde.

Valla şunu diyim ben kısaca.
Ana makinem 1 tane.Renderimde bu makinede oluyor uplodımda downloadımda.Ayrıca tek ip si var değişmem kolay kolay.Ve ne geçmişi silerim nede giriş çıkış yaptığımda mail geçmişini yada ccleaner kullanırım.Adsenselerede "aman hiyerf" der :d arasıra girerim bakarım.

Doğrumu bu yaptığım risklimi evet riskli.Ama bu şekilde gidiyorum gümlerse büyük gümler yada bilmiyorum böyle gider.

En önemlisi mail bana göre.Gerisi pek risk değil benim gözümde.

Abi senin şanını duymuşlardır ondan elleyemiyorlar herhalde. Biz yapsak anında patlatırlar. :D maili adam gibi açacağım abi onda sıkıntı yok, alt kanal yapıyor musun peki abi sen yoksa hepsi yine ayrı ayrı mailin ana kanalı mı ? Bir de bu hususlar hakkında başka bir tavsiyen, önemli bizim gözden kaçırabileceğimiz bir nokta var mı abi ? (Senin konu anlatımların falan hariç yani onları zaten içtik. :) )

1 vds den 30 kanal yönetiyorum. ne cerez sildigim var nede baska birsey. Son 3 ayda sadece 4 kanal kapandi.

Hocam bu konuyu çok abartıyorsunuz tek dedicated'ten tüm kanallarıma video atıyorum çerez ip vs. temizlemiyorum. Halada sağlam kanallar.

Hocam bu konuyu çok abartıyorsunuz tek dedicated'ten tüm kanallarıma video atıyorum çerez ip vs. temizlemiyorum. Halada sağlam kanallar.

mesela günde kaç kanala video yüklüyorsun sunucudan ? ve ortalama kaç video

Hocam günlük 1000 video oluyordur heralde. Çekiceğim kanala göre değişiyor kimi zaman 100 kimi zaman 200+ çekiyorum bir kanala.
konuştuğum biri bi vds den günde 3 kanalı geçmemek lazım diyordu da..o 200 400 arası atıyor
senin de 1000 olduguna göre 3-4 muhtemelen

Bugün 11 tane kanal yaptım hocam.

Dostum nasıl yani? aynı ip den 11 kanala giriş çıkış yaptın hiçbiri patlamadı mı? yarın yine 10, diğer gün yine 10 derken bu kadar fazla kanala aynı ip den girmiş olmak hiç risk taşımıyor mu şimdi?

Dostum nasıl yani? aynı ip den 11 kanala giriş çıkış yaptın hiçbiri patlamadı mı? yarın yine 10, diğer gün yine 10 derken bu kadar fazla kanala aynı ip den girmiş olmak hiç risk taşımıyor mu şimdi?

Hayır hocam hepsi sağlam bugün 1 tanesi kapandı fakat oda teliften :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri