Videoyu oynatamıyorum düzeltirmisiniz?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
şimdi bir içeriğime denedimde, böyle render alıp kanala atsak kimse izlemezki. Kamera oradan oraya gidiyor yakınlaştırıp
Herkese kolay gelsin
Kamera pozisyonunu değiştirerek ffmpegde kırpma yapmadan engel geçilebiliyor.
kod :
Kod:ffmpeg -i input.mp4 -vf "crop=2/3*in_w:2/3*in_h:(in_w-out_w)/1.3+250*sin(n/30):(in_h-out_h)/1.2 +300*sin(n/27)" -vcodec libx264 -pix_fmt yuv420p -r 30 -g 60 -b:v 1400k -profile:v main -level 3.1 -acodec libmp3lame -b:a 128k -ar 44100 -metadata title="" -metadata artist="" -metadata album_artist="" -metadata album="" -metadata date="" -metadata track="" -metadata genre="" -metadata publisher="" -metadata encoded_by="" -metadata copyright="" -metadata composer="" -metadata performer="" -metadata TIT1="" -metadata TIT3="" -metadata disc="" -metadata TKEY="" -metadata TBPM="" -metadata language="eng" -metadata encoder="" -threads 0 -shortest -preset superfast output.mp4
demo : https://www.youtube.com/watch?v=nYt5K1I0FM4
demo video justin bieberin bi klibi, sesi kestim. ses geçmek için elinde kodu olan varsa başlık altında paylaşılabilir iki kod aynı anda kombine edilebilir.
bilgi paylaştıkça çoğalır![]()
Paylaşımın için teşekkür, yalnız dizi filan çalışan arkadaşların işini görmez .
https://www.youtube.com/watch?v=yBDwFdsKeow
[MENTION=57045]Hash-Ocean[/MENTION] dostum ilk kez ffmpeg kullandım ve çözdüm direk yaptım videoyu ve gerçekten eşleşen vermedi
Kodu biraz anlatabilir misin ? Yani mesela sol üst köşeden sağ üst köşeye gidiyor sonra tamamen sağ alt köşeye kayıyor oradan sol alt köşeye gidiyor.
Bu hareketleri sağlayan bölümler ve ne kadar gideceğini belirleyen yerler kodun nereleri tam olarak.
Mesela ben şöyle bir şey istiyorum. Yine aynen sol üst köşeden başlıyor sağ üst köşeye gidiyor. Sağ üst köşeden sağ alt köşeye değil de yarım iniyor ve videoyu ortalıyor. Sonra sol ortaya hareket ediyor. Tekrar sol üst köşeye çıkıyor. Yani en alta hiçbir zaman inmiyor.
Şöyle bir resim çizdim paintte bilmem anlatabildim mi
![]()
Her kare aslında Tüm videoyu kapsıyor sadece videonun hareket yönünü belirtmek için kareler küçük kullanıldı. Mesela sol üstte ki küçük karenin kapladığı alan şöyle
![]()
Bunun hazır koduna ihtiyacım var. Birde kendim nasıl özelleştiririm. Anlatabilirsen süper olur. Belki daha az rahatsız edici şekilde geçebilirim dünya engeli.
Ve 240p çıkıyor. 480 çok iyi olurdu.
konuyuda editliyim belki kodu geliştirmek isteyenler olur.
hocam yabancı bi forumda bulduğum için bende tam bilmiyorum ama şu kısımda
"sin(n/30)in_h-out_h)/1.2 +300*sin(n/27)" 30 ve 27 yi arttırdıkça kamera hareketleri yavaşlıyor, azalttıkça hızlanıyor.
tüm işlem ""crop=2/3*in_w:2/3*in_hin_w-out_w)/1.3+250*sin(n/30)
in_h-out_h)/1.2 +300*sin(n/27)" bu kısımda oluyor, bi değişiklik yapcaksanız burdaki sayıları kurcalayarak bişeyler bulabilirsiniz.
"sin(n/30)in_h-out_h)/1.2 +300*sin(n/27)" 30 ve 27 yi arttırdıkça kamera hareketleri yavaşlıyor, azalttıkça hızlanıyor.
in_h-out_h)/1.2 +300*sin(n/27)" bu kısımda oluyor, bi değişiklik yapcaksanız burdaki sayıları kurcalayarak bişeyler bulabilirsiniz.
Hocam tamamen çözdüm ben editlemeyi unutmuşum. n/30 videonun harekete geçeceği zamanlar. 300*sin'de ki 300 ise ne kadar uzaklığa gideceği.
Arkadaşlar çok önemli bir sorum var. Bu ffmpeg de toplu işlem nasıl yapacağımİnternette de bulamadım tam olarak. Tek sorunum bu kaldı gibi.
Hocam tamamen çözdüm ben editlemeyi unutmuşum. n/30 videonun harekete geçeceği zamanlar. 300*sin'de ki 300 ise ne kadar uzaklığa gideceği.
Arkadaşlar çok önemli bir sorum var. Bu ffmpeg de toplu işlem nasıl yapacağımİnternette de bulamadım tam olarak. Tek sorunum bu kaldı gibi.
hocam siz aynı kalitede render alabiliyormusunuz,
bu kodda render alınca bir veya 2 alt kaliteye düşüyor örnek 480p 240p oluyor 720p 360p oluyor gibi
hocam siz aynı kalitede render alabiliyormusunuz,
bu kodda render alınca bir veya 2 alt kaliteye düşüyor örnek 480p 240p oluyor 720p 360p oluyor gibi
kodun başına for %%a in ("*.*") do ffmpeg -i "%%a" bunu output.mp4 kısmınıda silip "crop\%%~na.mp4" bunu yapıştırın tırnak işaretleriyle beraber, not defterine .bat olarak kaydedin ffmpeg bin klasörünün içine sonra çalıştırın.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.