Tamir Merkezine Suç Duyurusu Açma

JiTeM

Kayıtlı Üye
S.a arkadaşlar lanet olası bir sorunum var bundan 1 ay once mi ne laptopum arızalandı bi tamirci şirketine götürdüm bana anakartı yanmıs felan dedı anakart degısmesı lazım dedi 300tl verdim neyse daha sonra eve geldim pc'yi açtım baktım pc sarjı %16 ama dolmuyor oyle duruyor neyse pek umursamadım daha sonra pc bır hafta sonra duzeldı sarj doldu aradan 1 hafta gectı bır anda sarjı bitmeye başladı ve pc kapandı daha bır turlu acılmadı neyse aynı yere bır daha goturdum ekran kartımı dedı chipsetmi dedi hatırlamıyorum bırsey olmuş dedi 75 tl bir daha verdim oda pazartesi pc'yi aldım neyse bugun oyun videosu cekerken pc bir anda kapandı ama pc bildiginiz klavye alev almış yanıyor altı üsttü şuan pc ne acılıyor ne guc gidiyor birde pazartesi pc'yi aldıgımda batarya takılı fakat algılanmıyor hatası verıyor pc'yi sarjdan cekınce anında kapanıyordu bugunde tamamen kapandı daha acılmıyor . adamlar 300tlmi aldı anakartı degıstırmemısler baktım aynı anakart bant felan bırseyler atmıslar okadar 2.tamirde 75tl verdim tamır hakkında hıc bırsey demedıler hatta pcyı bı 15 16 yasında cocuk getırdı ne oldu ne yapmıslar sorun neymıs dedım aradı cocuk bırsey demedıler bende pc oldu dıye umursamadım ıste bunlara suc duyurusunda bulunmak ıstıyorum acaba nasıl bulunabılırım fatura felan vermedıler adama pc yı verdım baska yerde tamır ettıler getırdıler parayı aldılar elden gıttıler bu kadar adamlar perpada çalışıyorlar yarın bır daha goturucem bu sefer baya konusucam pc de onceden ne pil sorunu nede ısınma sorunu vardı tamırden sonra herşey oldu . lütfen yardımcı olurmusunuz yapıcaklarım konusunda .

as anlattıklarının kanıtını bulabilirsen dostum bence suç duyusunda bulun
memleketimdede aynı laptop veriyoruz sağını solunu adamlar değiştiriyor kontrol için verdiğim laptobu 500 gb dan 250 gb a 4 gb ramdan 2 gb indirmişler ve kingstonu değiştirmişler yani abuk subuk işler 1 değil 2 değil

memleketimdede aynı laptop veriyoruz sağını solunu adamlar değiştiriyor kontrol için verdiğim laptobu 500 gb dan 250 gb a 4 gb ramdan 2 gb indirmişler ve kingstonu değiştirmişler yani abuk subuk işler 1 değil 2 değil

Reis telefon kayıtları var arama yaptıklarına konustugumuza dahil şirket perpada gerekirse kamera kayıtlarını cıkartırım başlarını ağrıtım yeter .

anakart yanmış diyip değişim parası alıyorlar ama değişmiyorlar 1 kaç lehim işi ile sorunu düzeltiklerini sanıp müşteriye geri veriyorlar ekran kartı için verdiğin parada ise karta fırınlama işlemi yapılmıştır çoğu bilgisayarcı malesef böyle yanlarında çalıştığım için biliyorum çok çakallar

senınkını değiştirmemişler hocam çalmışlar.
geçmiş olsun

Yanlış anlaşılmasında bu bilgisiyarcıların hiç birine güvenmiyorum ya. 1 e 10 fiyat söyleyip, kimisi içindeki malzemeyi çalıp, kimisi değişcek deyip para alıp değiştirmeyip bu şekilde dolandırıcılık yapıyorlar. Ben anlamadım hakkıyla iş yapan 1 tane yere denk gelmedim. Keza telefoncuların çoğuda öyle.

hocam şikayet edin tüketici mahkemesinde kazanırsınız..Geçmiş olsun

Tamire vermeden önce tüm donanım bilgisini (seri numarası vs.) bir kağıda çıkarıp öyle teslim edin. Teslim ederken de teslim fişi alın. Yoksa çakal çok. Geçmiş olsun.

Eğer sizden para alıp gerçekten paranın karşılığında bir hizmet yaptılar veya bir parça taktılarsa bu ayıplı hizmete girer tüketici mahkemesine başvurursunuz. Eğer sizden para alıp bir parça taktık deyip takmadılar ve sadece el becerisi ile o anlık sorunu düzelttilerse bu dolandırıcılık veya savcının iyi gününe denk gelmişseniz hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçuna girebilir buda asliye ceza mahkemesinde görülür. Her iki mahkemede ücret almadan hizmet verir.

Bu gibi durumlarda Yetkili servisten başka yere yaptırmayın. 3 kuruş fazla verin kafanız rahat olsun.

1-telefoncular
2-bilgisayar tamircileri

hayatta güvenmem. Adamlar 2 format atmayı öğrenmiş 2 de vida sıkmayı bilgisayarcıyım diye dükkan açıyorlar sonrada bu gibi olaylar yaşanıyor.

Ödeme işlemi kredi kartı ile olduysa ispatlamanız daha kolay olucaktır. Yada faturanız, yazarkasa fişiniz varsa yanınızda bulundurunuz.Unutmayınızki ilgili işlem gerçekleştiğinde 7 gun iade hakkınız zaten mevcut, tamir işlemi olsada.Tamir işlemini bende yaptırmıştım ve bana 3 ay koşulsuz para iade hakkı tanımışlardı, keşke tamir öncesi böyle diyalok etseydiniz.

(Bahsettiğiniz arızaya gelince pc niz büyük ihtimal onbord yani anakart üzerinde ekran kartı ve ekipmanlar bitişik, bu pc ekran kartı değişsede aşırı ısınma vede zorlanmada yeniden aynı hatayı verebilir, ilk halindeki randımanı sağlamaz malesef) ne olursa olsun dizüstü pc lerde fan kullanım gerekli.
Geçmiş olsun hocam hakkınızı arayın bencede.

tüketici hakem heyeti hikaye en az 6 ay sonra sana elde tutulmaz bilgiler verirler
işleri çok sallayan kurum

Yanlış anlaşılmasında bu bilgisiyarcıların hiç birine güvenmiyorum ya. 1 e 10 fiyat söyleyip, kimisi içindeki malzemeyi çalıp, kimisi değişcek deyip para alıp değiştirmeyip bu şekilde dolandırıcılık yapıyorlar. Ben anlamadım hakkıyla iş yapan 1 tane yere denk gelmedim. Keza telefoncuların çoğuda öyle.

Bende güvenmiyorum işte birkez düştük ya ellerine çekicez . ya netten baktım 130 tl felan benım laptopa göre anakartlar ulan 300tl alıp ne yaptın anlamadım ki .

hocam şikayet edin tüketici mahkemesinde kazanırsınız..Geçmiş olsun

yarın gıdıcem dukkana erkenden konusucam bakım ne dıcekler ona gore ılk once polise pazarteside tüketici mahkemesine gidicem

Tamire vermeden önce tüm donanım bilgisini (seri numarası vs.) bir kağıda çıkarıp öyle teslim edin. Teslim ederken de teslim fişi alın. Yoksa çakal çok. Geçmiş olsun.

Ya ben tamıre goturdum 2kere dukkan kapalı aradım abı cocuk gelıyor dedı tamam dedım cocuk geldı laptopu verdım gıttı almayıda aynı sekıl fıs vermedı bırsey vermedı .

Eğer sizden para alıp gerçekten paranın karşılığında bir hizmet yaptılar veya bir parça taktılarsa bu ayıplı hizmete girer tüketici mahkemesine başvurursunuz. Eğer sizden para alıp bir parça taktık deyip takmadılar ve sadece el becerisi ile o anlık sorunu düzelttilerse bu dolandırıcılık veya savcının iyi gününe denk gelmişseniz hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçuna girebilir buda asliye ceza mahkemesinde görülür. Her iki mahkemede ücret almadan hizmet verir.

Hocam telefonda bana anakart yanmıs degıstırıcez 300tl dedı ıslerım var dıye okey dedım bı baktım aynı anakart bıb pc de anakarta gırıs yapılan bır yer var oraya elektrıklı bant atmıs 5 6 tane okadar benım fark ettıgım baska ney yaptılar bılmıyorum .

Bu gibi durumlarda Yetkili servisten başka yere yaptırmayın. 3 kuruş fazla verin kafanız rahat olsun.

1-telefoncular
2-bilgisayar tamircileri

hayatta güvenmem. Adamlar 2 format atmayı öğrenmiş 2 de vida sıkmayı bilgisayarcıyım diye dükkan açıyorlar sonrada bu gibi olaylar yaşanıyor.

garanti olsa direkt yetkili servise götürürdüm yokdu bıde baktım yakın hemen yapılır felan dıyorlar guvendım bır kere .

Ödeme işlemi kredi kartı ile olduysa ispatlamanız daha kolay olucaktır. Yada faturanız, yazarkasa fişiniz varsa yanınızda bulundurunuz.Unutmayınızki ilgili işlem gerçekleştiğinde 7 gun iade hakkınız zaten mevcut, tamir işlemi olsada.Tamir işlemini bende yaptırmıştım ve bana 3 ay koşulsuz para iade hakkı tanımışlardı, keşke tamir öncesi böyle diyalok etseydiniz.

(Bahsettiğiniz arızaya gelince pc niz büyük ihtimal onbord yani anakart üzerinde ekran kartı ve ekipmanlar bitişik, bu pc ekran kartı değişsede aşırı ısınma vede zorlanmada yeniden aynı hatayı verebilir, ilk halindeki randımanı sağlamaz malesef) ne olursa olsun dizüstü pc lerde fan kullanım gerekli.
Geçmiş olsun hocam hakkınızı arayın bencede.

Elden odedım fış felan vermedıler ben yapanları bıle gormedım . hocam benım onceden pc gta 5 oynarken bıle bu kadar ısınmıyordu cok dusuk bır oyun oynuyordum pc bır anda kapandı pc varya bastan asagı resmen yanıyor alev atıyordu .

[MENTION=7778]JiTeM[/MENTION]
Bi ara benim başıma geldi böyle olay ama önceden tercübeli oldugum için not almıştım sistemimi . sonra pc verdim herneyse 3-4 gün sonra geri aldım . 16 gb ram olmuş sana 8 gb . bende kasayı açtım ram yok ( 4 slottan 1 slot tek dolu ) . kasa agzı fanım sökülmüş ( 75 TLye almıştım sogutması için ) gittim adama . adam diyor hırsızmıyız biz felan vs. bende orda agır konustum . tartışma felan çıktı . ondan sonra çıragı abi ben çıkarmıştım felan dedi . ( olaydan sıyrılmak ve işi temize çıkarmak için ) çocuga sordum senin ramla ne işin var fanımla ne işin var. bana dedigi abi temizliyeyim dedi bana. . ha s.ktr lan dedim. aldım parçaları evde taktım . mahallede her geçtigimde adama dört gözle bakıyorumki bana bi laf söylesinde kavga çıkarayım diye. güvenmeyin böyle çakallara. alt üst ek ssd taktıracaktım . yapamadım diye vermiştim.

lanet olsun hepsi aynı demek bu tamirci karaktersizlerin ben bi laptop eskittim tamircide Allah yardımcın olsun dostum yeminden gayrısını ettim bozulsada götürmem

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri