Tazminat Davası Hakkında

• Kullanıcı zack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

zack

Platin Üye
Arkadaşlar şimdi karışık bir durumu anlatacağım sizlere umarım anlayabilirsiniz :D Şimdi ben doğduğumda babam kimliğimi çıkartmaya gittiğinde oradaki nüfus memuru beni kendi babamın üstüne yazacağına benim babamın ismine benzeyen farklı bir adamın üstüne yazmış beni. O adam ile babamın ismi doğum tarihi felan herşey aynı ama farklı adamlar işte. Çıkartılan nüfüs cüzdanı yani kimliğimde baba ismi ve anne ismi felan herşey normal yani gerçek ailemin üstüne görünüyor ama kütüğe girince yani tc numaram ile sisteme girdiğim zaman anne adım değişiyor ve farklı bir aile üzerine görünüyorum sistemde.

Sırf bunun yüzünden o zamanlar oks sınavı felan vardı girmek için zorluklar çekmiştim çünkü bu sorun yüzünden kimliğime resim ekleyemiyordum. Bunun için dava açtık ve hatanın düzeltilmesini istedik. Yanlışlıka üstüne geçirildiğim adam geldi mahkemeye şahitler felanda geldi işte 3-4 sene önce oldu bu mahkeme. Mahkemede hakim erteleme verdi ve dna testi istedi. Bizde yaptırmadık. Çünkü sınava 2 gün vardı ve vakit yoktu.

Bende sınavlara eski kimliğimle giremediğim için yeni bir kimlik çıkarmak zorunda kaldım ve o ailenin üstündeyim şu anda tamamen :D

Şimdi ben bu yaşadığım mağduriyeti çözmek yerine nüfusa tazminat davası açmayı düşünüyorum. Mahkeme masrafları felan hep zarara girdik. Zaten mahkemeye nüfüs müdürüde gelmişti. Ne deniliyorsa doğru demişti müdür ama hakim erteledi işte. Bundada vardır bir hayır.

Şimdi avukatlar ilede görüşeceğim ama burada bilgili olan varsa danışmak istedim. Pahalımı bu tazminat davası ve sizce sonuç ne olur mantıken.

Avukatlık forumuna çevirdim biraz ama mesele bu karışık baya :D Umarım okursunuz. Üstünde olduğum adamda zengin baya ara sıra bazı akrabalar mallara kon diyorlar ama tabikide öyle birşey olmaz. Aile kalabalık yerler beni :D Tazminat düşünüyorum ve görüşlerinizi almak istedim.

zack den [MENTION=7879]Throck[/MENTION] a zackden [MENTION=7879]Throck[/MENTION] a :D

Türk filmlerinde olur derdik ama gerçek işte :)
Bildiğim kadarı ile tazminat davasında harç miktarı, talep edilen tazminat tutarına göre belirlenir. Ne kadar yüksek bir tazminat isterseniz, o oranda harç ödersiniz.

tövbe yarabbi böyle şeyleri yeşilçam filmlerinde olur sanırdık :D

Vay be doğum tarihi ve isim aynı he.Ne garip bu dünya

Hocam önceki dava tamamlanmadan tazminat davası falan açamazsın ki önce mağduriyetini ispatlaman lazım :) yoksa ne diye tazminat versinler ki.

Hocam önceki dava tamamlanmadan tazminat davası falan açamazsın ki önce mağduriyetini ispatlaman lazım :) yoksa ne diye tazminat versinler ki.

Hocam dna testi girince gerçek ortaya çıkacak. Ondan sonra bende düzeltmek yerine mağdur oldugum için tazminat açacağım. Hiçte artık düzeltmeye niyetim yok.

adam zenginse bence nüfus kaydını kurcalama mirasından fazlasıyla faydalanırsın :D

Şakası bi tarafa memurun büyük hatası ve senin hayatını altüst etmiş,hayatını yaşamanı engellemiş. Cidden çok cddi bir durum. maddi manevi her türlü dava açabilrsin bence. ki hele bu durum yüzünden ciddi bir maduğriyet yaşarsan kimsenin gözünün yaşına bakmamalısınız. Hakkınızı sonuna kadar arayın. Geçmiş olsun.

Hocam dna testi girince gerçek ortaya çıkacak. Ondan sonra bende düzeltmek yerine mağdur oldugum için tazminat açacağım. Hiçte artık düzeltmeye niyetim yok.
Düzeltmek istemediğine göre yeni kimlikteki baba zengin herhal :) hocam şaka bir yana o düzelecek sen istesende istemesende sonra da mağduriyet davası tazminat alayını açarsın..

adam zenginse bence nüfus kaydını kurcalama mirasından fazlasıyla faydalanırsın :D

Şakası bi tarafa memurun büyük hatası ve senin hayatını altüst etmiş,hayatını yaşamanı engellemiş. Cidden çok cddi bir durum. maddi manevi her türlü dava açabilrsin bence. ki hele bu durum yüzünden ciddi bir maduğriyet yaşarsan kimsenin gözünün yaşına bakmamalısınız. Hakkınızı sonuna kadar arayın. Geçmiş olsun.

Hocam adam zenginde şimdi öyle işlerede girilmez. Çocuğu çok başımı derdemi sokayım. Bu durum yüzünden dediğin gibi ciddi mağduriyet yaşandı. Resmi dairede ne zaman işim olsa 1 saat memurlara bunu anlatmaya çalışıyorum. Sınava son gün kimliği çıkarttımda girebildim. Dava açmak zorunda kaldık harç parası gitti yani varda var.

Nüfus devlettir, zırnık alaman hocam , hata yı düzeltsinler yeter de bırak tazminatı.

Bende böyle düşünüyorum devlete dava açmak :D saçma gelmiyormu sizce ? uğraşmayın bence, yine haklı sizken zararlı siz çıkarsınız.

Bende böyle düşünüyorum devlete dava açmak :D saçma gelmiyormu sizce ? uğraşmayın bence, yine haklı sizken zararlı siz çıkarsınız.

Açılıyormuş hocam devlete tazminat davası.

---------- Spam Engelliyici 22:57 ---------- Önceki Mesaj 22:56 ----------

Davaya nüfüs müdürüde gelmişti adamlar hatayı öyle biliyorlarki ne denirse kafa sallıyor doğrudur efendim modundaydılar :D

Herkes bu şekilde düşündüğü için bugün bu ve benzeri mağduriyetler meydana geliyor. Ben devlete dava açtım ve kazandım.. Yani devlet falan önemli değil bir adaletsizlik varsa illaki kazanırsınız. Daha olmadı Avrupa insan hakları mahkemesi var

Hocam konudaki tüm yorumlarıda konunuzuda okudum gerçekten çok kötü bir durum olmuş sizin durumunuz ve dava işlerinden fazla anlamam ama ben olsam peşini bırakmam tazmimat davası açardım yani sırf bunun için çok uğraşmışsınız sizin için kötü durumlar bile olmuş yani peşini bırakmayın devlet`e dava açılır mı diyenlere bakmayın açıkcası

Hocam sende bu şans varken DNA testinde de karışıklık çıkar annen baban başka bi aile çıkar sonra çık işin içinden :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri