Tek Topluluktan Kanal Kapanmasının Nedenleri

• Kullanıcı ilyas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Aynen oyle iste ustad.Bunlarin yaninda yapilmasi gereken ufak bazi seylerde var.

teşekkürler

ama her zaman dediğim gibi kanal günde 30k olunca tak kapanıyor..bunu 2 kez daha yazmıştım ama bi arkadaş yorumumu silmiş

kesinlikle program hocam başka bişey demiyorum ama son 10-15 gündür bişey oldu sanırım youtube bir güncelleme getirdi dandik kanallarım bile kapanmıyor Allah nazardan korusun sanırım programı yapan arkadaş ya duruldu ya da program eskisi gibi işlemiyor...

başka ne yapabilirim ne önerirsiniz...

Son düzenleme:
Sunuda soylemeyi unuttum, Kanaliniza video yukledikden sonra ,o kanala bir dahaki girip girmemeniz bu aradaki zaman farki,Bu kanalinizin uyeligi iel youtubeda farkli kanallara girip video izlenmesi abone olunmasi baska videoya like atilmasida buyuk etken.Kanalin yani Youtube hesabinin guncelligi aktifligi de bu algoritma icinde buyuk onem tasiyor.Bunu youtube kendi yazilarinda bilgilerinde de baya baya acikliyor.

---------- Spam Engelliyici 19:48 ---------- Önceki Mesaj 19:47 ----------

Hocam yaptığım şeyler

1- kanal kapak resmi ve logosu
2- her videoda özgün video ismi açıklama ve etiket
3- hatta bir kanal için öyle bir inat ettim ki site açtım kart ekledim wordpressi orjinal gibi yapmaya çalıştım
4- hangi vds den açmışsam yine aynı vds den girmeye özen gösteriyorum ve bir ipden 2 kanaldan fazlasını bile girmiyorum
5- sadece o dili kullananlara video izlenimini açtım tek tek her videoda düzenleme yaptım
6- hangi dili kullanıyorsam özenle o dilin ülkesiinin telefonuyla kanalı onayladım

ama her zaman dediğim gibi kanal günde 30k olunca tak kapanıyor..bunu 2 kez daha yazmıştım ama bi arkadaş yorumumu silmiş

kesinlikle program hocam başka bişey demiyorum ama son 10-15 gündür bişey oldu sanırım youtube bir güncelleme getirdi dandik kanallarım bile kapanmıyor Allah nazardan korusun sanırım programı yapan arkadaş ya duruldu ya da program eskisi gibi işlemiyor...

başka ne yapabilirim ne önerirsiniz...

Mesajlarimda yaziklarim onemli gercekden.Bunlari dikkate almalisin.Etkisi buyuk.

Benim kanallar ABD'den flag yiyor hep.
Abd ve Kanada ülkelerine açıyorum geri kalan tüm ülkeleri engelliyorum yine kapatıyorlar yine :)

arkadaslar flag botlar proxy ile calısır proxy nereninse ordan girmis gözükürler [MENTION=7769]Serk@nYT[/MENTION]

Soyle diyim etiketleri cok fazla girmeyin aciklamali olsun bide ben kanallarimla her sayafaya girip cikiyom video izliym baska kanallara abone oluyom herseyi yapiyorum illa kanali hazirla gerekenleri at bi daha grme diye kural yok biraz gercek kullanici gibi dawraninki ytnin sistemi orijinal gibi tanisin ve eminimki daha cok etken var

Sunuda soylemeyi unuttum, Kanaliniza video yukledikden sonra ,o kanala bir dahaki girip girmemeniz bu aradaki zaman farki,Bu kanalinizin uyeligi iel youtubeda farkli kanallara girip video izlenmesi abone olunmasi baska videoya like atilmasida buyuk etken.Kanalin yani Youtube hesabinin guncelligi aktifligi de bu algoritma icinde buyuk onem tasiyor.Bunu youtube kendi yazilarinda bilgilerinde de baya baya acikliyor.

---------- Spam Engelliyici 19:48 ---------- Önceki Mesaj 19:47 ----------

Mesajlarimda yaziklarim onemli gercekden.Bunlari dikkate almalisin.Etkisi buyuk.

Peki serkan hocam bu kanal resimlerindeki ünlem neden oluyor acaba kanal resimlerinin telif içermesi mi yoksa youtube açıkca senin kanalın spammı demek istiyor. O ünlem olayından sonra ben şahsen hiç bir kanalıma ne banner nede küçük resim ekledim.Eklemediğimden bu tarihe kadar hiç ünlem görmedim. Şahsi düşüncem spam yapıyorsan bu tür resimlerle uğraşmayacan ama yok ben özgünüm kanalımla uğraşacam diyorsan o zaman resim olayına gir derim. Senin düşüncen nedir Serkan hocam bu konuda. acaba gerçekten küçük resimlerin spamla bir alakası varmı.

Bazı önlemleri aldıktan sonra kapanmalar büyük oranda bende de durdu.
Aslında herkes tespit ettiği noktaları yazarak bir beyin fırtınası yapsak çözüm buluruz biz buna, yada en azından zararı minimuma indirmeyi başarırız...

yaz hocam sende arkadaşlar güzel şeyler yazıyorlar. adminler zaten yarın öbürgün konuyu kitleyebilirler haklılar da su istimal edilmesin diye. konu açıkken konuşalım buyur paylaş hocam bizde koyarız üzerine serkan abi zaten güzel şeyler anlattı birde seni dinleyelim.

Bazı önlemleri aldıktan sonra kapanmalar büyük oranda bende de durdu.
Aslında herkes tespit ettiği noktaları yazarak bir beyin fırtınası yapsak çözüm buluruz biz buna, yada en azından zararı minimuma indirmeyi başarırız...

yaz hocam sende arkadaşlar güzel şeyler yazıyorlar. adminler zaten yarın öbürgün konuyu kitleyebilirler haklılar da su istimal edilmesin diye. konu açıkken konuşalım buyur paylaş hocam bizde koyarız üzerine serkan abi zaten güzel şeyler anlattı birde seni dinleyelim.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var hocam; topluluk gelmeyen ve flagtan etkilenmeyen kanallarda var.
Önemli olan sağlam ve sağlam olmayan kanallar arasındaki farkı bulmak
Ve buna göre çalışma sistemini değiştirmek...

Aslında hatayı en başta yapıyoruz biz
İlk hatamız, kanal açarken, giriş yaparken kanala spam bir kimlik kazandırmak oluyor.

Spam kimliği kazanmış bir kanal ilk aşamada (yani henüz fazla izlenim yokken) youtube tarafından bir filtreye tabi tutulmuyor.
Taki günlük izlenimler belli seviyeye çıktığı zaman kanal youtube un filtresine takılıyor.
Temiz bir kanalsa video siliniyor.
Spam kimlik kazanmış bir kanalsa video silinmesini müteakip kanal da askıya alınıyor...

Render yaparak az video ile çok izlenim hedefliyorsanız şu üç şeye dikkat edin aradaşlar.
Çünkü bu üç şey bendeki kapanmaları büyük oranda azalttı...

1. Deneme (test kanalları): Dünya engeli geçmek için kullandığınız deneme girişimleri videoyu yüklediğiniz ana kanalları spama sokuyor
Render aldığınız bir videoyu bir kanal üzerinde sisteme tanıtıyorsanız, hemen akabinde yükleme yaptığınız ikinci kanal spama düşecektir.
Sadece bunu dikkate aldığımda dahi kapanmalar %70 azaldı

2. Her yüklemede render li video: Yt ye yüklenen her videonun, silinmiş olsada yt de kaydı vardır. Yt ye daha önce yüklediğiniz bir video, silinmiş olsada, ikici yükleme girişimizniz kanala spam bir kimlik kazandırıyor. Hiç bir videoyu tekrar render almadan yt ye yüklemeyin. Silinmiş olsa bile. Mesela benim 2 tb lik arşivimde hiç editli video yoktur, bütün videolar ham haldedir.
Çalışma yöntemimde bunu dikkate aldığımda kapanma oranındaki azalma %80 oldu

3.Kurtarma maili ve kurtarma telefonu: Eskide yt buna önem vermesede artık önem veriyor.
Kurtarma telefonunu ve +15 i mümkünse aynı reel bir numarayla onaylamalısınız...

Kurtarma mailine gelince;

Bir çok kişi kanalı açarken hesabına sahte bir kurtarma maili ekler.
Oysaki google ın kurtarma mailine bildirim gönderdiği üç önemli aşama vardır.

-hesabınızın şifresini değiştirdiğiniz zaman,
-kanal oluşturma aşamasında,
-farklı bir lokasyondan hesabınıza giriş yaptığınızda,

Eğer sahte bir kurtarma mail adresi kullanıyorsanız (örneğin outlook servisine ait sahte bir mail hesabı), üstteki üç durumdan biri gerçekleştiğinde google kurtarma mailene bir bildirim gönderecektir.
Eğer outlook servisine bağlı böyle bir mail adresi yoksa bu sefer outlook, google a geri bildirim göndererek böyle bir mail adresinin olmadığını söyleyecektir.
Kurtarma maili ve özellikle kurtarma telefonu için bu anlattıklarımı dikkate aldığımda kapanmaların azalma oranı %90 a çıktı

Şimdilik aklıma gelenler bunlar hatırladıkça yazmaya devam ederim...

Son düzenleme:
katkından dolayı sağolasın abi. sağlam çalışıyorsun gerçekten.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var hocam; topluluk gelmeyen ve flagtan etkilenmeyen kanallarda var.
Önemli olan sağlam ve sağlam olmayan kanallar arasındaki farkı bulmak
Ve buna göre çalışma sistemini değiştirmek...
Aslında hatayı en başta yapıyoruz biz
İlk hatamız kanal açarken giriş yaparken kanala spam bir kimlik kazandırmak oluyor.

Spam kimliği kazanmış bir kanal ilk aşamada (yani henüz fazla izlenim yokken) youtube tarafından bir filtreye tabi tutulmuyor. Taki günlük izlenimler belli seviyeye çıktığı zaman kanal youtube un filtresine takılıyor. Temiz bir kanalsa video siliniyor. Spam kimlik kazanmış bir kanalsa video silinmesini müteakip kanalda askıya alınıyor...

Render yaparak az video ile çok izlenim hedefliyorsanız şu üç şeye dikkat edin aradaşlar. Çünkü bu üç şey bendeki kapanmaları büyük oranda azalttı...

1. Deneme (test kanalları): Dünya engeli geçmek için kullandığınız deneme girişimleri videoyu yüklediğiniz ana kanalları spama sokuyor

Render aldığınız bir videoyu bir kanal üzerinde sisteme tanıtıyorsanız, hemen akabinde yükleme yaptığınız ikinci kanal spama düşecektir.

Bunu dikkate aldığımda kapanmalar %70 azdı

2. Yt ye yüklenen her videonun silinmiş olsada yt de kaydı vardır. Yt ye daha önce yüklediğiniz bir video, silinmiş olsada, ikici yükleme girişimizniz kanala spam bir kimlik kazandırıyor. Hiç bir videoyu tekrar render almadan yt ye yüklemeyin. Silinmiş olsa bile. Benim 2 tb lik arşivimde hiç editli video yoktur bütün videolar ham dır.

Bu şekilde çalışmaya başladığımda kapanma oranı %80 azaldı

3.Eskide yt buna önem vermesede artık önem veriyor. Nedir o, tabiki hesap kurtarma maili ve kurtarma telefonu.

Kurtarma telefonlarını ve +15 i aynı gerçek bir reel numara onaylamalısınız...

Kurtarma mailine gelince;

Bir çok kişi kanalı açarken hesabına sahte bir kurtarma maili ekler.
Oysaki google ın kurtarma mailine bildirim gönderdiği üç önemli aşama vardır.

-hesab şifresini değiştirdiğiniz zaman
-kanal oluşturma aşamasında
-farklı bir lokasyondan hesabınıza giriş yaptığınızda

Eğer sahte bir kurtarma mail adresi kullanıyorsanız (örneğin outlook servisine ait sahte bir mail hesabı) üstteki üç durum gerçekleştiğinde google bu maile bildirimde bununacaktır. Eğer outlook servisine bağlı böyle bir mail yoksa outlook, google a geri bildirim gönderecektir böyle bir mail adresi yoktur diye.

Bunu dikkate aldığımda kapanmaların azalma oranı %90 a çıktı

Şimdilik aklıma gelenler bunlar hatırladıkça yazmaya devam ederim

katkından dolayı sağolasın abi. sağlam çalışıyorsun gerçekten.
Ha şuda aklında bulunsun sen quize yeni başladın galiba
Partner kanal satanların izlenim almak için kullandıkları ilk video spam video olur genelde hatta bir çoğuna aynı kısa videoyu yüklerler. Kanalına yüklenen ilk video yt nin tanımayacağı şekilde editlenmiş bir video olsun. Sahte bir özgün video. İzlenim alacaksan görüntünün bozulması o kadarda önemli değil. Videonti, kısa ve bir çok sahte özgün video için yardımcı olacaktır sana ;)

[MENTION=7769]Serk@nYT[/MENTION] [MENTION=13118]acan38[/MENTION] gerçekten süper tecrübeler paylaşmışsınız ellerinize tecrübenize sağlık

Özetle

1-) Kanalların aktiflik oranı çok önemli

Bunu duyduktan sonra aklıma geldi ocak-şubat aylarındayken kanallarıma neredeyse 3-4 günde 1 kere en kötü haftada 1 kere girip kanalda eşleşen varmı sıkıntı varmı yorumlarda neler yazmışlar diye gezinirdim 3-5 dk ve spamdan kapanma yaşamadım o kanallarda buda demek oluyor ki spamdan kapanmanın önüne geçebilmek için 1. madde çok önemli

2-) 1 kanal spamdan kapanınca elimizdeki renderlı videolar da spam kimliği kazanıyor.

Bu maddeyle ilgilide daha önce tecrübelerim oldu. Çok izlenen güzel kazandıran kanallarımın kopyalarını mutlaka açarım ve mutlaka 3. 4. açtığım kanallar spamdan kapanır ve sırasıyla zincirleme diğerleride zamanla kapanır buna şahit oldum. Buda demek oluyor ki renderladığımız videoları 2. bir kanala atmıycaz gerekirse tekrar render alıp öyle atıcaz.
NOT:TABİKİ BU KONUDA BİZ ÖNLEM ALSAK BİLE BİZİM KANALIMIZI KOPYALAYANLAR YÜZÜNDEN YİNEDE RİSK ALTINDA OLACAĞIZ...O yüzden lütfen herkez renderlı atsın videoları yt to yt yapmasın...

Bu 2 ÇOK ÖNEMLİ maddeye dikkat edersek sanırım spamdan kapanmaları çok büyük oranda azaltabiliriz. Bu dakikadan sonra bu yönde çalışmalarımı arttıracam sonuçlarını yazarım tabi konu silinmezse :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri