Arkadaşlar aslında açıklamak istemiyordum ama açıklama gereği duydum. Hedef aslında yapı kredi kartımdı. Aldıkları eşime bıraktığım kartlardan 2400 tl harcanmış. 3d secure olmadan yani cep telefonu şifre gönsermeden parayı alabiliyorlar.
Nese olaya gelim çok büyük miktarda paypalımdan yapı kredi atm kartıma para aktarımı dün sabah hesabıma ulaştı. Bunun üzerine bu olayın olduğunu düşünüyorum. Çünkü eşime yapı kredi kartını bastıra bastıra vermeniz gerekiyor demişler. Eşimde yapı kredi kartı vardı ama atm değil kredi kartıydı. Az miktar eşime kullanması için verdiğim karttı. Asıl hedefe yani ulaşamadılar. Eğer ulaşsalardı 1 aylık dan fazla birikimim boşa gidecekti.
Ben şahsen bankada tanıdıkları olan bir örgüt olarak düşünüyorum. Bugün bu konu sayesinde bir arkadaşla görüştüm. Kendisi bankacı senin hesabına girip paraya bakan yapı kredi sorunlusunu loglardan bulabilirler dedi.
Asıl süreç yeni başlıyor, bu örgüt zannettiki hedeflenen parayı çaldıklarını. Ama başaramadılar. Başardıkları şey tabiki yine daha cok manevi beni üzdü. Sonuçta eşimin sevdiği 15 bin tl değerinde altınları gitti.
Ya başımıza parayı biriktirdiğim kart gitmiş olsaydı, veya bankada biriktirdiğimiz altınları tutmak yerine evde tutsaydık.
Bu kişiler büyük hedeflerle iş yapıyorlar. Kamera kaydı aldığım yerde daha dün bir kişi 300.000 tl telefonla dolandırılmış. Bu tek kişilik örgüt değil. Paranızı biriktirdiğiniz hesaba ait kartı siz siz olun en güvendiğiniz kimsenin bilmediği yerde saklayın.
Araştırınca yüzlerce aynı yöntemle soyulmuş kişi görüyorum. Bu gruba benim ailemde dahil oldu. Çalınana param kadar avukatada para harcamaya razıyım. Yeterki örgütün bir kolunu ben kırayım.
Bankadaki bir arkadaş ise bir hesapda tek hareket en fazla 10.000 tl olsun 20.000 nin üstüne çıkınca elranlara düşer dedi. Müsallat olmalarını istemiyorsanız bir hesaba 20.000 den cok para aktarması yapmayınız.
Ben şahsen rastgele seçildiğimi düşünmüyorum. Çünkü baktığımda ev telefonum sadece internet için bağlı olan tel. Ve şuana kadar 1 defa kullanılmamıştı. 3 yıldan sonra ilk defa çaldı. Peki bu teli kim biliyordu sadece bankalar. Numara sallanıpda özellikle vurgulanarak mı yapı kredi kartım istendi. Bana göre rastgele değildi. Hayatımın en büyük para aktarımını yaptığım işlemdi o karttaki işlem. Hedeflenen kartımı aldıklarını sandılar ve gittiler ama yanlış karttı. bunuda daha şeffaf nasıl beni bulduklarını anlatmak için yazdım.