Telefonda Dolandırıldım - HERKES OKUSUN

Merhaba Arkadaşlar,

Fazla söze gerek yok, aşağıdaki metni okumanızı rica ediyorum. Bu herkesin başına gelebilecek nitelikli dolandırıcılıkdır. Telefonda eşimle 1.30 saat görüşmüşler. Yani kişiyi hipnoz ediyorlar.

N92gMk.jpg

Dip not : Polislerin bu durumda eşime dediklerini aynen iletiyorum.

Elden gasp olmadan aldıkları için yakalanması durumunda kişi yinede kısa sürede serbest bırıkalacaktır. Çünkü burada gasp etmeden eşyalar alınıyor. Buda kendi iradesiyle verdiğini gösteriyormuş. Bu nedenle polislerde pek birşey yapamıyorlar.
Benide Aradılar ana vrat sövdum kapadım :D

Çok geçmiş olsun. Malsef bir anlık bile olsa korku insana normalde yapmayacağı hataları yaptırabiliyor. Karakol, Polis vs. kelimelerini duyduğumuzda hemen başımıza bir iş aldığımızı, başımızın belaya girdiğini, kötü bir şey olacağını düşünüyoruz ve panik yapıyoruz. Benim de annemi aradılar aynı şekilde ve ben telefonu elinden almasaydım büyük ihtimalle başımıza gelecek şeyler aynıydı. Tekrardan geçmiş olsun.

Neredeyse sadece bu konuya yazmak için üye oldum bugün hocam.

Çok geçmiş olsun öncelikle. Kanı bozuk, gözü dönmüş dolandırıcılarla yüzyüze gelmiş eşiniz. Allah korusun ailenizden birine zararda verebilirlerdi. Buna da şükür demek lazım.

Tekrardan büyük geçmiş olsun

Geçmiş olsun ustad. Haddim olmayarak söylüyorum okudugum kadari ile biraz dikkatsizlik var. Arayan seref yoksunu kisi once sizi istemis esinizin yaninda olmadiginizi ogrenince suan sorguda demis. Hukuk burosunda bir gsm sirketinin borclularini arayarak borc tahsilati yapiyoruz. Ulasamadigimiz borclular icin internette arastirma yaparak kisinin yasadigi apartmanindaki vatandaslara veya oturdugu sokakta yasayan insanlarin isim soyisim bilgilerine ulasarak borcluya ulasmaya calisiyoruz. Adam muhtemelen internet uzerinden bilgilerinize ulasmistir. İnternet denen sey dogru kullanilmadiginda zararli olabiliyor.

Tost makinasından zor şartlar altında gönderildi.

Bir keresinde annemi aradılar, ben orda olmasam annem yaşlı tabi, telaşlanır ya da inanırdı belki.

Karakoldan arıyorlarmış, güya bizim telefondan önceki gece falanca albay rahatsız edilmiş vs vs. Ben direk tepki verdim, tamam madem öyle birşey var gelin alın götürün bizi karakola dedim. Bocaladı ne gelen oldu ne giden... Fırçalamasam, dinlesem ne gibi senaryolar üretecekti acaba. Aslında yanlış yapmışım, inanmış gibi yapıp bekleyeceksin, gelene de yaş odunla dalacaksın.

geçmiş olsun hocam umarım bu ********ler belasını bulurlar.

Geçmiş olsun hocam ah be o kadar televizyonlarda vs. belirtiliyor bu durum inanmayın diye. Hala nasıl düşebilirsiniz bu oyunlara. Çok geçmiş olsun. Geçenlerde yaşlı anneannemi aramışlar kadın çakal işin içinde para oldumu asla inanmaz seni şikayet ederim terbiyesiz derken kapanmış yüzüne telefon :) Tekrar geçmiş olsun.

---------- Spam Engelliyici 21:57 ---------- Önceki Mesaj 21:55 ----------

Bir keresinde annemi aradılar, ben orda olmasam annem yaşlı tabi, telaşlanır ya da inanırdı belki.

Karakoldan arıyorlarmış, güya bizim telefondan önceki gece falanca albay rahatsız edilmiş vs vs. Ben direk tepki verdim, tamam madem öyle birşey var gelin alın götürün bizi karakola dedim. Bocaladı ne gelen oldu ne giden... Fırçalamasam, dinlesem ne gibi senaryolar üretecekti acaba. Aslında yanlış yapmışım, inanmış gibi yapıp bekleyeceksin, gelene de yaş odunla dalacaksın.

Bir keresinde yanılmıyorsam ATV'yi aramış bu aptallar :) ATV muhabirleride kameraya alıyorlar konuşmaları vs. Buluşuyorlar diğer ekipler polislere bildiriyor ve olay yerine malı teslim etmeye gizli bir kamerayla gidiyorlar. Sonunda adamları paketliyorlar.

Öncelikle geçmiş olsun bir anlık akıl tutulmasıyla herkesin başına gelebilecek bir olay yaşamış eşiniz.Gidenlerin geleceginden şüpheliyim inşallah daha fazlasını kazanırsınız.

Daha önce iki kez dolandırılmak üzere arandım.İlkinde sizinki gibi terör baglantısı kurdular, güya benim cep telefon numaramla kandille görüşme yapılıyormuş bana telefonu kapatmadan en yakın markete gidip alabilecegim kadar kontur alıp numaraları arkadaşa vermem istendi.Bakırköyde bir karakoldan aradıgını söylemişti bende amcamın başka bir şubede komser oldugunu söyleyip durumu ona anlatmalarını söyledim adam telefonu yüzüme kapattı.Aynı numarayı geri aradıgımda ise numaranın kullanım dışı oldugu uyarısı geliyordu.
İkinci arayanlar daha profosyenel ve daha iyi organize olmuşlardı.Arayan kişi avrasya sigorta diye bir saglık sigortası yapan firmadan aradıgını adıma kullandıgım kredi kartından bir yıl önce bankanın bana ücretsiz saglık sigortası yaptırdıgını ve sürenin bittigini uzatmak isteyip istemedigimi sordu.Haliyle haberim olmayan sigortayı uzatmayacagımı söyledim o zaman bana eve iptal evraklarını yollacaklarını ancak iptalin gerçekleşmesi için cep telefonuma gelecek onay kodunu ona söylememi istedi.Bu arada ev, işyeri adres bilgilerimi kullandıgım hesabın bilgilerini kart numaramı hepsini tek tek bana saydı.Büyük ihtimal internetten hesabıma erişmek için gerekli kodu istiyordu arkadaş.Telefondaki ipneyi iyi bir kalayladıktan sonra bana olmayan sigortayı iptal etmeyecegini yüklü bir hesap çıkacak tehditini savurduktan sonra telefonu kapattı.Aynı numarayı aradıgımda yine kullanım dışı uyarısı verdi.155 arayıp şikayet ettim adam daha mevzuyu dinlemeden sen numarayı ver deyip telefonu kapattı.
Ulaşılamayacak bilgilere ulaşmalarında banka çalışanlarınında parmagı oldugunu düşünüyorum.

çok büyük geçmiş olsun.Adaletimizinde bu kadar kötü işlemesi aklın kabul edeceği bişey değil de neyse.

Toplum olarak bilinçlenmemiz lazım. Bu haberler sürekli ekranlarda gazetelerde. Emniyet de sürekli insanlara SMS atıyor "Sizi arayarak polis, savcı olduğunu söyleyenlere inanmayın" şeklinde.

Şu videoya bakar mısınız, dolandırıcı telefonda iken polis arayıp konuşuyor, sonra adamı polis bile inandıramıyor telefondakinin dolandırıcı olduğuna

https://www.youtube.com/watch?v=bINzMJhUip8

Bir de olayı örnek bir dolandırıcı tarafından izleyin:

https://www.youtube.com/watch?v=FWm1ldWKiy0

Geçmiş olsun.

2 yıl içinde 4 kez de beni aradılar. Birincisi hesaplarımı başkaları kullanıyormuş, ikincisi adsl hattıma girip teror propagandası yapanları yakalayacaklarmış üçüncüsü kardeşim yolda kalmış bana ulaşamadığı için kendisine haber vermiş para lazımmış! dördüncüsü ise telefonda hayat sigortası yaptırmışım ve süresi bitmiş uzatmam gerekiyormuşşş! Bunlarla konuşmayın telefonu direk kapatın. Savcıymış hakimmiş madem telefondan aramasın. Ben direk küfür ediyorum.

Geçmiş olsun.

2 yıl içinde 4 kez de beni aradılar. Birincisi hesaplarımı başkaları kullanıyormuş, ikincisi adsl hattıma girip teror propagandası yapanları yakalayacaklarmış üçüncüsü kardeşim yolda kalmış bana ulaşamadığı için kendisine haber vermiş para lazımmış! dördüncüsü ise telefonda hayat sigortası yaptırmışım ve süresi bitmiş uzatmam gerekiyormuşşş! Bunlarla konuşmayın telefonu direk kapatın. Savcıymış hakimmiş madem telefondan aramasın. Ben direk küfür ediyorum.

Neden direk küfür ediyosunuz ki? Biraz kafa bulun umutlandırın aha düşürdük birini daha gelsin paracıklar derken kapayın suratına gitsin :)

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Bundan sonra tavsiye ettiğim olay, tanımadığınız biri telefon açıp işin ucunda para, bilgi öğrenme vs gibi bir şey varsa direkt küfür edip ( küfürün derecesi size kalmış) telefonu kapatmak.

Üzülerek söylüyorum ki bu ülkede emniyet görevlilerine de adalet sistemine de gram güvenim yok.

Neden direk küfür ediyosunuz ki? Biraz kafa bulun umutlandırın aha düşürdük birini daha gelsin paracıklar derken kapayın suratına gitsin :)

aynen öyle yapıyorum saf saf dinleyip sonra diyorum ki son zamanlarda çok dolandırıcı o.ç türedi ama siz onlara benzemiyorsunuz gibi cümlelerle sokuyorum lafı :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri