Telif Hakkı İhlali bildirimi ile ilgili sorunum var.

M
  • Kullanıcı McSoldier
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
M

McSoldier

Guest
Arkadaşlar merhaba, iyi geceler. Şimdi ben dün bu saatlerde 1 kanal hakkında yaklaşık 30 tane videomu alıp kopyalayıp paylaştığı için (yabancı) telif hakkı bildiriminde bulunmak istedim. Tabi kişisel bilgilerimi de girdim ve şikayette bulundum 4 video hakkında. Fakat sonra dedim ki yahu ben tamam youtube'tan kopya yapmıyorum FBden Insta'dan video alıyorum %90 izin istiyerek yapıyorum ama gene de boşver dedim içimden youtube falan sorun çıkartır sonra benim başıma çorap örülmesin. (Hak aramaktan korkar olduk)
Fakat ben 4 video hakkında şikayette bulunmama rağmen Youtube'tan herhangi bir mail gelmedi videolar da silinmedi. Bu ne kadar süre içinde gerçekleşiyor?
Ayrıca ben onlar videoları silmeden ben bu şikayetimden vazgeçsem, benim Youtube hesabım kapatılır mı? Bu konuda acilen bilgi verir misiniz? Teşekkür ederim.

videolar sizemi ait hocam? özgünmü çalısıyorsun?

videolar sizemi ait hocam? özgünmü çalısıyorsun?

Bana ait değil yalnız izinli yani video sahibinden izin alarak paylaşıyorum. Birşey olursa kendileri ile irtibata geçebilirim yalnız ben gene de stres yaptım Youtube netice de videolar kabak gibi kopya olmasına rağmen önüne falan trailer koymuş adam 5 snlik olurda sıkıntı çıkarırsa ve benim başıma çorap örerse diye sonradan Allahından bulsun dedim ama şikayette bulunmuş oldum şimdi Youtube şikayetimi 1 gün geçmesine rağmen işleme almamış ama ben vazgeçersem benim hesabıma birşey olur mu? yoksa beklemelimiyim kaç gümn sürer?

---------- Spam Engelliyici 00:40 ---------- Önceki Mesaj 00:38 ----------

Bu gelen koku sahte telif kokusu değildir umarım :)

Sahte telif değil adam yaklaşık 50 tane videomu almış, üstüne logo koyup önüne de 5 snlik trailer koyup bir güzel kopyalamış ya da çalmış. Ben video sahiplerine ulaşırım sonuçta videolar FB ve Insta'dan sonuçta izinli de aldım fakat önüne 5 sn'lik trailer koyması v.s şikayetimi olumsuz değerlendirirse sıkıntı açarsa diye çekindim sadece haklı olarak. Yoksa kimseden korkmam.

1 hafta kadar sürebiliyor, sol tarafta telifi geri çekme sekmesi geliyordu sanırım oradan çekebiliyorsun telifi

1 hafta kadar sürebiliyor, sol tarafta telifi geri çekme sekmesi geliyordu sanırım oradan çekebiliyorsun telifi

Merhaba. Dediğiniz yeri inceledim fakat işleme alınmadığı için sanırım herhangi bir video bildirimi düşmemiş Geri Çekme İstekleri bölümünde. Haliyle işleme alınmadığı için. Yani şunu diyorsunuz sanırım o bölüme düşmeden şikayetinizi geriye almayın neticesinde hesabınız kapatılabilir mi diyorsunuz?

Merhaba. Dediğiniz yeri inceledim fakat işleme alınmadığı için sanırım herhangi bir video bildirimi düşmemiş Geri Çekme İstekleri bölümünde. Haliyle işleme alınmadığı için. Yani şunu diyorsunuz sanırım o bölüme düşmeden şikayetinizi geriye almayın neticesinde hesabınız kapatılabilir mi diyorsunuz?

Bilmiyorum ki ben haftada bir gün girip en az 50 telif yollamak zorunda kalıyorum, hiç geri çekmedim, hiç de olumsuz sonuçlanmadı

Tam bir cevap alamadım henüz arkadaşlar? Ayrıca hala Youtube'dan işlemle ilgili mail gelmedi ilk attığım mesaja cevap verebilecek var mı dostlar?

Özel mesaj gönder sana mail adresimi hesabımı benim hesabımı kopyalayanın hesabını göndereyimde sahte mi gerçek mi gör! Bilip bilmeden artistlik yapma ciddi birşey soruyorum burda herkesi kendiniz sanmayın! Adam izinli yüklediğim 30 videomu çalmış diyorum soruma cevap vereceksen ver vermeyeceksen uza buradan!
youtube dışından başkasının videolarını izinli alınca videoların sahibimi oluyorsunuz.uslübunuza dikkat edin.yönetimde sahte telif cezası uygulasın lütfen @Mercurial @era

Videoları izin alarak alıyorsanız eğer siz neden telif atıyorsunuzki izin aldığınız şirketin telif atması gerekiyor.

youtube dışından başkasının videolarını izinli alınca videoların sahibimi oluyorsunuz.uslübunuza dikkat edin.yönetimde sahte telif cezası uygulasın lütfen @Mercurial @era

Evet izinli oluyorum! Kendileri ile sözleşme imzalamana gerek yok daha neyin ne olduğunu bilmiyorsun gelip burada yardımcı olacağına boş boş konuşuyorsun! Bak kiminle konuştuğunu bilmiyorsun beni dinden imandan çıkarma üslubu o zaman görürsün! Sen kimsin beni eleştiriyorsun? Ben adam gibi soru sordum cevap vereceksen ver vermeyeceksen uza buradan!

---------- Spam Engelliyici 14:05 ---------- Önceki Mesaj 14:03 ----------

Videoları izin alarak alıyorsanız eğer siz neden telif atıyorsunuzki izin aldığınız şirketin telif atması gerekiyor.

Ben şahıslardan izin alarak yüklüyorum, şirketten değil. Yüklediğim videolar şahıs videoları adam bu videolarımı kopyalamış 30-40 tanesini üstüne de logo koymuş üstüne diyorum ki adama sil bak şikayet etmek istemiyorum, adam sanane dedi. Ben de üstüne şikaye ettim fakat video öncesine 5 snlik fragman koyduğu için talebimi olumsuz değerlendirir diye Youtube çekindim dedim konu nerelere geldi. Soru sormak günah olmuş arkadaş!

Evet izinli oluyorum! Kendileri ile sözleşme imzalamana gerek yok daha neyin ne olduğunu bilmiyorsun gelip burada yardımcı olacağına boş boş konuşuyorsun! Bak kiminle konuştuğunu bilmiyorsun beni dinden imandan çıkarma üslubu o zaman görürsün! Sen kimsin beni eleştiriyorsun? Ben adam gibi soru sordum cevap vereceksen ver vermeyeceksen uza buradan!
terbiyesizlik yapmayın ... neyin ne oldugunu gayet iyi bildiğimden yaptığınız hakkınız olan bir şey değil diyorum....

---------- Spam Engelliyici 14:05 ---------- Önceki Mesaj 14:03 ----------

Ben şahıslardan izin alarak yüklüyorum, şirketten değil. Yüklediğim videolar şahıs videoları adam bu videolarımı kopyalamış 30-40 tanesini üstüne de logo koymuş üstüne diyorum ki adama sil bak şikayet etmek istemiyorum, adam sanane dedi. Ben de üstüne şikaye ettim fakat video öncesine 5 snlik fragman koyduğu için talebimi olumsuz değerlendirir diye Youtube çekindim dedim konu nerelere geldi. Soru sormak günah olmuş arkadaş!

Bu videolar özgüne yakın videolar o zaman. Özel mesaj ile videolardan birini gönderebilirmisiniz? Çünkü siz kendi yüzünüzü ve sesinizi kullanmadığınız bir içerik için bu şekilde konu açınca akla sahte telif geliyor malesef.

İşleme alınmadıysa videonun hak sahibi olduğuna inanmamışlar demek ki, zaten videoyu yayınlamak için sahibinden izin almak seni hak sahibi yapmaz...

Bu videolar özgüne yakın videolar o zaman. Özel mesaj ile videolardan birini gönderebilirmisiniz? Çünkü siz kendi yüzünüzü ve sesinizi kullanmadığınız bir içerik için bu şekilde konu açınca akla sahte telif geliyor malesef.
başkasının özgüne yakın yada özgün videosu olsa ne farkeder.kendi videosu değil BAŞKASININ
gitsin sahibi telif atsın,onun hakkı

terbiyesizlik yapmayın ... neyin ne oldugunu gayet iyi bildiğimden yaptığınız hakkınız olan bir şey değil diyorum....

Ben insanlarla konuşacağım, Facebooktan İnstagramdan alıp YT'ye yükleyeceğim sonra sen geleceksin benim YT'ye yüklediğim izinli videoyu çalacaksın üstüne logo önüne 5 sn. fragman koyacaksın buna senin hakkın olacak, benim şikayet etmek hakkım olmayacak öyle mi? Var mı kardaş böyle dünya? Sen adam gibi yazarsan adam gibi cevap alırsın. Terbiyeni önce sen muhafaza edeceksin ki bizde edelim.

Ben insanlarla konuşacağım, Facebooktan İnstagramdan alıp YT'ye yükleyeceğim sonra sen geleceksin benim YT'ye yüklediğim izinli videoyu çalacaksın üstüne logo önüne 5 sn. fragman koyacaksın buna senin hakkın olacak, benim şikayet etmek hakkım olmayacak öyle mi? Var mı kardaş böyle dünya? Sen adam gibi yazarsan adam gibi cevap alırsın. Terbiyeni önce sen muhafaza edeceksin ki bizde edelim.

Eğer siz o şahısların videosunda hiçbir değişiklik yapmadan kendi özgünlüğünüzü katmadan direk yüklüyorsanız telif atma HAKKINIZ YOK! Gerekirse o şahıs gider telif atar ama sen atamazsın. O şahıs telif atarkende senin videona telif atmaz çünkü sen izin almışsın o izin almamış. Bu işler bu şekilde yürüyor.

İşleme alınmadıysa videonun hak sahibi olduğuna inanmamışlar demek ki, zaten videoyu yayınlamak için sahibinden izin almak seni hak sahibi yapmaz...

Bu olabilir ama öyle de olsa olumsuz da olsa bir şekilde işlem yapmaları gerekirdi 1.5 gün geçti hala ses seda yok. Benim kanalım 1000 den daha fazla takipçisi olan bir kanal onunkisi ise benden çaldığı 40 video ile iş yapmaya çalışan adamın biri. Benim talebimi olumlu değerlendirmeleri gerekirdi onunkin, değil.

---------- Spam Engelliyici 14:14 ---------- Önceki Mesaj 14:11 ----------

Eğer siz o şahısların videosunda hiçbir değişiklik yapmadan kendi özgünlüğünüzü katmadan direk yüklüyorsanız telif atma HAKKINIZ YOK! Gerekirse o şahıs gider telif atar ama sen atamazsın. O şahıs telif atarkende senin videona telif atmaz çünkü sen izin almışsın o izin almamış. Bu işler bu şekilde yürüyor.

Arkadaş hakkım var bak şikayet ettiğim kısımda ne yazıyor:

''İhlal edildiği iddia edilen özel bir hakkın sahibiyim veya sahibi adına hareket etme yetkisi olan bir aracıyım.''

Sahibi adına hareket etme yetkisi olan bir aracıyım. Aracıyım kısmı bile sizin söylediğiniz herşeye cevap niteliğindedir. Olumsuz bir durumda kendileri ile görüşme imkanım da varken size acaba ne oluyor?

Size ait olmayan bir videonun telifini atmak gibi bir lüksünüz yok, sizin gibi düşünenler yüzünden birlerce kişinin canı yanıyor. Sosyal medyadan aldığınız videolar sizin olduğu anlamına gelmiyor. Sonuçta sizde spam yapıyorsunuz. Video yu alıp süsleyip yt ye attığınızda size telif atma hakkı vermiyor..

Sizin gibi düşünenlerin bu forumda işi yok.. Sahte telif atanın, atmaya teşfik eden hiç kimsenin bu forumda işi yoktur..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri