Telif hakki ihlali gönderiyorum amma cevap yok

• Kullanıcı Bakinec777
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Bakinec777

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaslar.Öncelikle Azerbaycandan selamlar.Şimdi sorunuma geçeyim.
Ben özgün kanal olarak çalışıyorum.Yani kendi videomu çekip, kendi logo ve youtube adres falan videoya ekleyip yayınlıyorum.Sorun şurasındakı benim videoları başkaları kopyalayıb kendi adından kanalında yayınlıyor ve ben telif hakki şikayeti atsam da youtube bana geri dönüş vermiyor, yani şöyle dersek ne videoyu kaldırmıyor ne de bana hiçbir cevap vermiyor.Son 1 ayda şu sorun yaranmış galiba.Çünkü daha öncelerde de böyle haller olunca şikayet bildirirdim ve 1 kaç saat sonra kabul olunurdu.Son zamanlar nedense şikayetlere y anıt vermiyor.Şikayet yaparken de herşeyi önceler yapdığım gibi doğru giriyorum.Lütfen bu sorunun neden kaynaklandığını bilen varsa yardımcı olsun.
Haa bişey unutdum, dün birine şikayet attım ve kendisini haberdar ettim videoyu kaldırmassa banlanacak diye, hemen videoyu sildi ve bana gmailden youtube mesaj gönderdi şikayet ettiyiniz kişi videoyu zaten silmiş diye.Yani buna hemen cevap veriyorlar amma şikayet atarken 1 kaç gün geçse bile cevaö verilmiyor video da öylece başkaları tarafından yayınlanıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Önce özgün kanalını yöneticilere pm at, sonra belki dönüş yaparlar. Bu şekilde amacının tam olarak ne olduğu belirsiz.

maestaso ozgun kanalimi yonetcilere nasil pm atayim? yani ozgun kanalimi ne adla ne amacla pm atayim yoneticilere? Cunku bu sorun basima ilk defa geliyor daha oncelerinde kanalimdan video kopyalayanlari youtube'a bildirdigimde 1-2 saat sonra cevap aliyordum simdi bakmiyorlar nedense, bilmiyorum sorun nedir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Videolarının açıklamalarına uyarı niteliğinde bir not ekle, videolarını alanları caydırıcı bir not, yasal işlem başlatılacaktır gibisinden, sorunun çözümü sende youtube telif hakkını savunarak videolara telif gönderebilirsin, bu hakkın var, iyi çalışmalar.

maestaso ozgun kanalimi yonetcilere nasil pm atayim? yani ozgun kanalimi ne adla ne amacla pm atayim yoneticilere? Cunku bu sorun basima ilk defa geliyor daha oncelerinde kanalimdan video kopyalayanlari youtube'a bildirdigimde 1-2 saat sonra cevap aliyordum simdi bakmiyorlar nedense, bilmiyorum sorun nedir.

Mesajlarınızı kalın yazmayınız hocam. Kanalınız partnerde mi?

Hocam mesajımı kişisel algılamayın şimdilerde sahte telif tırmanışa geçti, kanalın gerçekten sizin olduğu teyit edilirse kopyalayanlara karşı birşey yapabilir yöneticiler.

Sorunuza gelirsek

1 -direk olarak sahte telif ile alakalı bir durum ben dahil birçok kişi sahte telif atanları yt ye şikayet ediyoruz bu sebeple eskisi gibi direk telif işlemiyor olabilir.

2- Sadece sistem arızası olabilir, dün bir güncelleme oldu mesela.
3- Çalışanlar izinde. :)
4- 3.madde gerçek olabilir benim kanal itirazlarıma bayadır cevap vermiyorlar mesela normalde 3,4 saatde verirlerdi.

Şaka bi yana durumunuza üzüldüm diyemem dediğim gibi eğer sahte telif zorlaştı ise bu sevindirici bi olay, sizin yapmanız gereken kanalınızı teyit etmek güvenilir kılmak sonrasında telifleriniz daha hızlı işleme girecektir diye tahminlerimi söylemiş olim.

Yt ne kadar sahte telifleri korusada belli noktadan sonra zorlaştıracaktır, çünkü yt bir savaş meydanına döndü ve artık videolar reklam parası kazandırmadan indiriliyor.

Benim kanal ozgun, kendime ait, ve telif attigim bir cok kanallar var hani benim kanaldan videolari izinsiz kopyalayio kullandiklari icin, hele bazi serefsizler var benim videomu indirib kendi kanali atib benim kanala o benim videoyla sikayet atiyordular.Adam cildirtiyorlar serefsizler, simdi de sanki kanalim izlenmedeymis neymisse benden videolar cok caliniyor, telif attigim listeyi gorseniz sasirirsiniz , telif hakki korumaktan liste doldu tasti amma son 1 aydir artik telif sikayetlerime cevap vermiyor youtube ve buna gore de videomu kopyalayanlar cogaldi benim kanal tehlikede, her an serefsizin biri bana sikayet ata bilir kendi videomla

Benim kanal ozgun, kendime ait, ve telif attigim bir cok kanallar var hani benim kanaldan videolari izinsiz kopyalayio kullandiklari icin, hele bazi serefsizler var benim videomu indirib kendi kanali atib benim kanala o benim videoyla sikayet atiyordular.Adam cildirtiyorlar serefsizler, simdi de sanki kanalim izlenmedeymis neymisse benden videolar cok caliniyor, telif attigim listeyi gorseniz sasirirsiniz , telif hakki korumaktan liste doldu tasti amma son 1 aydir artik telif sikayetlerime cevap vermiyor youtube ve buna gore de videomu kopyalayanlar cogaldi benim kanal tehlikede, her an serefsizin biri bana sikayet ata bilir kendi videomla

Birşey olmaz hocam sen her videonun linkini ve upload tarihini not et etikent açıklama vs sonra kanıt gerikse halledersin hemen. 2.Telif haklarını koruyacak bir partnerin olmalı hergün bu kopyacılarla uğraşamassın ve yt seni tekil kişi olarak kale almayabilir

Birşey olmaz hocam sen her videonun linkini ve upload tarihini not et etikent açıklama vs sonra kanıt gerikse halledersin hemen. 2.Telif haklarını koruyacak bir partnerin olmalı hergün bu kopyacılarla uğraşamassın ve yt seni tekil kişi olarak kale almayabilir

Kardes simdi ben partnerle calismiyorum, yani kanal adsense bagli, ve bu kanala cok onem verdigim icin partnere falan baglamak istemedim, partnerler her an sorun cikartabilir diye en tehlikesizi adsense oldugu icin adsense bagladim, videolarim da hepsinde etiket, ek aciklama falan hersey var, nebileyim gorelim insallah duzelir , valla adamin moralini bozuyorlar

youtubende video kopyalamak şerefsilk dediğin gibi en sinir olduğum şeydir. büyük şirketler bi şeklde kendini korur hadi neyse. ama zaten aynı platformda yayınladığın bişeyi sende adi bir hırsız gibi çalıp kopyalayıp asalaklık yapanın hafifletecek tarafı yok. bu insanlarda etik ahlak hiçbirşey yok he bunları aramak istersen en çok ahlak erdem vsden kkim bahsediyorsa o veya çevresindeki kişilerdendir orda bulursun bunları.

videonun senin izlenmene bi zararı yoksa bırak kardeşim ne gerek var telife? Bende önceden telif atarım diyordum oyun videosu çekiyorum adam almış aynen çekmiş. Atacaktım telifi sonra vazgeçtim ne gerek var dedim zaten bana bi zararı yok.

Sizin sayenizde başka birinin karnı doyuyor öyle düşünün.

videonun senin izlenmene bi zararı yoksa bırak kardeşim ne gerek var telife? Bende önceden telif atarım diyordum oyun videosu çekiyorum adam almış aynen çekmiş. Atacaktım telifi sonra vazgeçtim ne gerek var dedim zaten bana bi zararı yok.

Sizin sayenizde başka birinin karnı doyuyor öyle düşünün.

Keske oyle olsa sen dedigin gibi, ama oyle deyil, bunlar videoyu kendi adindan paylasarak benim kanala benim videoyla sikayet atiyorlar, sorun surasinda

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri