Telif'ten Dava Açılabilir mi ?

• Kullanıcı cruelnerd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

cruelnerd

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar belirli konuda spam yapıyorum ve telif yemedi. Ancak dün altına bir yorum geldi, avukata başvurulacak silmezseniz vs yasal yollara başvuracağız. Böyle bir durum var mı ? Para cezası felan gelebilir mi ? Kanalın PK 'sı kapalı. İçerikler farklı bir ülkeden ve YT'den alınmadı. Dava açma para cezası vs olabilir mi ?

Dizi film tarzı şeylere manuel telife itiraz harici dava ettiklerini duymadım ama attığınız şey bir kişinin videosuysa ve o kişi de gerçekten mailin atan olup, videonun kaldırılmasını istiyorsa pekala yasal yola başvurabilir.

Dizi film tarzı şeylere manuel telife itiraz harici dava gelebeliceğini duymadım ama attığınız şey bir kişinin videosuysa ve o kişi de gerçekten o olup video kaldırılmasını istiyorsa pekala yasal yola başvurabilir.

Hocam normalde bir sitede paralı yayınlanan bir içerik. Bir site de bunları ücretsiz dağıtıyor. Ben de dağıtan yerden alıp YT upload ettim. Çok iyi izlenmesi var ancak böyle bir tehdit geldi. Ülkeden ülkeye ceza almak mümkün mü

Hocam normalde bir sitede paralı yayınlanan bir içerik. Bir site de bunları ücretsiz dağıtıyor. Ben de dağıtan yerden alıp YT upload ettim. Çok iyi izlenmesi var ancak böyle bir tehdit geldi. Ülkeden ülkeye ceza almak mümkün mü

paralı yayınlanan içerik diyorsun mahkeme olur mu diyorsun.
büyük risk.
isterse açar ve uzlaşma kısmında senden bir dünya para talep edebilirler.
strese girmektense vereyim kurtulayım dersin.
ya da en kötü acaba ne sonuç çıkacak diye düşünür durursun

Hocam mümkün tabiki, örneğin udemy'de satılan içerikleri bir yerde yayimlarsan sana dava açılabiliyor para cezası vs. kesiliyor.

SM-G973F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam ücretli içerik sahibi her türlü haklara sahiptir. Size yazan gerçek midir değil midir bilmiyorum, ancak var sayalım bir dava geldi siz Bir sitede bunları ücretsiz dağıtıyordu bende dağıtan siteden aldım youtube'a yükledim diyerek mi kendinizi savunacaksınız. Sizin hiç düşünmediğiniz şirketlerin bizim ülkede partnerleri çıkabilir, örneğin Digitürk dizisi veya Netflix dizileri ise zaten her türlü bu ülkede dava açılır. Bu işler kendi kafamızda düşündüğümüz mantıkla yürümüyor. Örnek dijitürk içeriklerin altına kopyalama ve dağıtma cezası olarak 25 bin dolar ceza olduğunu yazmış. Hatırı sayılır biri yazmışsa ciddiye alın derim.

Hocam ücretli içerik sahibi her türlü haklara sahiptir. Size yazan gerçek midir değil midir bilmiyorum, ancak var sayalım bir dava geldi siz Bir sitede bunları ücretsiz dağıtıyordu bende dağıtan siteden aldım youtube'a yükledim diyerek mi kendinizi savunacaksınız. Sizin hiç düşünmediğiniz şirketlerin bizim ülkede partnerleri çıkabilir, örneğin Digitürk dizisi veya Netflix dizileri ise zaten her türlü bu ülkede dava açılır. Bu işler kendi kafamızda düşündüğümüz mantıkla yürümüyor. Örnek dijitürk içeriklerin altına kopyalama ve dağıtma cezası olarak 25 bin dolar ceza olduğunu yazmış. Hatırı sayılır biri yazmışsa ciddiye alın derim.

Zaten dava açtım yazmamış hocam. Kaldırın, iş birliğiniz için teşekkürler demiş. Ben de hemen kanal dahil tüm videoları sildim xd Korkunun gözünü seveyim valla.

İçerik sahibinin official kanalı var mı ytde? Var ise gelip yorum yapmaz direkt telifi çakardı. Rakip kanaldan gelmiş olabilir ama riskli tabi ki

İçerik sahibinin official kanalı var mı ytde? Var ise gelip yorum yapmaz direkt telifi çakardı. Rakip kanaldan gelmiş olabilir ama riskli tabi ki

Hocam öyle düşünmeyin, size bir şirketin avukatı vasıfsız bir kanal gibi yorum yazabilir. Unutmayın youtube telif atma hakkı vermekle beraber, ülkenizdeki telif kuralları hakkında yaşayacağınız sorunları mahkeme yoluyla çözmenizi öneriyor.

sana izle diye parali izleme hakkı veriyor..
sen izinsiz yayınlıyorsun bir zahmet tabiki telifi olacak.
yasal olarakta mahvederler uğraşırlarsa ama gerçekse.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri