TikTok resmen YouTube oluyor

Dalette

Kayıtlı Üye
TikTok, son dönemlerde aldığı güncellemelerden sonra daha tam bir platform haline geldi. Ve şimdi de yatay ve daha uzun videolar ile TikTok, bugünlerde giderek YouTube’a benziyor.

Dikey video platformu TikTok, bugünlerde ilk çıkışından çok farklı bir noktada bulunuyor. Dikey, kısa videolar ile Instagram ve diğer platformlarda değişiklikleri tetikleyen TikTok, şimdi ise YouTube’a benzemeye çalışıyor. Aktarılanlara göre TikTok, kullanıcıların artık yatay video çekmelerini istiyor ve bunu teşvik ediyor. Bu videolar ayrıca daha uzun olacak.

İçerik oluşturucular tarafından görülen bir isteme göre TikTok, içerik oluşturucuları bir dakikadan daha uzun yatay videolar yayınlamaya teşvik ediyor gibi görünüyor. Platform, bu videoları yayınladıktan sonraki 72 saat içinde "güçlendireceğini" söylüyor. Üç aydan uzun süredir TikTok'ta bulunan içerik oluşturucular, oluşturdukları videolar reklam veya siyasi partilerden olmadığı sürece izlenme artışı için uygun olacak.

Yatay videolar, TikTok ile yaygınlaşan dikey videoların tam zıttı konumunda. Öte yandan TikTok'un YouTube'laşması bir süredir gerçekleşiyor. Platform 30 dakikalık uzun videoları test ediyor ve bu, video uzunluklarını 15 dakikaya kadar genişletmeye başlamasından sadece birkaç ay sonra geliyor. Öte yandan daha uzun veya yatay videoların firma açısından Türkçesi ise para kazanma yöntemi anlamına geliyor. Uzun videolar, reklamların yerleştirilmesi için iyi bir oyun alanı yaratıyor. Tıpkı çoğu YouTube videosu gibi.

Bu, TikTok'un en değerli varlığı olan içerik oluşturucularını platformda daha fazla YouTube benzeri içerik yayınlamaya teşvik ettiği ilk sefer değil. Yeni ödeme duvarı programı Series, kullanıcıların ödeme yapan aboneler için 20 dakikaya kadar uzunlukta video koleksiyonları oluşturmasına olanak tanıyor. İçerik oluşturucular fiyatlarını 1 dolardan 190 dolara kadar belirleyebiliyor.

TikTok ayrıca geçtiğimiz aylarda "TikTok Shop" özelliğini devreye almıştı. Artık TikTok Shop, videolarda otomatik çalışacak ve videolardaki nesneler için platformda ürünlere bağlantı verilecek. Tüm bunlarla birlikte TikTok’un YouTube rekabeti daha da artacak. Öte yandan YouTube ise Shorts gibi özelliklerle TikTok alternatiflerini de platformda sunuyor.

Haber link: https://www.donanimhaber.com/tiktok-resmen-youtube-oluyor--173617

Youtubeye rakip olacak her platform desteklenmesi gerekiyor. Bu bizler için Kuvâ-yi Milliye mücadelesi gibidir, kapitalizme karşı yaşasın platformların kardeşliği

dislike getirmişti. dislike sayıyı getirirse youtube'un geri adım atma hayalleri...

tiktok çıktıgında kısa videolarla o kadar tutunca ytde shorts ları getirmişti.takip etmedigim için ne kadar işe yaradı bilemiyorum ama tiktok kısa videolarda bence hala önde ytden.

şimdide tiktok uzun videolarla ytye rakip olucam diyor,bakalım sonu ne olacak...ama rekabet iyidir,girsinler bakalım bu işe,belki bizede bi faydası olur :)

özellikle şu tiktok shop olayını merak ettim.baktım biraz,işe yarar gibi geldi bana ama trde yok tabi henüz.gelirse çok işe yarar...

Youtube yeni güncellemeler le işleri sürekli zorlaştırıyor. Belki bir geri adım gelir.

Titktok eski gücünde değil. Platform olarak büyüdükçe sorunları da büyüdü. Türkiye için eskiden 5-10 milyon izlenen videolar artık 500 bin-3 milyon aralığında kalıyor.
yeni kullanıcı getirenlere para teklif ettiler ve kampanya başlattılar ancak olmadı.
Bir çok ülkede aileler çocuklarına tiktok uygulamasını yasakladı. Tabii kitlesi genelde genç insanlardan oluşan tiktok'u bu durum etkiledi. Çıplaklık ile ilgili olan hesapları da tek tek kapattılar fakat bu bir çözüm olmadığı gibi zararlarına oldu.
Başka ne yaptılar?
global keşfeti kısmen kapattılar. bir oranı var fakat oranı bilmesem de kafadan sallama %90 bulunduğu ülke kategorisi %10 yabancı içerik.
Bu nedenle tiktok asla youtube olamaz. Yanına bile yaklaşamaz. Bir kere önce içerik üreticilerine para vermesi lazım. Reklam alın, paranızı kazanın demekle olmaz. Facebook bile bu konuda tiktok'tan önde bir firma. En azından ödeme yapıyor.
Başladı, altın çağını yaşadı ve artık düşüşe geçti. Tüm programlarda ahlaksız işlerin altından sürekli tiktok adı çıkıyor.
Fihristlemesi aşırı kötü olan bir platformda, herkes kafasına göre etiketleme yapıyor.
Youtube'da insanlar aradıklarını kolayca bulurken, tiktok uzun videolara geçse bile, yıldız tilbe aratırken karşınıza bir anda arda turan çıkabilir.
Düzensiz başladı.
Görüşlerim bu şekilde.

Youtube'un da datası kimsede yok
Bu konuda kimse farklı birşey söyleyemez

Her saniyesi bana ait olan içeriğimin pksını uçurdular, sonra da itirazımı red ettiler. 50 tane video var kanalda, kanalımın geneline değil çok küçük bir kısmına odaklanmışım VAY CANINA!

5 dakikalık itirazın sadece 3 dakika kadar kısmıyla kanaldaki videoları inceleyebilrisin, çünkü bizden sözlü açıklama / videoların nasıl üretildiğini vs teknik olarak göstermemiz de isteniyor. 3 dakikalık kısımda 50 tane videoyu nasıl inceleyebilirim? Bunun bir matematiksel bir yanı yok ama dedim ki "Yahu tüm videolarda ben gözüküyorum o kadar da mal değillerdir!" Ama maksat biriken bir kaç yüz dolara çökmek olunca bahane bol tabi. Canlı desteğe yazdım, eposta gönderdim ve bana dedikleri şey BAŞKASININ İÇERİĞİNİ KULLANIP ÜZERİNE DEĞER KATMAMAK bla bla bla.

Kısacası tüm videolarda ben olmama rağmen ve itirazda da kendimi gösterip her şeyi kanıtlamama rağmen adamlar bildiğin bir kaç yüz dolarlar havuzuna katılacak kurbanlardan biri olarak seçtikleri için bir çok bahane ile çöktüler paraya. Şaka felan diyorum ama gerçekten de Youtube kapitalizmin en dişli halidir.

Türkiye de ve diğer yerlerde uzun video reklamları açarlarsa En az YouTube kadar başarılı olacağını düşünüyorum, YouTube Batının Tiktok ise Doğu tarafının platformu olur rekabet olur iyide olur

Her saniyesi bana ait olan içeriğimin pksını uçurdular, sonra da itirazımı red ettiler. 50 tane video var kanalda, kanalımın geneline değil çok küçük bir kısmına odaklanmışım VAY CANINA!

5 dakikalık itirazın sadece 3 dakika kadar kısmıyla kanaldaki videoları inceleyebilrisin, çünkü bizden sözlü açıklama / videoların nasıl üretildiğini vs teknik olarak göstermemiz de isteniyor. 3 dakikalık kısımda 50 tane videoyu nasıl inceleyebilirim? Bunun bir matematiksel bir yanı yok ama dedim ki "Yahu tüm videolarda ben gözüküyorum o kadar da mal değillerdir!" Ama maksat biriken bir kaç yüz dolara çökmek olunca bahane bol tabi. Canlı desteğe yazdım, eposta gönderdim ve bana dedikleri şey BAŞKASININ İÇERİĞİNİ KULLANIP ÜZERİNE DEĞER KATMAMAK bla bla bla.

Kısacası tüm videolarda ben olmama rağmen ve itirazda da kendimi gösterip her şeyi kanıtlamama rağmen adamlar bildiğin bir kaç yüz dolarlar havuzuna katılacak kurbanlardan biri olarak seçtikleri için bir çok bahane ile çöktüler paraya. Şaka felan diyorum ama gerçekten de Youtube kapitalizmin en dişli halidir.

Biz yapamadık hocam.Kendimizi ünlü edemedik.
İnstagramda orda burda influencer olanlar yani videoları değilde kendilerini pazarlayanlar uçtu gitti.
Bi halt yapmadan dünya para kazanıyorlar 1 story ile
Her yerden sponsor buluyorlar
1 bardak çay içseler bile sponsordan içiyorlar

Biz hala youtube da video hamalliğı yapıyoruz:(
Kategori bul pk gitmesin topluluk yeme rakipler seni bitirmesin telif yeme adsense banlanmasın....

Tiktoku bilmem ama eğer instagram uzun video işine girer ve video kazanç sistemini getrirse o zaman işler karışır. İnstagramın kitlesi tiktoktan çok çok daha kaliteli.

Yeni güncellemelerde neler var son zamanlarda çıkardıklari

Yakın zaman da PK başvurmadan önce 3. aşamayı da açmanı gerektiren bir güncelleme geldi.

Kimlik ile bazı kanallarda 3. aşamayı açmaya çalıştım. Kabul etmiyorlar. Geçmişte spam yaptığımdan şüpheleniyorlarmış :D bunu da bir kaç gündür yaşıyorum.

Daha kim bilir neler var. Uzun zaman sonra tekrar bir bakayım dedim. 1 Kanal spamdan gitti 2 3K USD ondan gitti. Başka birinin PK sını kapadılar 2K kadar da ondan gitti. Sık sık özgün kanallar da pk kapadıklarını da biliyorum. Botlar max günvenlilkte çalışıyor sanırım.

Yakın zaman da PK başvurmadan önce 3. aşamayı da açmanı gerektiren bir güncelleme geldi.

Kimlik ile bazı kanallarda 3. aşamayı açmaya çalıştım. Kabul etmiyorlar. Geçmişte spam yaptığımdan şüpheleniyorlarmış :D bunu da bir kaç gündür yaşıyorum.

Daha kim bilir neler var. Uzun zaman sonra tekrar bir bakayım dedim. 1 Kanal spamdan gitti 2 3K USD ondan gitti. Başka birinin PK sını kapadılar 2K kadar da ondan gitti. Sık sık özgün kanallar da pk kapadıklarını da biliyorum. Botlar max günvenlilkte çalışıyor sanırım.

adsense web sitelerinde onayı nerdeyse durdurma noktasına getirdi son zamanlarda.onay alabilen insan sayısı çok çok az.resmen piyango kazanmak gibi onay konusu şuan,kime vuracagı belli degil.ytdede muslukları kıstı demekki komple bi sorun var...

Para kazanma kapalı ama kimlik kabul ediliyor?

oct8lkl.jpg

youtube TEKEL di yeni platformlar youtubenin acımasızlığından büyüyor onlar da acımasız olucak ama yerini hep birileri gelicek. Belki de yükünü alan daha fazla ugraşmak istemeyen acımasız kurallarla yükünü hafifletmek istiyordevran bir şekil de dönüyor

Tepki videoları ise içeriğin bunlar sorun teşkil ediyor youtube için dostum. Geçen vlog video'sunda arka planda ses yok ama bitane çizgi filmin küçücük görüntüsü dönüyor, Para kazanmaya uygun değil diye telif geldi :) Tamamen sana ait olmalı içerik başkalarının videolarını kullanmadan sadece kendin var ise ozaman sorun youtube'da diyebilirim. Birkaç yüz dolara çökmek için olduğunu düşünmüyorum. Milyonlar alanlara çöker öyle bir isteği olsa.

Tepki videoları ise içeriğin bunlar sorun teşkil ediyor youtube için dostum. Geçen vlog video'sunda arka planda ses yok ama bitane çizgi filmin küçücük görüntüsü dönüyor, Para kazanmaya uygun değil diye telif geldi :) Tamamen sana ait olmalı içerik başkalarının videolarını kullanmadan sadece kendin var ise ozaman sorun youtube'da diyebilirim. Birkaç yüz dolara çökmek için olduğunu düşünmüyorum. Milyonlar alanlara çöker öyle bir isteği olsa.

Yok hocam başkasının hiç bir içeriğini felan incelemiyorum, videolar sadece bana ait, benden başka kimse yok.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri