To İle İlgili Bir Soru

• Kullanıcı aysun06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

aysun06

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar bende tiklama orani rekoru 0.28 % yani bana biraz dusuk gibi geldi bu normal mi? Yoksa bende mi sorun?

Merhaba, en yüksek 0,28 % ise gercekten cok düsük..Bunun anlami video izleyicisine alakasiz reklamlar cikiyor ve kimse reklamlara ilgi göstermiyor..Cözüm yine sizin icerik ve kategoride yatiyor .Diger arkadaslarda fikirlerini söylerlerse iyi olur, yüksek to alanlar yani..

Benim şu an TO : 2,53% tıklanma izlenmeye göre fazla oluyor ama normal

Arkadaşlar SAYFA .T.O HESAPLAMASI :

TIK :İZLENİM * 100 = SAYFA T.O BU ORANIN AŞIRI YÜKSEK OLMASI BAN SEBEBİDİR....

EN İDEALİ 2-3 ARASIDIR...AMA SENİN T.O ÇOK DÜŞÜK HOCAM BUNUN SEBEBİ İSE İZLENİM SAYININ ÇOK AMA TIK AZ OLAMSI

merhaba, en yüksek 0,28 % ise gercekten cok düsük..bunun anlami video izleyicisine alakasiz reklamlar cikiyor ve kimse reklamlara ilgi göstermiyor..cözüm yine sizin icerik ve kategoride yatiyor .diger arkadaslarda fikirlerini söylerlerse iyi olur, yüksek to alanlar yani..

yönetim kurlumuza teşekkür ederiz :)

Arkadaşlar SAYFA .T.O HESAPLAMASI :

TIK :İZLENİM * 100 = SAYFA T.O BU ORANIN AŞIRI YÜKSEK OLMASI BAN SEBEBİDİR....

EN İDEALİ 2-3 ARASIDIR...AMA SENİN T.O ÇOK DÜŞÜK HOCAM BUNUN SEBEBİ İSE İZLENİM SAYININ ÇOK AMA TIK AZ OLAMSI

%50,00 kadar yolu var diye biliyorum banlanma sebebi için, o da incelemeye giriyor yapılan illegal bir durum yoksa sorun teşkil etmiyor.

Bir öneri verebilirim..

Paylaşım yaptığın kategori ile ilgili olarak adworksten ve youtube üzerinden reklamları incele.

Daha sonra paylaştığın videolar en çok hangi ülkelerden izleniyor onu araştır.
Ardından o ülkede güncel reklam neler var (bu ay youtube o ülkede hangi reklamları gösteriyor.) bunu bul.
Ardından senin konun ile en alakalı olan reklamın taglarını videolarına ekle.

Ornek vermek gerekir ise;

Oyun videosu yüklüyorsun, en çok amerikadan gösterim alıyorsun.
Amerikanın reklamlarını araştırdın ve WOW un reklamını elde ettin.
Videolarını yüklerken WOW ile ilgili etiketler kullandın...

İzleyici kişi ile reklamı özleştirmen gerekir ki bu TO nu oldukça yükseltir.
Aynı zamanda bir nice çalışması olmuş olur ki o da TBM ni yükseltir.

Umarım anlamışsındır.

Arkadaslar bende sizlere tesekkür ederim, ama sizden bir ricam var, bu konuyu banlanirmi banlanmazmi konusuna getirmiyelim.Her seferinde o kismi tartisiyoruz.Burdaki soru acik ve net :

Arkadas neden bu kadar düsük TO oldugunu soruyor..(Yani bunun sebebi izlenim sayisinin cok reklam tikinin az olmasi diye de özetleyemeyiz, yani zaten bu neden oluyor asil soru o onu merak ediyoruz yoksa TO = reklam / izlenme formülündeki alt ve üst bilesenleri degil, neden bu oran düser , artar , bunu etkileyen faktörler nelerdir , bunlari tartisirsak yine bu konuyu da faydali bir hale getiririz)

Benimde kafamda soru isaretleri var, biraz arkadaslar yazsin diye bekliyorum, müdahale edemedigimiz alanlardan birisi bu cünkü..TBM yi az cok neden oldugunu kestiriyoruz ama , TO (yani kullanicinin izledigi videodaki reklama tiklama oranini sebeplerini tam kestiremiyoruz )

Saygilar sevgiler hepinize ..

Müdahale edemediğimize katılmıyorum.
Bence edebiliyoruz :)

Arz - talep algoritması demek çokta yanlış olmaz.

Müdahale edemediğimize katılmıyorum.
Bence edebiliyoruz :)

Arz - talep algoritması demek çokta yanlış olmaz.

Tamam iste Triqalx müdahale edebilenler aciklasin :d ..Bu konu cok tartisilmadi forumda , hep TBM üzerinde duruldu, onun icin güzelce aciklamakta fayda var.

Tamam iste Triqalx müdahale edebilenler aciklasin :d ..Bu konu cok tartisilmadi forumda , hep TBM üzerinde duruldu, onun icin güzelce aciklamakta fayda var.

Elimden geldiğince anlattım zaten müdür.

Aslında şöyle bir empati kurmak daha mantıklı.

Tamam hepimiz youtube den para kazanıyoruz ama aslında unutmamalıyızki hepimiz bir youtube izleyicisiyiz.

Biz hangi koşullarda reklamlara tıklıyoruz?

İzlediğimiz kategoriye uygun reklam çıktığında tıklıyoruz tabi :)

Önemli olan kategori - reklam denklemini eşitlemek.
Tabi ülke faktörünü göz önünde bulundurarak.

To oranini yukseltmek icin guzel yontemlerden biri video ici programlamadi her hangi bir videonu video icinde sag alt koweye yerlesdir adsense rekl***** cok yakin cikiyor vidoyay baxmaq istiyen insan cox halda adsense tikliyor o zaman en azi 1% artiri to nu

Saygilar From Azerbaycan

adsenseden bazı katagorileri engelleyerek işe koyulabilirsin bence
cinsel sağlık,din,flört,karaböyü,kilo verme,kozmetik,siyaset bence bunları engelle hem tbm artar hem de sayfa to

bunlarım benim kanallarıma göre olan katagorilerde olabilir sende işe yarayacagına emin degilim ama bende yaradı

Merhaba oncelikle konuyla ilgilendiginiz icin tesekkur ederim kanalim degil kanallarim var 92 adet ve hemen hemen her katogoride mevcut etiketlere gelince bot kullaniyorum etiketleri otomatik cekiyor

Bot kullanıyorsan yapabilecek hiçbirşeyin yok :)
Başlık oto etiket oto yükleme oto sonra TO düşük.
Yüksek olması mucize olur :)

Hazıra konmamak gerek bazen uğraşma gerek :)

kanallarim var 92 adet

baştan söylesene, boşuna uğraştırdın milleti :d
şaka bir yana bu tür soruların cevaplarını youtube analytics i okuyarak bulabilirsin.. bu uygulamayı adam akıllı okuyup takip eden ve değerlendirenler kazanır...triqalx de bu işi çözmüş ( cevapları belli ediyor;) )

"her hangi bir videonu video icinde sag alt koweye yerlesdir adsense rekl***** cok yakin cikiyor vidoyay baxmaq istiyen insan cox halda adsense tikliyor"

bu fikri sadece yazan arkadaş uygulasın ve devam etsin, en azından sadece kendisi banlanır adsense den!!
adsense kullanıyorsanız şartlarını da biliyor olmalısınız.. en büyük uyarısı ; izleyici reklamları tıklamaya sevkedecek şekilde yönlendirmeye çalışanlar banlanır...
en büyük hatanız bu olur, denemeyin, denediyseniz devam etmeyin...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri