Toplu hesap yönetim sorunu ve çözüm önerisi

@hedefyoutube bence network e bağladığın kanallarda butip denemeleri yap. Ads..se nin itibarına kayıt edilir ona bağlı ve kapatılan kanallar. Ads..se ile başın ağrımasın sonra.

Bir de video yap işi benim çözemediğim bir konu. Yani orada sağlıklı çalışamadım hiçbir denememde. Demek ki bilmediğim bazı kurallar ve sınırlar var.

Yazdığın son satır için benim eklemem şu: Ben Ads..se e bağlamak yerine para kazanmayı açınca aynı sorunla karşılaşıyorum.

Şimdi sana sorum şu: Videoyap ile kaybettiğin bu iki kanal nedeni ile videoyap taki client id ve Api hesapların kötü itibar aldı mı? Mimlen di mi?
Çünkü bu bundan sonra bu bilgiler ile yapacağın kanal ekleme, video yükleme vb işlerini de olumsuz etkileyecektir. Ayrıca 3. 7. ve 12. kanallarının kapanan ikisini kullanan IP ler için amcamız nasıl bir kayıt düşüyor ve bu kayıdı ne kadar süreliğine değerlendirmelerine katıyor. Yani senin videoyap üserinden yükleme yaptığın ve kapanan bir/birden fazla kanalının IP leri benim videoyap üserinde yükleme yapacağım kanal ile aynı ise o zaman ben daha kanala video basmadan kirli bir IP üzerinde oluyorum bunu bilmeden ve daha maç başlamadan 1-0 yenik durumdayım. Bu "kirli" IP ne zaman ve nasıl temizleniyor ki tekrar kullanabilelim.
Bu yazdıklarım konusunda hep birlikte değerlendirme yapalım diye sana yazdım/sordum.

Bir kanalım kapanırsa hemen videoyap clint id değiştirin temiz mail ile. Olmadı yeni videoyap hesabı :) Benim yolum bu.

çok güzel bir konu ellerine sağlık çok yararlı bilgiler var ..inşallah güzel bir sonuca ulaşabiliriz.

tek vds de 50 kanalı idare ediyorum demişsiniz bu nu nasıl yapıyorsunuz benim kanallar ayakta kalmıyor hiç

Ben çoklu hesap yönetimi diye birşeye inanmıyorum.O kadar kanal açıyoruz ve tek adsense hesabına bağlıyoruz arkadaşlar.Kanalın biri sıkıntıya girdi mi google baktı hangi adsense'e bağlı buna.buna başka hangi kanallar bağlı bu bu bu.

bitti.

paylaşımın için teşekkürler,
fakat konu baştan genele hitap ederken sonradan videoyap botu üzerine yoğunlaşmış.

Kırk tilkiyi kuyruklarını birbirlerine değdirmeden idare etmeyi öğrenmemiz lazım. Aksi halde domino etkisi kaçınılmaz oluyor.

[MENTION=13272]Fernando[/MENTION] "videoyap" ile "genele hitap eden konu" ortak paydası test/deneme sonucu edinilen tecrübelerin birbirlerine fayda verecek şekilde paylaşılması.
Senin "genele hitap eden konu" hakkında yaptığın bir deneme/test sonucun var ise hep birlikte burada onu değerlendirelim.
Bu arada, videyap konusu üzerine yoğunlaşmak negatif birşey mi? Sanki öyle bir ifade sezdim de. Belki de yanlış anladım.
Videoyap veya buna benzer çözümler buradaki çoğu kimsenin kullanadığı çözümler ve sp..m işinin çokluğu yönetme ilkesine büyük yararları olabilir. Sonuç olarak yazılım veya otomasyon yardımı olmadan sp..m yapmanın imkanı yok gibi.
Yoksa videoyap eleştirmeni değilim. Aksine butür çözümlerin daha iyi olması için elbirliği ile uğraşmamız gerektiğini düşünüyorum.

Bende arkadasimiza konu hakkındaki paylasimi icin tesekkür ediyorum,
Umarım diger arkadaslarimiz da ogrendiklerini bu sekilde paylasirlar ve bu paylasimlar büyüyerek gelisir :)

Sevgiler,

@darkblue bu konuda bir yazı daha yazıcam ilk fırsatta ama VDS de 50 kanal dedicated (o da temiz olanlardan) proxy olmadan zor.
@DroptheBeat sen inanmasan da böyle bir yöntem var :)
senin yazdığına örnek :
Özel koşullar altında (bunu en kısa zamanda yazıcam), pa..p..l aç, yakın bir adres olsun ama kişi adını salla. O pa..p..la limiti 5 tl olan bir sanal kart yarat ve gir. Bu pa..p..la akan parayı kendi şahsi hesabına alacaksın. Komisyonsuz. Ama doğrudan almak yerine bu pa..p..la benzer diğer açtığın 3-5 pa..p..lda döndürerek. En az 1 pa..p..l gezmeli, period ve tutar farklı olmalı. Asla ardışık tekrar veya bir pattern i olmamalı.
Bu pa..p..llerle networklerden üyeliklerin olduğunda istediğin kadar kanal aç. Önemli olan sen "ROMA" isen eğer :). Bu örnek te öyle ol, yollar sana çıkmasın. En kötü ihtimaller paravan networkünün bir kolu gitsin. O zaman networkün o kolu kısa sürede çalışıp yerine koyar. Bu pa..p..l ile ilgili bir örnek ama bu örnek temel mantıkta çalıştırımlmalı. Yoksa ad..nse ile 50 kanalı idare etmek daha zor ve amcanın gözlerinin çok önünde. Network kalkanını kullanmak lazım.

Not: KK lerde isim eşleşmesi diye bir onay yoktur. Bu sadece görsel olarak yapılabilir. Bilginize.
http://www.ytpara.com//www.pinterest.com/pin/create/extension/

Son iki ayda 100 den fazla kanal açtım. Tamamına yakınına spam yaptım.

Kapanan kanal sayısı sadece 3.

Kapananlardan 1 tanesinin neden kapandığını çözemedim. Kimsenin de çözebileceğini sanmıyorum. Hiç bir bota falan bağlı olmayan yüzde 100 özgün bir kanaldı.

Kapanan diğer 2 kanalımı ise yaptığım bir test sonucu kaybettim. Daha önce yazmıştım ama konu açılmışken tekrar yazayım belki birilerine bir faydası olur.

Geçtiğimiz dönemde yaşanan toplu kapanmalardan sonra ne yaptıysam başarı olamıyordum ve tüm kanallarım kapanıyordu. İP değiştirme, çerez silme, mac adresi değiştirme ve formst dahil her şeyi yaptım ama açtığım kanal bir gün dahi açık kalmıyordu. Sonra baktım ki i pad den açtığım kanallar bilgisayarımdan girilmedikçe kapanmıyor.
Bende ilk iş olarak gidip yeni bir pc aldım. 2 Aydan fazladırda bu pc den çalışıyorum ve kapanma yaşamıyorum. Videoyap dan deli gibi video basıyorum hiç bir şey olduğu yok. Kanları 3x ile açıyorum, i pad den ip değiştirme ile açıyorum. PC den açıyorum. Satın alıyorum. Fark etmiyor. KAPANMIYOR.

Gelelim konunun özüne. Ve yaptığım teste.

Baktım kanallarım artık kapanmıyor. Cesaretlendim ve bir kanalımı eski PC den açtım. Ertesi günü o kanal güm. Tesadüftür dedim ve bir kaç gün sonra bir başka boş kanalı eski PC den açtım oda güm.

Bu gösteriyorki amcamız PC den bizi iyi yakalıyor.

peki hocam madem bu kadar detaya indiniz yerinizde olsam format atarken windowsun kurulacak klasörünü farklı seçerdim..

bunu söylememdeki kasıt zamanında burada arkadaşların "hdd değiştirin" dediklerini hatırlıyorum.

eski pcde olan farklı bi hdd varsa mümkün bi zamanda deneyip tecrübelerinizi iletirmisiniz?

arkadaş güzel anlatmış ancak çoklu adsense çalışıpta banlanma sebebini öncelikle iban, sanal sunucu, bot, yoğun telif içeği olan kategoriler ve kalitesiz spam olarak görüyorum. bir iki adsense yi böyle yakaladıysa diğerleri arkadaşın söylediği gibi lokasyon bilgisiyle onlar da gidiyor. portable browserlar da çalışmak çözüm olabilir mi diye düşünüyorum ayrıca mac ten takip ettiğini düşünmüyorum çünkü google takip arayıcın da browser, işletim sistemi ve ip'e takibi var.

[MENTION=13162]hedefyoutube[/MENTION] bence network e bağladığın kanallarda butip denemeleri yap. Ads..se nin itibarına kayıt edilir ona bağlı ve kapatılan kanallar. Ads..se ile başın ağrımasın sonra.

Bir de video yap işi benim çözemediğim bir konu. Yani orada sağlıklı çalışamadım hiçbir denememde. Demek ki bilmediğim bazı kurallar ve sınırlar var.

Yazdığın son satır için benim eklemem şu: Ben Ads..se e bağlamak yerine para kazanmayı açınca aynı sorunla karşılaşıyorum.

Şimdi sana sorum şu: Videoyap ile kaybettiğin bu iki kanal nedeni ile videoyap taki client id ve Api hesapların kötü itibar aldı mı? Mimlen di mi?
Çünkü bu bundan sonra bu bilgiler ile yapacağın kanal ekleme, video yükleme vb işlerini de olumsuz etkileyecektir. Ayrıca 3. 7. ve 12. kanallarının kapanan ikisini kullanan IP ler için amcamız nasıl bir kayıt düşüyor ve bu kayıdı ne kadar süreliğine değerlendirmelerine katıyor. Yani senin videoyap üserinden yükleme yaptığın ve kapanan bir/birden fazla kanalının IP leri benim videoyap üserinde yükleme yapacağım kanal ile aynı ise o zaman ben daha kanala video basmadan kirli bir IP üzerinde oluyorum bunu bilmeden ve daha maç başlamadan 1-0 yenik durumdayım. Bu "kirli" IP ne zaman ve nasıl temizleniyor ki tekrar kullanabilelim.
Bu yazdıklarım konusunda hep birlikte değerlendirme yapalım diye sana yazdım/sordum.

videoyap token sistemine geçti geçeli tek bir gmailimin bu gmail çok eski 3 yıllık. Bunun üzerinden client id ve Api tanımladım. Herhangi bir sorun oluşmadı şimdiye kadar. Yani mimlendiğimi zannetmiyorum.
Gelelim diğer konuya. [MENTION=7797]Web_Scripti[/MENTION]ne bu soruyu daha önce ben sormuştum.
Kendisi her üyeye farklı ipler tanımladığını söylemişti. Yani çakışma gibi bir ihtimalin olmadığını söylemişti.
Sistemde binlerce ip numarasının kayıtlı olduğunu söylemişti.

Böyle bir konuyu açmala en iyisini yapmışsın. Bize bu tarzda bilgiler gerekli. Googleyi anlamamız gerekli. Huyuna suyuna nasıl gidebiliriz bunları öğrenmemiz gerekli. Bunun için bende çok çabalıyorum.
Daha önce aşağıdaki açtığım konu ile birçok arkadaşımız en azından daha video atmadan kapanan kanalların önüne geçmiş oldu.
http://www.ytpara.com/youtube-sorun...llarim-artik-kapanmiyor-2-yontem-iceride.html

Bir kanalım kapanırsa hemen videoyap clint id değiştirin temiz mail ile. Olmadı yeni videoyap hesabı :) Benim yolum bu.

Hocam bu ta olarak neyin önüne geçiyor? Yani kanalın spamdan ötürü kapanmasınımı zorlaştırıyor?

[MENTION=13162]hedefyoutube[/MENTION] yöntem mesajını bir solukta okudum. Çok güzel bilgiler. Teşekkürler. Aslında senin yazdıkların üzerinden gitmekte fayda olabilir yani benim burada anlattıklarım veya anlatacaklarım çok benzer şeyler ama her ikimiz için de açık noktalar var. İşte bu noktaları hepbirlikte netleştirmek daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Ne dersin?

[MENTION=13162]hedefyoutube[/MENTION] yöntem mesajını bir solukta okudum. Çok güzel bilgiler. Teşekkürler. Aslında senin yazdıkların üzerinden gitmekte fayda olabilir yani benim burada anlattıklarım veya anlatacaklarım çok benzer şeyler ama her ikimiz için de açık noktalar var. İşte bu noktaları hepbirlikte netleştirmek daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Ne dersin?

Tabikide varım hocam :)
Birlikten kuvvet doğar. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır.
Forumcu olmanın özündede bu yokmudur zaten. :)

OK. O halde senin yazının altına senin maddelerle ilgili (tabi bildiği, anladığım maddelerle ilgili) yorum yapıcam. Oradan konuyu ideal hale (hep birlikte) getirmeye çalışırız.

Güzel paylaşım ellerine sağlık hocam forumda böyle kaliteli güzel paylaşımlarda beyin fırtınası yapmak lazım bol bol :)
Ben Portable ile vds de çalışmaya başladım 1 haftadır her kanala bir klasör açarak. 1 kanala günde en az 5 kere giricek şekilde 10 kanalı 1 haftadır deniyorum. Henüz bir problem çıkmadı ama 2 kanalımda numara onayı istedi tekrardan.
Portable çalışarak spamdan kanalları kapanan oranı da düşük sanırım fazla kanalları idare olarak deneyenleri de dinlemek gerekir.

peki hocam madem bu kadar detaya indiniz yerinizde olsam format atarken windowsun kurulacak klasörünü farklı seçerdim..

bunu söylememdeki kasıt zamanında burada arkadaşların "hdd değiştirin" dediklerini hatırlıyorum.

eski pcde olan farklı bi hdd varsa mümkün bi zamanda deneyip tecrübelerinizi iletirmisiniz?

41 Yaşında adamım. O kadarına kafam ermiyor :) kendimce mantığıma göre bir şeyler yapıyorum. Burdan duyduğum gördüğüm şeyleride elimden geldiğince uyguluyorum. Formatıda alt katta elektirikçi var az bir şey anlıyor ona yaptırdım :)

Ama kesin ve net olan şey PC değişince her şeyin düzeldiği.

41 Yaşında adamım. O kadarına kafam ermiyor :) kendimce mantığıma göre bir şeyler yapıyorum. Burdan duyduğum gördüğüm şeyleride elimden geldiğince uyguluyorum. Formatıda alt katta elektirikçi var az bir şey anlıyor ona yaptırdım :)

:) peki o zaman bizim aklımızda bulunsun diyelim.. teşekkürler

pc ile alakalı olduğunu sanmıyorum diğer bilgisayarımda 2 adsense bu ay yeni pc sıfır bir canavar aldım ilk windows kurdum falan ama bu ayda bir adsense gitti.

Bendende arkadaşlara bir öneri, kanalları yer imlerine ekleyin başlıklarını video adeti olarak düzenleyin, kontrol edeceğiniz zaman toplu olarak sekmelerde açın video sayısı düşmemişse sıkıntı yok düşmüş ise o zaman kanalı kontrol edin.

OK. O halde senin yazının altına senin maddelerle ilgili (tabi bildiği, anladığım maddelerle ilgili) yorum yapıcam. Oradan konuyu ideal hale (hep birlikte) getirmeye çalışırız.

Tamam hocam siz başlayın yazmaya. Sonundada ortak bir konu açalım. Eksikleri veya fazlalıkları söylersiniz.
Ben hangi aşamada yardımcı olmam gerekiyorsa yardımcı olurum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri