TR Kaydı Olmayana Vergi Yokmuş

taner_izmit

Kayıtlı Üye
arkadaşlar youtube takip ettiğim bir youtuber tır kaptanı arkadaş videoda;

türkiyede adres kaydı olmayan birinin yt gelirinden vergi alınmadığını anlatıyor.

tr adsense kullanıp yurtdışında yaşayan varsa araştırabilir.

https://youtu.be/mc0wYDEF8Nc?t=1524

Son düzenleme:
Her zaman bir yerden cukka alan olur ya. Giriş yaptığı ülke - banka mutlaka hesap sorarlar eğer gelişmiş yada bizdeki gibi bazı tiplerin kazanamayınca herkesten şikayetçi olması gibi :D Yüksek rakam kazananlar düşünebilir ikameti farklı bir yere aldırmayı tabii ancak bu seferde orası cukkam nerede diyebilir.

Son düzenleme:
Herhangi bir bankaya çekmedikten sonra vergisi zaten olmaz ki..Olmayan paraya vergi kesemezsin mantık olarak..

yurt dışında yaşayıp tr adsense ile ödeme alırsa videoda yanlış anlamadımsa vergisi yok demiş vergi memuru.
kaydını sildir demiş tr den

Herhangi bir bankaya çekmedikten sonra vergisi zaten olmaz ki..Olmayan paraya vergi kesemezsin mantık olarak..

Her ülkede yt gelirlerinin vergisini alirlar. Hangi ülkede alinmiyormus bana biri söylesin oraya tasinayim.

Bu kadar bilgisiz insan toplulugu görmedim daha.
Avrupada oturan birinin yurtdisinda faiz gelirleri üzerinden vergi alinir.
Youtube gelirleri üzerinden vergi alinir.

Yani her türlü gelirini normalde beyan etmen gerekir. Ama bizim Türk milleti vergi düsmani olupta, her türlü hizmetten faydalanmaya gelince ilk siraya girdikleri icin kafayi yiyorlar iki uç kurus vergi ödemey gelince vatandasligi bile iptal etmeyi düsünüyorlar. yaziklar olsun.

Son düzenleme:
Her ülkede yt gelirlerinin vergisini alirlar. Hangi ülkede alinmiyormus bana biri söylesin oraya tasinayim.

Yani her türlü gelirini normalde beyan etmen gerekir. Ama bizim Türk milleti vergi düsmani olupta, her türlü hizmetten faydalanmaya gelince ilk siraya girdikleri icin kafayi yiyorlar iki uç kurus vergi ödemey gelince vatandasligi bile iptal etmeyi düsünüyorlar. yaziklar olsun.

Hocam dediğin doğru lakin genelde alt kesim bu hizmetlerden en çok faydalanır ve paraları olmadığı için yada kaçak günlük falan çalıştıkları için vergi ödemezler yine bunların vergi yükünü orta kesim ceker.
Örnek olarak devlet hastaneleri
Sosyal yardımlar
Bedava komur falan

Sadece Amerika ve Brezilya da var. Bu ülkelerde yaşamayıp oradan para kazanırsan youtube otomatik %10 stopaj kesiyor diğer ülkelerde yok daha bu. Onun dışında hangi ülkenin bankasına para çekersen hangi ülkede yaşıyorsan orada gelir vergisi ödersin.

Şuan Türkiye de otomatik %15 vergi sistemi var.

video izlemedin galiba hocam
izahata çağırıyorlar 35 bin tl youtube geliri için
adamda ben türkiyede yaşamıyorum polonya yerleştim diyor
memurda o zaman burdaki adres kaydını kapat diyor.
ordaki devlet alırmı almaz mı ki sanmam para kaynagını sorar illa
ama tr de bi vergi kaçırma olayı olsa memur neden böyle birşey desin.

Son düzenleme:

O vergi memurunun karşısına çıkıp hakkınızı savundunuz mu hiç? :D
Her istediği belgeyi sundum, sürekli ayağına kadar çağırdı ve yeni bir belge - bilgi - kanıt istedi benden. Sırf varlık barışını kabul etmemeye direndi. En son bahanesi kalmayınca bana:
-Yeawww yoh yavvv ben sordurdum masa altı üstlerime yoğğğtövbeeğğ gelirlerine olmuyormuş varlıgg barışı sen bakma resmi gazaataya.
gibi bir cevap alınca orada hakkımı savunmak, işleri uzatmamak için boşa zaman kaybettiğimi anladım.

Hiçbir şeye imza atmıyorum, daha da çağırma beni ne işlem yapacaksan yap avukat aramaya gidiyorum dedim. Öyle aptal bir memur ki, aramaya devam etti beni hatta yanlışlıkla kendi özel numarasından bile aradı... Canım sıkılınca bende onu aradım numaramı nereden buldun diye tribe girdi.

Derdi ne? Yukarıdan emir gelmiş youtuberları yolun çoluk çocuk ne derseniz korkar yapar. Benden saçma sapan imzalar istiyordu arayıp, gel işte varlık barışını buraya geldikten sonra yaptığına dair imza at falan :D Tek sefer beraber olduğunuz kızlar bu kadar darlamaz, o derece. Yoruyorlar, zorluyorlar, yolmaya çalışıyorlar ve haklı olsanızda ellerinden geleni yapıyorlar. Neden? Dava kaybetselerde bir kayıpları yok ama bir haksız kazançları olabilir.

Neyse haklı olduğum halde uzattıkça uzattılar, kazanmama rağmen temyiz falan boş boş ne varsa yaptılar bir işe yaramadı.
Çok muhtemel videodaki elemanada boş bahaneler buluyorlar ikamet buna dahil, bak ikameti hallettikten sonra bir video daha yükler bu seferde banka hesabımı kapatmalıymışım falan diye.

Son düzenleme:
Yav adam polonya'da yaşıyorsa zloty-euro harcaması var Türk lirası o kadar değersiz ki Türkiye deki kanalı üzerinden kazandığı zaten adama yetmez..
tam tersini yapması lazım polonya'da euro kazanıp Türk lirasına çevirmesi lazım :D

Sen niye zıp zıp zıplıyorsun yurtdışı sığınmacısı, biz burada Türkiyeli Türkler kendi aramızda konuşuyoruz, sen hangi gavuristanın ekmeğini yiyorsan oraya ver istediğin gibi vergini Türkiye işlerine karışma:) Gel Tr de yaşa hizmete doy, olmaz ama dimi çakal.

https://www.infakt.pl/blog/jak-rozliczac-google-adsense/

burayi Türkçeye çevirirsen aldiklarini okumus olursun.
sirket sahibi isen 8,5% vergilendirme oluyor.

Degilsen gelir vergisi dilimlerine göre ödersin.
Benim yasadigim yerde mesela 33% vergi aliniyor 1000de alsan 330 euro ödersin 10.000 euroda alirsan 3.300 euro ödersin.

15% ödeyen sevinmesi lazim. 100TL nin 15TLsini devlete ödemek istemeyende bi zahmet kaydini sildirsin böyle insanlarin devlete yararindan cok zarari olur.

https://www.infakt.pl/blog/jak-rozliczac-google-adsense/

burayi Türkçeye çevirirsen aldiklarini okumus olursun.
sirket sahibi isen 8,5% vergilendirme oluyor.

Degilsen gelir vergisi dilimlerine göre ödersin.
Benim yasadigim yerde mesela 33% vergi aliniyor 1000de alsan 330 euro ödersin 10.000 euroda alirsan 3.300 euro ödersin.

15% ödeyen sevinmesi lazim. 100TL nin 15TLsini devlete ödemek istemeyende bi zahmet kaydini sildirsin böyle insanlarin devlete yararindan cok zarari olur.

Egonomi çoh eyi, bizim burada kurulu düzenimiz olmasa gelirdik eklemeyi unutmuşsun mesaj sonuna. :D

Egonomi çoh eyi, bizim burada kurulu düzenimiz olmasa gelirdik eklemeyi unutmuşsun mesaj sonuna. :D

Ekonomi kerhaneci Manukyan vergi rekortmeni ikende iyiydi :)))

Almanyada Volkswagen iken Türkiyede bunun Manukyan 6 kez vergi rekortmeni olmasi ne kadar aci degil mi? :D

Ben yurtdisinda dogup büyüdüm. Avrupa kültürü görmüs insanim, sizin trde yasadiginiz beyni ben avrupada yasamiyorum. Örnegin trafikte yol vermedi diye taciz ve küfürler, cinayetler. Hayvana tecavuz vs. ben trde yapamam.
Trde gördügüm heykel sayisini ben avrupanin tamaminda görmedim siz heykele yatirim yapmaya devam edin heykel rekortmeni olun vergi rekortmeni yerine :D

Son düzenleme:
Sen niye zıp zıp zıplıyorsun yurtdışı sığınmacısı, biz burada Türkiyeli Türkler kendi aramızda konuşuyoruz, sen hangi gavuristanın ekmeğini yiyorsan oraya ver istediğin gibi vergini Türkiye işlerine karışma:) Gel Tr de yaşa hizmete doy, olmaz ama dimi çakal.

Burada bu uslupla yazamazsın.

Burada bu uslupla yazamazsın.

Zaten yorumuyla Trde neden yasanmayacagini belli etmis arkadas salla gitsin :) arkadas çakalligin insan halini göstermis oldu zaten. Karakterinin ve insanliginin ne kadar igrenç ve pis oldugunu göstermis oldu. Aile terbiyesi almamis herhalde veya yetimhanede büyümüs dicem ama yetimhanedekiler bundan edepli ve ahlakli.
Avrupaya gavur derler ama gavur dürüst, trafikte cinayet islemiyor, küfür edip arabanin camini kirip kapiyi tekmelemiyor, ticaret adinda 80 kere yalan yere yemin etmiyor, düz yolda gidene ana avrat sövmüyor, dogru söyledigin zaman küfür veya hakaret etmiyor. hak verip yerine cekiliyor. Avrupadan ögretmen gelsin Trde ders versin iki hafta sonra kaçar gider.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri