trafik kazası sigorta araç değer kaybı hakkında

by_tmrci

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar bugün kırmızı ışıkta dururken arkadan bir araç geldi vurdu zaten ışıkta dururken çarptığı için kadın %100 suçlu olduğunu kabul etti (suçlu olduğunu beyan etti tutanakla kayıt altına aldık) tüm detayları fotoğrafladık.

* Buraya kadar her şey normal araç servise gidecek o da tamam.
* Muhtemelen kadının sigortası karşılayacak zararı.

Buraya kadar da her şey normal.

Tam aracımı satışa koymuş iken bu durumu yaşamak benim için sıkıntı oldu çünkü bagaj , arka farlar tampon vs. parça değişimi olacak aracımda daha önce hasar kaydı olmadığı için muhtemelen de değişen de olmuş olacak bu saatten sonra bu durumda benim değer kaybım ne olacak.
Zaten sigorta şirketlerine bu yıl sizde biliyorsunuz ki eşşek yükü para verdik madem alıyorlar o parayı değer kaybını da ödesinler bence. (değer kaybı ile ilgili bi iki haber sitesinde karşılanır falan diye haber de gördüm )

Konu hakkında tam bilgi sahibi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Dip not: şahıstan kesinlikle para talebi vs gibi bi niyet değil benimkisi sigorta şirketi açısından olay ne durumda onu anlamaya çalışıyorum

En Dip Not: Kaza da çok şükür yaralanma vs. olmamıştır.
[MENTION=15171]Katip[/MENTION] hocam vardır senin gördüğün bi iki vakaa belki

Son düzenleme:
Hasar kaybını carpandan talep edebilirsiniz bana göre çok saçma ama durum bu şekilde odemem derse dava edip talep edebiliyorsunuz yüzde 90 kazanıyorsunuz davayı da bana göre çok saçma bu durum kaza ihtimali hee zaman var bunu bilerek çıkıyor insanlar trafiğe kiymetliyse aracın çıkma trafiğe ozmn bunlar benim görüşüm

%100 kusurlu olup çarptıysa paşa paşa o değer kaybını ödeyecek.

Sulh hukuk mahkemesine gidip tespit davası açın. Bilirkişi değer kaybını takdir etsin paranızı alın.

Hasar kaybını carpandan talep edebilirsiniz bana göre çok saçma ama durum bu şekilde odemem derse dava edip talep edebiliyorsunuz yüzde 90 kazanıyorsunuz davayı da bana göre çok saçma bu durum kaza ihtimali hee zaman var bunu bilerek çıkıyor insanlar trafiğe kiymetliyse aracın çıkma trafiğe ozmn bunlar benim görüşüm

hocam araban bu kadar değerliyse çıkma demekle olmuyor bu işler evet kaza kesinlikle kaza da suçlu aramak belki de gereksiz ama duran adama da )ki otoyol değil bi şey değil kırmızı da duran adama çarpmak) çarpmak biraz abest hele ki şehir içindeki ışıkta.

hocam kaza adı üstünde kazadır bunu kabul ediyorum ama sizinki de baya değişik görüş. şöyle ki canın kıymetli ise sokağa çıkma demek gibi bi sey sizinkisi.

---------- Spam Engelliyici 01:07 ---------- Önceki Mesaj 01:03 ----------

%100 kusurlu olup çarptıysa paşa paşa o değer kaybını ödeyecek.

Sulh hukuk mahkemesine gidip tespit davası açın. Bilirkişi değer kaybını takdir etsin paranızı alın.

hocam tutanakta da kesin suçlu olduğunu belirtiyor adam sıkıntı yokta açıkçası ben bunu sigortasından alabilirmiyiz acaba diye düşünmüştüm zira sigorta şirketleri yok değer kaybı yok şu yok bu diye bize bu yıl eski fiyatın iki katı geçirdiler. Belki bedeli kadından istesem de verecekti ama o da abest doğrusu sonuçta kaza bu durum da sigortas şirketi açısından bakmak istedim ben olaya

kısaca mahkeme ile uğraşmak belki uzun sürebilir ama daha pratik bi yontem var mı acaba diye ben araştırmak istedim sadece.

öneriniz için teşekkürler.

Edit yazım yanlışı çok olmuş. Eve geçince duzeltecegim

Edit yazım yanlışı çok olmuş. Eve geçince duzeltecegim

kesinlikle haklısın riskleri göze alıp çıkıyoruz trafiğe. burda ki kıyaslamam insan hayatı ile ilgili değil sadece örnek açısından kullandım ilgili terimi. araban kıymetli ise trafiğe çıkma demekte sanki pek doğru olmaz gibi geldi bana. İlgili şahıstan ne para talep ettim ne de verse alırım ki direk şahıstan para almam bunu bilmek lazım zaten ben olayın sigorta tarafından bakıyorum.

Hocan exper ne kadar hasar söyledi. Ben anlarim bu işlerden yardimci olurum

Değer kaybını sigorta şirketinden talep edebilirsin , ödemeyeceklerini söylerlerse dava yolu ile %100 alacağını söyleyebilirim. 4 yıl sigorta acentesinde çalışmış birisi olarak.

Hocam senin aracın degeri 3-5 milyar arabaya göre düşer. Bunu basitçe dava ile alırsın. Hakkin var adama söyle deki. Kardeşim arac degeri xx düştü. Bana ya xx i ver yada dava ile alayım. Adam kabul eder büyük ihtimal. Çünkü dava masrafı felan derken cok çıkar. Kesin kazanirsin davayı.

Farlar,tampon ne kirildiysa yenileniyor yeniden boya olmuyormu? Neden deger kaybetsinki?
Aksine deger kazanmasi lazim deyilmi? Hanimin acemilik zamaninda aldigimiz arabasi,kaza yapa yapa yepyeni olmustu.
Mesela benim passat'in on tampon cizildi. Keske yeniden boyanip takilsa.

Farlar,tampon ne kirildiysa yenileniyor yeniden boya olmuyormu? Neden deger kaybetsinki?
Aksine deger kazanmasi lazim deyilmi? Hanimin acemilik zamaninda aldigimiz arabasi,kaza yapa yapa yepyeni olmustu.
Mesela benim passat'in on tampon cizildi. Keske yeniden boyanip takilsa.
Malesef oyle olmuyo hocam.orjinalligi gitmis oluyo aracin.adi ustunde kazali oluyor arac.

Malesef oyle olmuyo hocam.orjinalligi gitmis oluyo aracin.adi ustunde kazali oluyor arac.

Haklısın ama bizde kaporta konusunda acayip saplantılı insanlar.DH forumda tamponu değişmiş araba alınır mı şeklinde konular gördüm.Tampon ki zaten kolay değişsin diye plastikten yapıyorlar bunu, olayı bu zaten.Ağır kaza nedeniyle değişeni varsa ayrı tabi...

Araba alırken kimse motora, frenlere, baskı balataya, aküye vs baktırmaz ama boya didik didik edilir.

Büyük geçmiş olsun hocam 7 sene önce dedeme araba çarpmıstı Adam çarpınca kaçmış vatandaşların ıhbarı ile de yakalanmıstı Hayvan herife niye kaçtın dıye sorduğumuzda köpek sandım ben onu demişti terbıyesız herif Dedem 130 kilo oyle iri yarı bir adamı köpek sanmışmış Bizde eşe dosta falan sorduk ne yapalım ne edelim diye bana kalsa ben herifi dovme taraftarıyım ama akıllı bir abim doversek haklı iken haksız duruma duserız dedi En doğrusu bir avukata gıtmek dedi Ve sonuç olarak mahkemeye verdik ve çarpan herif 25 bin lira tazmınat ödedi Sizede tavsıyem kanunlar sürekli değişti için bir avukata danısın Avukat bürosuna gittiğiniz zaman soru sormak için tam bilmiyorum ama ücret almıyorlar galiba

Sigorta orijinal parca degisimi yapmak zorunda oldugu icin bir deger kaybi yasanmaz. Ozellikle cekic darbesi gereken yerlerin, hasar kaydinin karsilanmasini veya mumkunse degisimini talep edebilirsiniz. Kazayi siz yapmadiginiz icin sizin sigorta priminiz veya hasar kaydiniz olmaz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri