Troll Problem Sorusu (Karekök Yayınları)

grumpynub

Kayıtlı Üye
ee4bf310dcab3b99f0bcdd573a2731f4.jpg

Sınava hazırlanan biri olarak üzdü :D

tamam sayıları küçük tutsunlar diye çikolatayı sevdiğini söylemiş de. ne alaka kapı numarası bi 72 ile bulunurmu ki :D

en büyük kız çikolatayı çok seviyorsa diğer 2 kızı ikiz mi oluyor acaba

nutella yasaklanınca soruyu yazan çikolata krizine girmiş galiba.

72 veren sayılar
9*8*1
4*3*6
ise en mantıklı şık 9 olur.

yada
en büyük diyorsa 2 kızı aynı alırız 3*3*8 den 8 olur. çok saçma bir soru

Son düzenleme:
cevabı vermiş zaten nesneden yola çık neyi seviyor çocuk çikolatayı, yı harfi fazlalık at onu çikolata, kaç haften oluşuyor 8, aşağıda da sağlaması var

çikolatayı
çikolata-yı
harflerin toplamı = çikolata = 8
cevap 8

bunu bi hocamız lisede sormuştu bize ve açıklamasını da yapmıştı. Şuan hatırlamıyorum ama arkadaşlarla ''hee mantıklııı'' dediğimizi hatırlar gibiyim. Bulursam cevabını editleyeceğim mesajımı

Evet arkadaşlar buldum mantığı bugün lise arkadaşlarımla konuşurken :) şöyle ki çarpımlarının 72 olması için yaşlarının 8.3.3/6.4.3/9.8.1/6.6.2/9.4.2 (aklıma gelenler bunlar) olması gerek. Asıl ince noktaya gelirsek nüfus memurunun yetersiz görmesi için 2 farklı sonuç çıkması gerekir. burdan da 8.3.3/6.6.2 kombinasyonları hariç diğerlerini silmemiz gerek çünkü onların toplamları farklı oluyor. Çiftçi de EN BÜYÜK kızın çikolatayı sevdiğini söylemesi üzerine iki seçenekten 6.6.2 'yi baz alırsak 2 tane büyük çocuk olamayacağına göre geriye 8.3.3 kombinasyonu kalıyor sadece :)

Son düzenleme:
Çikolatayı çok sevmeyen kız mı var?

Evet arkadaşlar buldum mantığı bugün lise arkadaşlarımla konuşurken şöyle ki çarpımlarının 72 olması için yaşlarının 8.3.3/6.4.3/9.8.1/6.6.2/9.4.2 (aklıma gelenler bunlar) olması gerek. Asıl ince noktaya gelirsek nüfus memurunun yetersiz görmesi için 2 farklı sonuç çıkması gerekir. burdan da 8.3.3/6.6.2 kombinasyonları hariç diğerlerini silmemiz gerek çünkü onların toplamları farklı oluyor. Çiftçi de EN BÜYÜK kızın çikolatayı sevdiğini söylemesi üzerine iki seçenekten 6.6.2 'yi baz alırsak 2 tane büyük çocuk olamayacağına göre geriye 8.3.3 kombinasyonu kalıyor sadece

Soru sacma salak birşey ne dediği belli degil 8 d olabilir 9 da ikiside mümkün oluyor 9.8.1 veya 2.4.8 olabilir 3.3.8 olabilir felan filan. Olay kapi numarasinda bitiyor kapi numarasi acaba belli bir maximumu var

Bu soru benimde karşıma çıkmıştı. Çikolata nın harf sayısına eşit ben öyle düşündüm

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri