hükümet ne diyorsa tam tersini yapacaksın bu ülke'de.
dolar bozdur diyor, alacaksın.
daha dün biri çıkıyor doları toparlayacağız diyor, bugün 1 lira birden yükseliyor.
biri allah yanımızda diyor, diğeri birkaç gün bekletip sonrasında kürsüye çıkıp gülerek hiç eğitim görmemiş mağara adamının söyleyeceği şeyleri söylüyor.
kimse kızmasın ama, kahvehanedeki okeyci 65 yaşındaki bıyıkları sigaradan sararmış amcayı getir koy bunların yerine, hiçbir fark yok hatta fazlası bile olur (daha milliyetçi).
kaptan önünü göremiyor vizyon yok, kör olmuş. yanındakileri tarif etmeye hiç gerek yok, onlar daha da kötü.
bükemediğin bileği öpeceksin halkın için, milletin için, onların çocuklarının geleceği için. bu da bir erdemliktir, aşağılanma değil.
demek ki dünya gücü veya lideri değilmişsin, yanındaki birileri fena halde gazı vermiş zamanında. adamlar 1 bomba bile sallamadan ülkene diz çöktürebiliyorsa, geri çekileceksin boyun eğeceksin ve sonrasında düşüneceksin "ben nerede hata ettim" diye.
kabadayılık ve inatçılık ile devlet işleri yürümez, çünkü 70 milyonun kaderini de belirliyorsun. hadi senin tuzun kuru, dünya'nın en zenginlerinden oldun 10 yıl içerisinde, hatta dövizin yükselmesi de işine gelir çünkü eş akraba çoluk çocuk döviz karşılığında ticaret yürütmekte. ama ya milletin ne olacak? tabi bu cahil milletini zenginliğe çıkan feda edilecek basamak olarak görüyorsan orası ayrı...
her neyse, borsa ile uğraşanlar için de önerim; kasalarında döviz stoğu olan şirketlere kaymaları yönünde olacaktır. böylelikle bu döviz krizinden en az şekilde etkilenirler ve hatta döviz yükseldikçe, hisseleri de yükselir kimilerinin.