TTNet Hız Problemi Yaşayanlar [Çözüm]

• Kullanıcı CyberTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
7VmPrP.png

Merhaba arkadaşlar,

Daha önce konu da açmıştım bununla alakalı defalarca TTNet'i aramama rağmen bulunduğum adresin 2mbps desteklediğini ve daha fazlasını veremeyeceklerini söylediler her seferinde. Ancak bu sefer aradım ve modem arayüzümdeki maksimum hız değerimin 6-7mbps olduğunu ancak 2mbps verildiğini söyledim altyapım destekliyor ancak siz vermiyorsunuz dedim. Ve arkadaş şuanda hızımı 5mbps'ye çıkarttı. Siz de hız problemi yaşıyorsanız modem arayüzünden maksimum alabileceğiniz hız değerlerini kontrol edin ve size bu değer verilmiyorsa arayıp derdinizi anlatın.

Maksimum hız değerinin yazdığı kısım ( Airties'de Internet sekmesinde )

zuOuP2g.png

Bu sorunu ttnet te yaşadım bilerek desteklenen hızı vermiyorlar ama biraz sert çıkınca 16 mbs lik hattımda 14 kullanıyorum bazen düşürüyorlar yine arıyorum üçkağıtçılık yapmayın yükseltin diyorum yükseltiyorlar...
Şimdi Turkcell Superonline aldım bir hafta oldu hızı 1mbs ye ayarlamışlar bir haftadır hergün arıyorum yok türktelekomdan kaynaklanıyor yok hattınızdan derken dün gece en sonunda itiraf ettiler 1mbs hız tanıttıklarını.. Ulan birde bana elektrikçi çağırmanız gerekiyor diye ayak yapıyorlardı bir anda internet hızımı yükselttiler. Yani asla inanmayın ückağıtla iş yapıyorlar. İşi bildiğinizi anlayınca İnternet Hızınızı TTNET VE SUPERONLİNE yükseltiyor.. Ama bir hafta geçiyor benden söylemesi... Ama şunu söyleyebilirim her konuda ttnet daha iyi Turkcell uzak dursun benden..

---------- Spam Engelliyici 21:47 ---------- Önceki Mesaj 21:46 ----------

24mbit kullanıyordum şimdi hız testi yaptım 14mbit gösterdi...Neden düşürdüler ki hızımı?

Sürekli kontrol etmezseniz ve aramazsanız kafalarına göre düşürüyorlar..

adsl kullanıcısıyım normalde 8 ve 16 mbps lik paketler var. ama bende 25 mbps lik paket var ve hızım 15 mbps lerde seyrediyor ayrıca akk yok :p kör noktadaymışım yetkililerin söylediğine göre. geçen ay 396 gb indirme yapmışım. bir sorun için aramıştım geçen ay akk dolduğu için müdahale edemiyorum demişti. ama akk işlemiyor bende kör noktadayım. :p

16 mb litmitsiz var sürekli internet gidip geliyo özellikle geceleri sizde de oluyo mu?

Şuanda buna çözüm arıyorum bende hızı düşürseler kopma sorunun gider ancak hızı düşürmeden kopmayı gidermeye çalışıyorum çözüm bulursam yazarım hocam bir şeyler deniyorum şuan.

Tamam hocam bulursan yazda nasıl bulacaksın oda ayrı mevzu sağol genede

---------- Spam Engelliyici 22:14 ---------- Önceki Mesaj 22:10 ----------

yeğen turbonet adslde 5-6 kişi full download çeksinde göreyim seni bak nasıl kopmalar yaşıyorsun :) Çok gördük öyle :)

---------- Spam Engelliyici 19:37 ---------- Önceki Mesaj 19:37 ----------

TTnet mi ait hocam ?

Evet hocam ttnet

Tamam hocam bulursan yazda nasıl bulacaksın oda ayrı mevzu sağol genede

---------- Spam Engelliyici 22:14 ---------- Önceki Mesaj 22:10 ----------

Evet hocam ttnet

Buldum sanırım hocam gitmedi ne zamandır bir de sen dene istersen Firewall kapat Firewall --> Anti-Dos kapat dene bakalım olacak mı.

ttnet esasında fiber alt yapı olarak superonline dan daha iyi ama verdiği upload miktarı istersen müdürlükte tanıdığın olsun 2 mbps yi geçmez. o hızı da 200 tl den başlayan full limitsiz fiber internet alanlar için veriyorlar. normal de ister adsl ol ister fiber ol upload miktarı 1 mbps den öteye gitmez. fiber'in adsl den en önemli farkı hızından ziyade bağlantı kopmasının neredeyse hiç olmaması ve hızın stabil kalması. adsl ile manuel çalışacaklar o işi unutsunlar.

DSL ise 2 mbitin ustune çıkarmaları imkansız.

---------- Spam Engelliyici 00:09 ---------- Önceki Mesaj 00:08 ----------

ttnet esasında fiber alt yapı olarak superonline dan daha iyi ama verdiği upload miktarı istersen müdürlükte tanıdığın olsun 2 mbps yi geçmez. o hızı da 200 tl den başlayan full limitsiz fiber internet alanlar için veriyorlar. normal de ister adsl ol ister fiber ol upload miktarı 1 mbps den öteye gitmez. fiber'in adsl den en önemli farkı hızından ziyade bağlantı kopmasının neredeyse hiç olmaması ve hızın stabil kalması. adsl ile manuel çalışacaklar o işi unutsunlar.

o tanıdıgık benım sanırım :))

geçen benim hızı 5mbps hızına çekmişler ilk aradığım da bayan çıktı durumu anlattım bana değerlerin normal olduğunu söyledi ısrarla modem arayüzünde 8128kbps yazısını görmek istiyorum dedim yine alt yapı vs saçmaladı telefonu kapayıp 2. arayışımda bu sefer başka biri çıktı durumu anlattım 1 gün geçti ilk konuştuğum bayan arayıp hızı 8128kbps ye çıkardı eğer ık mık yapıyolarsa diretin illaki gerekeni yapacaklar

Ben Burdaki santrali bastım, yine vaadedilen hızı alamadım. Çok fazla etken var kutuya uzaklık yakınlık bilmemne bi sürü masal okudu adam bana :) Türkiye'de hız dan bahsetmiceksin, yada şanslısındır kutuya yakında oturuyosundur

Ben Burdaki santrali bastım, yine vaadedilen hızı alamadım. Çok fazla etken var kutuya uzaklık yakınlık bilmemne bi sürü masal okudu adam bana :) Türkiye'de hız dan bahsetmiceksin, yada şanslısındır kutuya yakında oturuyosundur

senin bağlantılarında sorun yoksa kablo vs illaki o hızı alırsın telefonda bana hızlar otomatik olarak ayarlanıyor yok elle müdahale edemiyoruz vs vs saçmalayıp 1 gün sonra kendileri arayıp paşa paşa manuel arttırdılar hızı

edit: şikayet edebildiğin yerlere şikayetini yaz mesela twitter donanımhaber/ttnet gibi

Son düzenleme:

hocam onlar yalan biri diyor uzaksın biri diyor arada mesafe yok gerçekten uzak olman için köyde falan olman lazım merkezlerde öyle bir durum yok :) her yerde santral var bana 2 km mesafede.. İlk başta bana böyle bir yalan söylediler inanmayın. Bir haftadır superonline ile uğraşıyorum en sonunda pes ettiler 1 mbs den 5 mbs ye çıkardık bu hafta da uğraşıp 8 e cıkaracam inş

valla ben kavga etmeye gittim burnumdan soluyodum. Müdür sakinleştirdi çay falan söyleyi. ekranı bana çevirdi bak dedi bu böyle şu şöyle. Bi sürü masal anlattı.

Sanki internetten değil de, ilkel bişeyden bahsediyodu. O kadar dandik TR deki altyapı siz hesap edin. Benim kendime göre çıkardığım sonuç şu. Eğer büyük bi sitede oturuyosanız, Potansiyel varsa. Fiber kutusunu yakına koyuyolar. Orda çatır çatır bağlantı var. Adam örnek bi adreste gösterdi benimkiyle karşılaştırarak.

Oraya taşınmayı düşünüyorum :)

fiber olan bi yeni apartmanda yada sitede oturmuyorsan kımse istedıgı hızı alamaz

Yerel sağlayıcılar sağolsun taahhüt ettikleri hız limitinden daha fazlasını görüyorum speedtestte akk,taahhüt,telefon yok aylık 30 lira miss :D

3953946354.png

hocam o nasil oluyor 30tlye cift kisimi kullaniyorsunuz bende bursadayim 60 -69 kitliyolardi hep bitti sonunda , 30lira cok uygun eger sikintisiz bir internet ise bende almak isterim ozelden pm atarmisiniz kullandiginiz neti

Arkadaşlar bende durum bu acaba bende aramalımıyım ttneti....

89n1GQ.png

D8XJL6.png

8mbps'lik paketi kullanıyorsanız bir sıkıntı yok 1-2mbps kayıp yaşanıyor yalnızca ama eğer 16mbps'lik paketteyseniz (bildiğim şuanda alt sınır 16mbps) arayıp modem arayüzünden baktım hattım 24mbps desteklemesine rağmen bana 8mbps internet veriyorsunuz deyin ve adam güncelledim dediğinde aynı bu ekrandan bakın DSL Hızı 16.000 küsür olmalı.

---------- Spam Engelliyici 23:16 ---------- Önceki Mesaj 23:15 ----------

yAd49n.png

ben anlamadım şimdi burda anormal bişey varmı ?

16mbps lik paket kullanıyorsan tam değerleri vermişler sana bir sıkıntı yok.

---------- Spam Engelliyici 23:18 ---------- Önceki Mesaj 23:16 ----------

valla ben kavga etmeye gittim burnumdan soluyodum. Müdür sakinleştirdi çay falan söyleyi. ekranı bana çevirdi bak dedi bu böyle şu şöyle. Bi sürü masal anlattı.

Sanki internetten değil de, ilkel bişeyden bahsediyodu. O kadar dandik TR deki altyapı siz hesap edin. Benim kendime göre çıkardığım sonuç şu. Eğer büyük bi sitede oturuyosanız, Potansiyel varsa. Fiber kutusunu yakına koyuyolar. Orda çatır çatır bağlantı var. Adam örnek bi adreste gösterdi benimkiyle karşılaştırarak.

Oraya taşınmayı düşünüyorum :)

Bende bu yüzden siteye geçmeyi düşünüyorum hem ttnet fiber var hem superonline fiber baştan hata yaptık eğer internet hızına önem veriyorsanız taşınmadan ttneti arayıp sormamız lazım o adreste ne kadar hız desteklediğini .

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri