Konuya yazmak istemedim ama sonradan kendi düşüncemi belirtiyim dedim. Lütfen kimse yanlış anlamasın düşüncelerimi. Ben 22 yaşında bi kardeşinizim ve 22 yıllık yaşamımdaki edindiğim bilgilerime ve tecrübelerime dayanarak bunları yazıyorum.
1- Savaş falan umrumda değil, o hal ilan edilse askerlik zorunlu olsa, inzibatlar gelip götürmeye kalksa, savaşmadım diye beni assalar dahi umrumda değil. Ben bir bireyim kimsenin aldığı kararlarda hareket etmem. Elimden geldiğince kendi menfaatime olmayacak durumlardan uzak dururum, savaş gibi.
2- Milliyetçilikmiş, din kardeşliğiymiş, zartmış, zurtmuş. Bunların hepsi yönetenlerin kendi menfaatlerini korumak için uydurduğu kavramlardır. Elhamdülillah, evelallah diye insanları kandırıp savaşa sokarlar ve kendileri sırça köşklerinde yaşarlar. (Güncel siyaset yapmıyorum özellikle belirteyim, dünya tarihi bu şekildedir hep. Bin yıllar önce akhamenid kralıda bu bahaneleri öne sürdü, zamanında haçlı komutanlarıda)
3- Din, dil, ırk ayrımı yapmam, elimden geliyosa gider paşa paşa avrupada yaşarım bi savaş çıkarsa. Bütün bu sınırları biz koyduk bu kavramları biz çıkardık ve şimdi kusura bakmayın böyle saçma salak bi sistemde ben kimse için kendimi feda edemem.
Bütün dünya insanlarındır arkadaşlar. Dil, din, ırk falan filanla birbirimize düşman olmanın bi anlamı yok. Diyeceksiniz ki sen böyle düşünürsen düşün, dünya bu şekilde gidiyo. O da umrumda değil dediğim gibi ben mümkün olduğunca sistemin dışında kalmaya çalışırım.