Hocam siteyi bu mantıkla sadece Google için yani SEO amaçlı hazırlarsanız maalesef kaybedersiniz. Siteyi kullanıcı odaklı hazırlamanız gerekecek. Bakınız basit olarak bir algoritma kurmak gerekirse;
-Siteyi açtınız ve translate ile özgün yani daha önce benzeri Google örümcekleri tarafından taranmamış bir içeriği İngilizce çevirip sitenize eklediniz.
-Yukarıdaki maddeyi belli bir düzende sürdürdünüz ve iç-dış SEO çalışmalarınız gayet başarılı. Google sizi aldı baş köşeye oturttu diyelim. Günlük hitiniz atıyorum 10k civarı oldu. Buraya kadar her şey gayet güzel görünüyor ancak peki gelen ziyaretçilerinizin sitede kalma süresi ne durumda? Aynı zamanda sektörel olarak geri dönüşüm oranlarınız nasıl? İşte burada ipler kopuyor, düzen bozuluyor. Çünkü sitenizin içeriğinin çok büyük bir çoğunluğunu translate ile çevirdiniz ve sizde takdir edersinizki kesinlikle şuanda piyasadaki en iyi translate bile olsa bununla çevrilen yazılardan pek bir sonuç alınamıyor. Okuduğunuzda cümle yapısı bozuluyor anlamakta zorluk çekiyorsunuz, ekstra emek sarf etmek zorundasınız bla bla bla.
-Peki, bu durumda nolacak? Atıyorum YouTube-Adsense ilişkisi üzerine YTPara A ve YTPara B siteleri var. YTPara A sitesi birçok içerik ekleyerek ve backlink inşaasını düzgün yaparak rakiplerinden kısa sürede sıyrılıyor ve koltuğuna oturuyor. Ancak siteye giren kullanıcı şöyle bir göz gezdiriyor pek bir şey anlamayınca ve istediğine ulaşamayacağını fark ettiğinde saniyeler içerisinde sitenizden ayrılıyor. Peki nereye mi gidiyor? Sizden bir kaç alt sıradakine o da olmazsa ondan sonrakine falan fistan bu sayfalarca uzayabiliyor. Atıyorum kullanıcı ilk sayfadaki her bir sitede 10 saniye durdu ve istediğini alamayıp terk etti. Ancak 2. sayfadaki YTPara B sitesine girdiğinde 10 dakika içeriği inceledi üstüne bir yorum çaktı ve facebookta-twitter da paylaştı. İşte Bingo

YT Para B sitesi kısa sürede sizin yerinize oturabilir ve sizin bu özgün ama kaliteli olmayan, kullanıcıya pek bir şey katmayan içerikleriniz sizi sayfalarca geriye attı. Şunuda belirteyim bu şekilde tozlu sayfalara atılan bir sitenin tekrardan başarı yakalaması oldukça zor oluyor.
Umarım açıklayacı olmuştur. Biliyorum konu güzel bir translater arayışınızda ancak konuyla ilgili naçizane fikrimi belirtmek istedim. Kusurum olduysa affola. Kolay gelsin.