Türkçe Özgün Yapacaklar- Başlamadan Bırakın

• Kullanıcı drexlerstone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi
videolar kısa toplam aylık izlenim dakikası 2 M üzeri kazanc agza alınmayacak derecede komık rakamlar utanıp yazasım gelmıyor o derece :) ıngılızce olsa akar ama turkcede bes para etmez harıcı reklam olayı da olmayınca tamamen boş iş

---------- Spam Engelliyici 14:59 ---------- Önceki Mesaj 14:57 ----------

yalan olmazsa yapan arkadaşlar var twich yayını onlara göre de hanı 3-5 gelıyor youtubeden ıyıymıs 2-3 bın alıyorum dıyen duydum ama kendım yapmadıgım ıcın sımdı ne desem yalan olur mılletın sozune kalsa herkes para basıyor onu da dusunmek gerek :)

YT'den iyi olabilir çünkü Twitch çalışmadım ama şöyle bir şey var YT size yani bize para kazanma açtırırken sözleşme imzalatıyor ve sözleşmede kazancınızın size %55 eksik yansıyacağını kazançların %55'ini Youtube'un alacağını belirtiyor. Yani bize %45 veriyor bizim elimize geçen para %45 yani mesela 3 bin dolar varsa sizin dashboardınızda aslında ona bir %55 koymanız gerekiyor gerçek kazancınızı anlamak için. Birde yetmiyor üste partner veya adsense ile çalışacaksın diyor oralara bir %20 30 kesinti o %45 den bize verdiği para %30 %35 kazancın :D yani esasen Youtube'dan spammerlar bir şey kazanmıyor veya özgünler ha birde yetmiyor durum böyleyken youtube bize verdiği %30'a da göz koyuyor spammersiniz diye :D

türkçe özgün şans işi tamamen. malesef tr de o kadar cok s.refsiz haysiyetsiz emek hırsızı sözde insan varki kasten dislike atıp moral bozmaktan kendilerini tatmin etmekten başka bi halt yaptıkları yok.tabi kazanmak asıl amaçlardan biri belki ama bu d.likeler motivasyon bırakmıyor.
o kadar emek ediyosun çabalıyosun ortaya iyi kötü bişeyler çıkarıp sunuyosun gelip dislike basıyo adam düşünmeden yada sırf gıcıklıgına yapıyo bunu. ulan utanmaz o vidyoyu yapana kadar ne kadar emek harcadı ne kadar çabaladı bu kişi hiç düşünmüyomusun saygısız Allahın belaları..
reklama tıklama yok, video izleme var, like yok dislike var.. işte tr özgün budur, ama istisnalarıda var azda olsa.

Bazı şeyler Türkiye'de oturmadı, pek de oturmayacak. Benden özgün fikirleri alan arkadaşım, para kazanma durumlarını sorguluyordu. Bir de baktım AdBlock kullanıyor. Hem kazanmak istiyor, hem kendi adblock kullanıyor.

Bunun dışında yt'den kazanmayı direk reklam geliri olarak düşünmemek lazım. Bugün birçok büyük kanal gelirinin çoğunu dış reklam, viral ve etkinlik gibi olaylardan kazanıyor.

Piyasayı iyi inceleyip girmek lazım, en önemlisi de sevdiğin şey olacak ki para beklentisiz devam edeceksin. Şu liste videolarının dışına çıkmamız gerekiyor öncelikle.

[MENTION=48710]drexlerstone[/MENTION] kardeş biz kimseyi pompalamıyoruz kafanı yorma. Pompa işi de beni çok cezbetmiyor.

Ama şöyle bir durum var;
Adam Türkçe dışında başka bir dil konuşamıyorsa,
İngilizce içerik üretmekte zorlanıyorsa,
Özgün kanalı olmasını istiyorsa

Ne yapacak? Senin ve senin gibi düşünenler yüzünden kimsenin özgün kanalı olamıyor.
Biri gelir spam yapanlara konuşur özgün içerik yapın der, biri gelir özgün Türkçe sakın çalışmayın der. Forumun IQ'su her gün düşüyor diyorum sonra kızıyorlar.

Neyse Kızdırmayın Küçük Enişteyi..

ingilizcesi yoksa ingilizce kullanmadan yabancı içerik üretebilir birisi direk kategorı dıyeyım ufkumuz açılsın ASMR vıdeoları cekebılır. RELAING MUSIC olusturabılır yeni trend var konusmasız super kahramanların gunluk hayatı vıdeoları cekebılır örnekler çoğaltılabilir büyük enişte az piyasaya hakim olsan özün kategorısınde bana bulaşmazsın hayrına dıyoruz pişmanlık duymasın kımse dıye :)

ingilizcesi yoksa ingilizce kullanmadan yabancı içerik üretebilir birisi direk kategorı dıyeyım ufkumuz açılsın ASMR vıdeoları cekebılır. RELAING MUSIC olusturabılır yeni trend var konusmasız super kahramanların gunluk hayatı vıdeoları cekebılır örnekler çoğaltılabilir büyük enişte az piyasaya hakim olsan özün kategorısınde bana bulaşmazsın hayrına dıyoruz pişmanlık duymasın kımse dıye :)

Bak işine kardeşim tamam.

Delimiyim ben?Neden Türkçe özgün kanal çalışmayayım?İngilizce'de var Türkçe de ,arada kazanç farkı var elbette,yeterki videolarınız, aboneye muhtaç video olmasın, zaman içinde artan istikrarlı videolar olsun, yani aranan videolar olsun sabit artan geliri olur örnek;
Yemek Tarifi istikrarlı
Oha diyorum videoları balon

Youtube Türkçe videolarda reklamlardan az kazanırsınız ama amaç para kazanmak değil topluluk kazanmak olacak sonra para akacaktır, tabi birde o topluluğu yönlendirmek var sadece youtube olarak bakmayın birçok oyun kanalı Twitch partnerlik alıyor oyun kanalı olmayanlarda younowda bunlarında yanında küçük bir gelir olarakda izlesene var instagram var, varda var yani önemli olan topluluk oluşturmak / abone kasabilmek

şimdi bu adam nıye böyle dedı dersenız zaten hepınızın bıldıgı gıbı sıfırdan kanalın buyumesı abonesı olması ızlenmesı vsvs zor sıkıntı bır surec bu özgün işinde

o sıkıntıları aştığınızda karşınıza daha garip bir durum çıkacak sorun şu ki para kazanamayacaksınız :) 1 M ızlenıme tahmını 100-200 dolar kazanacaksınız türkiye de ciddi para kazanabilmek için gunluk yuzbınler değil milyonlar izlenirseniz anca cebınıze adam gıbı para gırer

reklam-sponsorluk durumuda şu sekilde herkes bizde firmalar bizde reklamlar geliyor gelecek muhabbetınde icraat dersen malesef yok :) medya sektöründe tanınmış güçlü birisi vardır dayınız- reklam ajansında amcanız vardır - babanız çok büyük bir firmanın sahibidir ve kuvvetli bağlantıları vardır en son da sizin medya sektöründe eliniz kolunuz çok uzundur heh işte bu durumlarda para kazanırsınız

hoş bu tip bağlantısı olan da neden youtube yapar o da mantıksız vıne cekse onları paylassa daha hızlı tanınır eh o bağlantılar sayesınde zaten yolunu bulur yanı benden tavsıye başlayacaksanız ingilizce-almanca-fransızca vsvs adam gibi izlenimden para kazandıran içerikler çalışın yoksa türkçe çalışma anca hobi olarak kalır

malesef katılıyorum harika anlatmısısn

Biz gittik ev tuttuk ofis yaptık montajcı sunucu eleman aldık yapmayın demeyin öyle şeyler korkutmayın la beni [emoji17]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ders videosu cekip atma düsüncemi öldüreyim mi hocam? :)

ders videosundan 1 lira bile kazanamadım. ders videosu yapacaksınız ingilizce yapın. dünyada en çok konuşulan ve anlaşılan dil ingilizce. insanlar anlamasa bile bir yerinden mutlaka yakalıyorlar konuyu.

keşke 10 sene önce domain alsaymışım yada site işine girseymişim diyen webciler gibi olmaktansa youtubeda da ileriye yatırım olarak türkçe çalışılmalı . illaki izleyenlerin ve reklam verenlerin sayısı artınca gelirler de artıcak. kısa vadede para içinse zor :)

Son düzenleme:
keşke 10 sene önce domain alsaymışım yada site işine girseymişim diyen webciler gibi olmaktansa youtubeda da ileriye yatırım olarak türkçe çalışılmalı . illaki izleyenlerin ve reklam verenlerin sayısı artınca gelirler de artıcak. kısa vadede para içinse zor :)

wmaraci ve r10 nun yarısından çoğu evlendi çoluk çocuğa karıştı. bu işleri yatırım olarak görün ancak çok da bel bağlamayın. örn. hepiniz röportaj çekiyor bir şekilde kurgu ve montaj yapıyorsunuz. ama takdir edersiniz ki hiçbiriniz bu işe çekirdekten başlamadı. montajlarınız saçma sapan, kurgunuz baştan savma, sesler iğrenç oluyor. anlatılan konuda herhangi bir bütünlük olmaması, işi kendinizin bile bilmediğinden, yarım yamalak bilgilerden kaynaklanıyor. eğer bir şey yapılacaksa kendi alanında yapacaksın. ben medya sektöründeysem tutup da oyun videosu çekmemeliyim. bir diğer arkadaş oyunu çok iyi oynuyorsa tutup da eğitim videosu çekmemeli.

Çok büyük izlenimler almıyorsanız arkadaş doğru söylüyor.Günlük 100 k izleneceksin ki bir şeyler kazanasın bgbg yerlerde

wmaraci ve r10 nun yarısından çoğu evlendi çoluk çocuğa karıştı. bu işleri yatırım olarak görün ancak çok da bel bağlamayın. örn. hepiniz röportaj çekiyor bir şekilde kurgu ve montaj yapıyorsunuz. ama takdir edersiniz ki hiçbiriniz bu işe çekirdekten başlamadı. montajlarınız saçma sapan, kurgunuz baştan savma, sesler iğrenç oluyor. anlatılan konuda herhangi bir bütünlük olmaması, işi kendinizin bile bilmediğinden, yarım yamalak bilgilerden kaynaklanıyor. eğer bir şey yapılacaksa kendi alanında yapacaksın. ben medya sektöründeysem tutup da oyun videosu çekmemeliyim. bir diğer arkadaş oyunu çok iyi oynuyorsa tutup da eğitim videosu çekmemeli.

kesinlikle katılıyorum sırf para için yapılan işler çok sırıtıyor ha tutarmı tutabilir orası ayrı ama bildiğin ve sevdiğin işi yapınca para zaten kendiliğinden geliyor. şuda var tabi kimse en başta herşeyi mükemmel yapmanı beklemiyor zamanla herşey kendine böle bi yükü koymak bile çok sıkıntılı :) Tai Lopez diye bir işadamı var duyan olmuştur belki şöyle bi sözü var "yaptığın ilk üründen azcık bi pişmanlık duymamışsan işine çok geç başlamışsın demektir". bi yerden başlamak gerek :)

türkçe içeriklerin kategorisine ve süresine göre kazanç oranları değişiyor.
türkçede para yok deyip kendimizi kandırmayalım.
forumda bunların bir çok örneği mevcut.
30-45 saniye videolar atıp 300-500 izlemeyle zengin olmayı bekleyenler için doğrudur ama
yarım saatlik videolarla özgün içerik videolar üretip güncel ilerleyen, gereken seo kriterlerini dikkate alan işini ciddiye alan biri için para kazanmamak mümkün değil.
bahsettiğim şekilde 1k izlemeye 1$ - 3 tl civarı veriyor.
etiket kategori dikkate alınırsa daha çokta kazandırır.
benim bilgime göre türkçe içerik çalışanların partnerle çalışması lazım adsensede nedense aynı içeriğin geliri düşük olabiliyor.
günlük 100k izlemeye ulaşmak imkansız değil bi sürü örnek var ayda 9-10 bin lirada az para değil

Bize bu forumda neleri bırakın diyenler oldu biliyomusun sen :) Özgün arkadaşlar hiç durmayın demekki işler tıkırında gidiyor özgüne devam, çok çok iyi para kazanan özgün arkadaşlarım var, kusurada bakma milletin ekmeğinede mani olma...

Özellikle Kategoriden kategoriye başta olmak üzere kazancı binlerce etkileyen faktör var şunu bir öğrenemediniz gitti tr içerikte çok yüksek meblalar kazanılabilir.Özellikle teknoloji içerikleri iyi gelir sağlıyor.

Aynen onun mantığıda satış üzeri olduğu için reklamlar ona göre çıkar haliyle tbm ve to da yüksek

Benim düşüncem Türkçenin kazandırmamasının enbüyük nedeni bizde reklama tıklama alışkanlığının olmaması. Abi tv de film bile izlerken reklam çıkınca o 5 dakikada 20 kanal değişiyoruz maksat reklam seyretmemek Fakat ilgi alanına dayalı videolar paylaşacak olursak reklam tıklama oranları yüksek olacaktır. Tabi siz yabancıda tbm si 15-20 krş üstündeki tıklamalarla kıyaslarsanız kazandırmaz. Benim gözlemleyebildiğim Türkçede tbm ortalaması 0.07 krş gibi. Tek eksik tıklama oranı.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri