Türkiye Ab ye girmelimi girmemelimi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Girmemeli.
Gitmek isteyen de alsın vizesini passaportunu gitsin.

Görüşme tarihi için görüşme tarihi alarak ezilmeye gerek yok.

Giremediğimizden Dolayı Bi Yerlerimiz Şişecekse Bence Girmeliyiz

Bence Girmemeli Türkiyenin Türk İslam Birliği Adı Altında Bir Birlik Oluşturup Dünyada ki tüm müslüman devletlere çağrı yapıp hepsini bir çatı altında birleştirmesi daha iyi olur bu sekılde zulum goren musluman devletlere yardımımız daha cok dokunur ayrıyetten zengın musluman devletlerden'de yararlana bılırız altın petrol dogal gaz vs gıbı şeylerden .

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazsın sadece siyaset kesinlikle yok :)

1. Türkiye ab ye girmelimi ? neden girmeli ?
2. Türkiye ab ye girmemelimi ? neden girmemeli ?

Dostum sorular eksik kalmış.Bence balşarına şunun yazılmazı şart her iki sorununda başına; '' Eğer adamlar alırsa'' diye yazmalısın.
Admalar bizi aldıda biz soruyoruz acaba girsek mi? yoksa girmesek mi?
Bizim istedigimiz zaman degil, adamlar ne zaman isterlerse o zaman alacaklarını kabullenelim.Tabi AB diye birşey kalırsa uzun vadede...
Gerçek bu malesef...:)

Her açıdan daha da gelişmek için girmeliyiz.
Ama avrupada bizi seven ülke olmadığını düşünürsek bir bakımdan da girmemeliyiz.

dönyanın en birinci züper gücü olarak dünya liderimizin de sayesinde hiç bir birliğe ihtiyacımız yoktur anadın mı inşallah,tek birlik fiskobirlik:D

Valla biraz düz mantık kullanmak gerek, Türkiye bir Avrupa ülkesi olarak geçiyor ve Avrupa Birliğinde yer alması gayet doğal karşılanır. Ama iş pratikte öyle olmuyor, biz biraz barbar bir ülkeyiz meseleleri konuşarak çözmek yerine şiddetle çözmeye, emek vererek ve sorumluluk sahibi olarak bir yerlere gelmek yerine işin kolayına veya işin cinliğine kaçarak hazıra konma yoluna giderek bir yerlere gelmeyi seviyoruz. Bu zihniyetle Avrupa Birliği'ne kabul edilmemiz biraz zor gibi...

Son düzenleme:
Avrupa türkiyeyi alıyormuki ? artık hakta veriyorum bukadar ilkel bir ülkeyi alacagına afrika ülkelerini alır daha iyi en azaından onlar maddi anlamda bizden geride olsa kafa yapısı anlamında bizden ileri.

İlkel ülkemi :) ?

İlkel ülke gördüğüne inanmıyorum.

AB 2-3 yıla kalmaz dağılır, dağılacakta bu gidişle zaten.

Tüm yükü şu an Almanya sırtlamakta, çoğu üye ülke krizin eşiğinde. Birliğe aldıkları fakir ülkeler malesef diğer güçlüleri de zor duruma soktu ve çelme taktı, çoğu kişi fark etmiştir birlikteki ülke sayısı çoğaldıkça gerilediler. Halbuki 4-5 sağlam ülke olarak devam etmiş olsalardı şu an ABD ile kafa kafaya yarışırlardı her konuda.

Türkiye tarafından bakacak olursak;
Avrupa birliği bize eğitim, insani değerleri ve standartları yükseltmesi dışında bir katkısı olmaz şu durumda. Çünkü çöküş dönemine girdiler ekonomik anlamda.
Almanya'yı işin içine katmıyorum, AB'den ayrılır ayrılmaz eski gücünün üzerine %50 daha büyüyeceğine eminim. Adamlar sistemi oturtmuşlar sanayi olarak, halk neredeyse robotlaşmış ve işin garip yanı buna alışmışlar da. Bizim millete bakıyorsun, sabah 10'da anca dükkanı açar, gece 1-2'de anca uyur. Düzen yok, düzen olmayan yerde de sistem tökezler ve işlemez.
Bir Türk vatandaşı olarak AB'ye geçmeyi hem isterdim, hemde istemezdim.

Neden geçmek isterdim ?
Özgürlük, İnsan hakları, Sağlık, Eğitim, Sanat...

Neden geçmek istemezdim ?
Bir gün hayalimde zengin olmak var, ve Türkiye fırsatlar ülkesi. TR'de çok kolay para kazanılıyor, çok kolay bir şekilde istediğin işletmeyi açabiliyorsun. Paran varsa kralsın bu ülkede. Paran varsa senin kanunların kuralların geçiyor burada. Paran varsa herşeyi kontrol ediyorsun. Modern Mafya oluyorsun birnevi.

Peki yapılması gereken ne ?
Önce TR'de para kazanacaksın, sistemini oturtacaksın ardından istediğin ülkeye geçeceksin :)

AB tarafından bakacak olursak;
Birlik dağılacak, güçlü ülkeler bu ihtimali ve sonuçlarını çoktan planlayıp hazırlamışlardır. Güçsüz olanlar 2.dünya savaşı sonrasındaki hallerine geri dönecekler AB dağıldığında. Bu durumda zengin ve güçlü ülke diğer zayıf olanları tekrar sömürmeye ve kontrol altına almış olacak. Eğer Türkiye'yi düşman olarak bellemiş olsaydım, şartlı olarak AB'ye dahil ederdim.
TR'den elimden geldiğince yararlanırdım, kullanırdım, ters psikoloji ve strateji ile yanlış yollara sevk ederdim umut vaad ederek. Zaten Türkiye'nin halkının yarısından çoğu aç ve abaza durumunda, rahatlıkla yönlendirilirlerdi de. Ardından birliği dağıtırdım ve zaten eskiden emekliyor olan Türkiye'nin kollarıyla bacaklarını da kırmış olurdum. Bu şekilde emeklemeyi tekrardan öğrenmek zorunda kalırdı en baştan ve Dünya'da 1 rakip daha eksilmiş olurdu. Üstüne bir de daha çok sömürülmeye muhtaç kalırdı.
Bir diğer açıdan bakacak olursak, Türkiye'deki sistem o kadar berbat ki... AB'ye girecek olsa Türk halkının bünyesi kaldıramaz ve kültür çorbası oluşmaya başlar.
Her yere Türkçe uyarı tabelaları asmak zorunda kalırlar, şimdi doğruya doğru kimse kırılmasın alınmasın üzülmesin kin beslemesin bana karşı. Onlara göre çoğu konuda barbar gibiyiz, iyi yönlerimiz varmı evet ama malesef azınlık durumunda bu huylarımız. Yere balgam atmalar, çöp atmalar, parkta çimlerde otururken çimleri durduk yere nedensiz olarak yolmak zarar vermek, kuytu bir yer gördükmü gidip oranın içine sı.m.k veya alkol alıp kirletmek, rüşvet vermeyi almayı seviyoruz, her zaman ben ben ben diyoruz, kurallar çiğnenmek içindir diyoruz, bir kız gider bir erkekle birlikte olur ama sanki biz gidip vermişiz gibi sinirlenir kızarız bu duruma, sahte namus bekçiliği yapar ardından onun bunun kızına karısına bakarız, halkı toplu şekilde ölür kader deriz ve dosyayı kapatırız... yani biz hasta bir milletiz, mikrobuz, beynimiz zihnimiz bozuk. Doğru yetiştirilmedik veya yönlendirilmedik, bunun da birçok nedeni var. Aslında sistem bizi böyle olmaya itti her zaman.
Adamın evinin dibindeki ağacı kesiyorlar, adam ses çıkarmıyor bu duruma ve umursamıyor. Peki neden ?
Çünkü adam aç ve ailesi var, kafasını sadece onları doyurmaya ve ihtiyaçlarını gidermeye adamış durumda. Diğer insani duygularını çoktan unutmuş veya hissedecek zamanı fırsatı kalmamış, sürekli bir koşuşturmaca peşinde bir yaşam savaşı veriyor ayakta kalabilmek için. Artık son 10 yıldır evdeki hanımlarda çalışıyor, çocuklar sokaklarda veya okuldaki zibidilerden ne görüp öğrendiyse karakteride o şekilde oluyor. Kısacası %70'i serseri ve 5 para etmez boş bir genç nesil. Şimdi avrupa olarak ben böyle hastalıklı bir milleti neden kabul edeyim kendi sınırlarımın içine, bana ne yararı olacakki ?
-iş gücü
-sıcak para

Peki ileride bu birlik dağıldığında, bu Türkiye'deki veya Türkiye'den gelen insanlar benim onların üzerinden kazandığımdan çok mu zarar vermiş olacaklar yoksa az mı ?
İşte bunu hesaplaması gerekiyor Avrupa birliğinin.
Otu b.kunu kurtaracakmı ?

Adam düşünüyor ki, örneğin; Türkiye'yi dahil etsek, onların sayesinde 700K gold kazanacağız, peki ileride birlik dağıldığında oluşturdukları kültürel bozukluğu çevre bozukluğunu vb zararları düzeltmek için ne kadar para harcayacağım, işte diyelim 730K gold.. Haa, bu virüsün maliyeti çok ben bunu ilaç fabrikama dahil edemem..

Bir de bizim bu notlar vardıya kardeşim hatırlatayım denk gelmişken :D

Ya sorma kaç gündür giremiyorum valla bak özgün kanal da duruyor öyle vidyo atmıyorum. Düğün vardı hafta sonu sınav var vs. yoğun bayağı. Kaldı öyle. Ama atacağım söz az kaldı sık dişini :D

haklısın ne diyeyim gerçekten tam bir demokrasi refah ülkesiyiz.hiç bitmez örnekler..evet

+

20 bin tl ye 2012 model audi a3 aldığınızı düşünün, 2 bin tl ye 2 haftalık ibiza/st tropez tatili yaptığınızı düşünün..ülkemize her yıl gelen turist sayısının 50 ye katlandığını düşünün..

-
Türk lirası yerine Euro geleceğini, iç işlerimizi müdahale edilebileceği, bazı örf adet, kültürel ve geleneksel değerlerimizin kaybolma ihtimalini düşünün

terazi için ilk aklıma gelenler :)

+

20 bin tl ye 2012 model audi a3 aldığınızı düşünün, 2 bin tl ye 2 haftalık ibiza/st tropez tatili yaptığınızı düşünün..ülkemize her yıl gelen turist sayısının 50 ye katlandığını düşünün..

-
Türk lirası yerine Euro geleceğini, iç işlerimizi müdahale edilebileceği, bazı örf adet, kültürel ve geleneksel değerlerimizin kaybolma ihtimalini düşünün

terazi için ilk aklıma gelenler :)

Düşündük, kararı söylüyorum çok saçma.

Arkadaşım örf adet mi kaldı şu zamanda? Senin örf ve adetten kastın hala köylerde devam ediyor ki orada da bitecek. Avrupanın nimetlerinden faydalanmadan anlamaz bizim cahil halkımız oranın rahatlığını

türkiye ab'ye girse bile ortak para olan 'euro' yu kullanmamalı, ab ülkesi olupta eurozone bölgesine dahil olmayıp kendi para birimini kullanan 3 ülke varr. bizde bu statüde olacaksak girelim ama kabul edeceklerını pek zannetmiyorum.euro kullansak ne olur ? bakın yunanıstana.onun yuzunden euro kullanan diğer ab ülkeleri ne kadar badanaj çekti

türkiye ab'ye girse bile ortak para olan 'euro' yu kullanmamalı, ab ülkesi olupta eurozone bölgesine dahil olmayıp kendi para birimini kullanan 3 ülke varr. bizde bu statüde olacaksak girelim ama kabul edeceklerını pek zannetmiyorum.euro kullansak ne olur ? bakın yunanıstana.onun yuzunden euro kullanan diğer ab ülkeleri ne kadar badanaj çekti

Yunanistan üretici bir ülke olmadığı için battı. Kendi para birimimiz varsın olmasın. Sanki varda çok mu değerli ? Sağolsun hükümetimiz euro 3 tl, dolar 2.12 tl lerde...

Düşündük, kararı söylüyorum çok saçma.

Arkadaşım örf adet mi kaldı şu zamanda? Senin örf ve adetten kastın hala köylerde devam ediyor ki orada da bitecek. Avrupanın nimetlerinden faydalanmadan anlamaz bizim cahil halkımız oranın rahatlığını

Dostum ben hiç bir şeyi savunmuyorum ilk aklıma gelenler onlar ondan yazdım :) Kişisel görüşümü zaten söylemem polemiğe siyasete çok kolay çekilebilecek bir konu

Bu bizim gördüğümüz bir ders ve şimdiye kadar hocanın hiç siyaset yaptığını görmedim 1950 yıl öncesindeki partiler vs bunlar konuşulurda günümüzdeki partileri niye karıştırıyorsunuz onu anladım başta yazdım siyaset yasak herşey siyaset değil güzelim konuyu ne hale getirdiniz.

millet olarak siyaseti ne çok seviyoruz. şurda biri ünlem geçmeyi bulsa bukadar ilgi göstermezsiniz. konuya gelince; evet bence girmelyiz en azından şu tbm ler falan yükselir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri