Türkiye bunu başarırsa 2050'de süpergüç!

bu soruyu soran kişiyle konuşşmaya devam etmicem sende cevap yazma . her insan hayattında hata yapar sen hırsızı her hırsızlıgından yakaladıktan sonra bırak 2 ay yatsın , açıkcası hırsızlıgı bana karşı yapsa yine içim yanar bir kişinin kolunun kesilmesine .
Ben yazacağım cevap verme. Ben caydırıcılık diyorum. Kolu kesilecek olsa kim hırsızlık yapar bi düşün.

Son düzenleme:
hırsızlık yapanın kolu kesilmesi mi caydırıcı

2 ay yatıp çıkıp hırsızlıklara devam etmesi mi

Adalet sistemini düzeltmek yerine şeriat gelince hak hukuk sağlanacağına inanıyorsan yanlış düşünüyorsun.

Şuan için parası olan adama ne adalet işler ne şeriat.

En güzel örneği: TIKLA TIKLA

Yolsuzlukta zirve yapmış bir ülkeye şeriat gelirse, ülkenin yarısının sakat kalması gerekir.

Eski çağlarda belki geçerli bir adalet biçimiydi şeriat, ancak günümüzde bunu olduğu gibi uygulayacak ADAM yok malesef.

Eğitim sistemi düzelmedikçe ülkede adalet olmaz.

bende insan hataya yaptı düştü diyorum kolsuz mu yaşasın bi düşün

Ben de sana bunun kuralları var diyorum. Her hırsızın kolu kesilmez .
EL KESİLMESİ İÇİN ŞARTLAR

1- Malın alınması hırsızlığın tarifine uygun olmalıdır. Hırsızlığın anlamı ise malın, gizlice ve saklamak suretiyle alınmasıdır.
2- Çalınan mal belli bir nisaba sahip olmalıdır.
3- Çalınan şey mülk edinilmesine izin verilen bir mal olmalıdır.Örneğin:İçki ve domuz müslümanların mülk edinemeyeceği mallar olduğu için müslümandan çalınınca el kesilmez fakat aynı mallar gayri müslümden çalınınca el kesilir.
4- Mal, saklandığı, koruma altına alındığı bir yerden çıkarılmış olmalıdır.
“Müzeyne kabilesinden bir adamın Rasulullah'a meradan çalınan bir koyun hakkında sorduğunu işittim. Dedi ki: Değerini iki katıyla öder, ayrıca ceza olarak dayak yer. Şayet koyun ağıldan alınmış ve değeri de bir kalkan değerinde ise eli kesilir.” A. b. hanbel
Aynı durum bahçedeki meyve ve depodaki koruma altındaki meyve için de böyledir.
5- Çalınan mal üzerinde hakkı olması veya malı almaya hakkı olması türünden şüpheler çalınan maldan yok olmalıdır.
Baba-oğul ; karı- koca kendi aralarında ; ve beytulmaldan çalınan için el kesilmez.Tazir cezası vardır.
6- Hırsız; akıllı, buluğa ermiş ve İslâm hükümlerini iltizam etmiş yani uygulanmasını kabul etmiş zimmi veya Müslüman bir kimse olmalıdır. Hırsız çocuk veya deli ise el kesilmez.
7- Hırsızlığın ikrar veya adil bir delille ile sabit olması gerekir.
8.Zaruret halinde karnı doyurmak için yapılan hırsızlığa el kesme cezası yoktur

Komşu ülkelerin hepsinde var bu NS den. Bizde olunca mı tehlikeli oluyor. Düz mantık değil sizin ki

Iste sizin gibi mantikta olanlarin yuzunden bu ulke bu durumda. Ac gozunu dunyaya bak neler oluyor?
Artik birilerinin yorungesinde donmek yerine, yazilanlari anlamaya calis.Kendi kalbinin sesini dinle. Kendi dusuncelerin olsun, baskasinin dusuncelerini koru korune savunmaktan cok daha iyidir.
Nukleer santral yerine daha ileri teknolojilere para harcansin diyoruz. Bunlar ileride zararli diyoruz.(ac bak googleye yaziyodur).Artik avrupa bu teknolojiden geri donuyor diyoruz.Ilerde problem yaratmicak olsa donmez diyoruz.Komsuda varsa bu santral oradakide tehlikeli diyoruz.Eminim cocuk bile anlamistir ama senin anladigindan emin degilim.

Adalet sistemini düzeltmek yerine şeriat gelince hak hukuk sağlanacağına inanıyorsan yanlış düşünüyorsun.

Şuan için parası olan adama ne adalet işler ne şeriat.

En güzel örneği: TIKLA TIKLA

Yolsuzlukta zirve yapmış bir ülkeye şeriat gelirse, ülkenin yarısının sakat kalması gerekir.

Eski çağlarda belki geçerli bir adalet biçimiydi şeriat, ancak günümüzde bunu olduğu gibi uygulayacak ADAM yok malesef.

Eğitim sistemi düzelmedikçe ülkede adalet olmaz.

Ben bunlarda uygulaniyor demedim ki. Osmanli da hırsızlık ne kadar tecavüz ne kadar olmuş bi araştırın. Şeriat nedir onu da öğrenin sizinle o zaman munazara edelim.

Ben de sana bunun kuralları var diyorum. Her hırsızın kolu kesilmez .
EL KESİLMESİ İÇİN ŞARTLAR

1- Malın alınması hırsızlığın tarifine uygun olmalıdır. Hırsızlığın anlamı ise malın, gizlice ve saklamak suretiyle alınmasıdır.
2- Çalınan mal belli bir nisaba sahip olmalıdır.
3- Çalınan şey mülk edinilmesine izin verilen bir mal olmalıdır.Örneğin:İçki ve domuz müslümanların mülk edinemeyeceği mallar olduğu için müslümandan çalınınca el kesilmez fakat aynı mallar gayri müslümden çalınınca el kesilir.
4- Mal, saklandığı, koruma altına alındığı bir yerden çıkarılmış olmalıdır.
“Müzeyne kabilesinden bir adamın Rasulullah'a meradan çalınan bir koyun hakkında sorduğunu işittim. Dedi ki: Değerini iki katıyla öder, ayrıca ceza olarak dayak yer. Şayet koyun ağıldan alınmış ve değeri de bir kalkan değerinde ise eli kesilir.” A. b. hanbel
Aynı durum bahçedeki meyve ve depodaki koruma altındaki meyve için de böyledir.
5- Çalınan mal üzerinde hakkı olması veya malı almaya hakkı olması türünden şüpheler çalınan maldan yok olmalıdır.
Baba-oğul ; karı- koca kendi aralarında ; ve beytulmaldan çalınan için el kesilmez.Tazir cezası vardır.
6- Hırsız; akıllı, buluğa ermiş ve İslâm hükümlerini iltizam etmiş yani uygulanmasını kabul etmiş zimmi veya Müslüman bir kimse olmalıdır. Hırsız çocuk veya deli ise el kesilmez.
7- Hırsızlığın ikrar veya adil bir delille ile sabit olması gerekir.
8.Zaruret halinde karnı doyurmak için yapılan hırsızlığa el kesme cezası yoktur

bunu okuyunca buna ikna oldun sende öyle mi bu hali mantıklı yani :)

sunuda eklimde icimde kalmasin , ban yeriz ama enazindan hayirli bi is yuzunden https://www.facebook.com/Sorgulayan...41828.534390316610760/927409290642192/?type=3

sabredicez 20 sene kaldi )))

Ha ha sizin devriniz geçti artık. Kininizde boğulun.

---------- Spam Engelliyici 04:18 ---------- Önceki Mesaj 04:15 ----------

Iste sizin gibi mantikta olanlarin yuzunden bu ulke bu durumda. Ac gozunu dunyaya bak neler oluyor?
Artik birilerinin yorungesinde donmek yerine, yazilanlari anlamaya calis.Kendi kalbinin sesini dinle. Kendi dusuncelerin olsun, baskasinin dusuncelerini koru korune savunmaktan cok daha iyidir.
Nukleer santral yerine daha ileri teknolojilere para harcansin diyoruz. Bunlar ileride zararli diyoruz.(ac bak googleye yaziyodur).Artik avrupa bu teknolojiden geri donuyor diyoruz.Ilerde problem yaratmicak olsa donmez diyoruz.Komsuda varsa bu santral oradakide tehlikeli diyoruz.Eminim cocuk bile anlamistir ama senin anladigindan emin degilim.
Ben de diyorum ki sadece bu yapılacak değil. Suan bulunduğun ülke neye geçecek mesela bize söyler misin?

---------- Spam Engelliyici 04:18 ---------- Önceki Mesaj 04:18 ----------

bunu okuyunca buna ikna oldun sende öyle mi bu hali mantıklı yani :)

Evet hem de caydırıcı

---------- Spam Engelliyici 04:20 ---------- Önceki Mesaj 04:18 ----------

Bu arada benim için sadece ülkedeki vatan hainlerini asmalari kafi.

Ben bunlarda uygulaniyor demedim ki. Osmanli da hırsızlık ne kadar tecavüz ne kadar olmuş bi araştırın. Şeriat nedir onu da öğrenin sizinle o zaman munazara edelim.

Sen şimdi Cumhuriyet ile yönetilen bir ülkede şeriat istiyorsun.
Yani anayasal suç işliyorsun,vatana ihanet ediyorsun: Vatana ihanet: Devletin birliğini ve Ülke bütünlüğünü bozmak (TCK m.302) -Devlete karşı savaşa tahrik (TCK m.304), temel milli yararlara karşı faaliyette bulunmak için yarar sağlama (TCK m.305)-Anayasayı ihlal (TCK m.309)

Hiç bir devrim kansız olmaz.Eğer şeriat istiyorsan devletle ve ordusuyla polisiyle savaşarak ve yenerek şeriat getirebilirsin.Öyle yumuşak yumuşak geçiş olmaz,oturup burada yazarak şeriat gelmez ,gelmeyecekte zaten.

Sen şimdi Cumhuriyet ile yönetilen bir ülkede şeriat istiyorsun.
Yani anayasal suç işliyorsun,vatana ihanet ediyorsun: Vatana ihanet: Devletin birliğini ve Ülke bütünlüğünü bozmak (TCK m.302) -Devlete karşı savaşa tahrik (TCK m.304), temel milli yararlara karşı faaliyette bulunmak için yarar sağlama (TCK m.305)-Anayasayı ihlal (TCK m.309)

Hiç bir devrim kansız olmaz.Eğer şeriat istiyorsan devletle ve ordusuyla polisiyle savaşarak ve yenerek şeriat getirebilirsin.Öyle yumuşak yumuşak geçiş olmaz,oturup burada yazarak şeriat gelmez ,gelmeyecekte zaten.

yukardaki suçlardan hangisini yaptım yazarmısın. BeN hukukta şeri hukuk kanunları olsun diyorum. Ülkenin rejimine falan kastım yok.

---------- Spam Engelliyici 04:26 ---------- Önceki Mesaj 04:25 ----------

Gun gelicek kim nerde bogulacak gorecegiz evladi i osmaniye....

Elhamdülillah safımız belli olsun

Ben de diyorum ki sadece bu yapılacak değil. Suan bulunduğun ülke neye geçecek mesela bize söyler misin?

Hocam gunde birkac saat gunes alan almanya ve fransa bile gunes panellerine milyarlar harcarken, ulkemiz onlardan kat ve kat gunes aldigina gore bu alana yatirim yapilabilir. Ruzgar enerjisini 10-20- vs katlayabiliriz. Bunun gibi temiz enerji kaynaklari arastirilip hayata gecirilebilir. Yani istenilse birseyler yapilabilir.
%80 enerjide disa bagimlilik kabul edilebilir birsey degil.
Nukleer santralden uzaktan yakindan ilgimiz yokki bizim.Yarin bir tehlikeli durum olsa, elin rus'unun keyfi yetip gelinceye kadar bizim canimiz cikar.

yukardaki suçlardan hangisini yaptım yazarmısın. BeN hukukta şeri hukuk kanunları olsun diyorum. Ülkenin rejimine falan kastım yok.

---------- Spam Engelliyici 04:26 ---------- Önceki Mesaj 04:25 ----------

Elhamdülillah safımız belli olsun

İşleyen hukuk sistemini yıkmadan nasıl şeri düzen getirmeyi düşünüyorsun? Sen kafandaki şeri düzeni şeriatı getirirince cumhuriyet devletinin birliğini ve düzenini bozmuyor musun? Şeriatı getirmek için cumhuriyeti yıkmak zorunda değil misin? Bunun savaşmadan olmayacağını herkes biliyor heralde? ve sonuçta temel milli yararlara karşı faaliyette bulunmak zorundasın.Bunların hepside anayasal ihlaldir.

Peki eğitimin yüksek olduğu ülkelerde neden suç oranı düşük? Eğitimin düşük olduğu ve islam hukuku ile yönetilen ülkelerde suç oranları yüksek?

Hocam gunde birkac saat gunes alan almanya ve fransa bile gunes panellerine milyarlar harcarken, ulkemiz onlardan kat ve kat gunes aldigina gore bu alana yatirim yapilabilir. Ruzgar enerjisini 10-20- vs katlayabiliriz. Bunun gibi temiz enerji kaynaklari arastirilip hayata gecirilebilir. Yani istenilse birseyler yapilabilir.
%80 enerjide disa bagimlilik kabul edilebilir birsey degil.
Nukleer santralden uzaktan yakindan ilgimiz yokki bizim.Yarin bir tehlikeli durum olsa, elin rus'unun keyfi yetip gelinceye kadar bizim canimiz cikar.

Bir diger konuda rusyaya bu santralde calismak icin gonderilen gencler , su an tam bi cikmaz icindeler , yazik oldu onlara da , tayyip in umrunda degil tabiki , rusya bizimle arasini iki pilot icin bozdu diyen adamdan , kendi askerini ogrencisini dusunmesi beklenemez.

İşleyen hukuk sistemini yıkmadan nasıl şeri düzen getirmeyi düşünüyorsun? Sen kafandaki şeri düzeni şeriatı getirirince cumhuriyet devletinin birliğini ve düzenini bozmuyor musun? Şeriatı getirmek için cumhuriyeti yıkmak zorunda değil misin? Bunun savaşmadan olmayacağını herkes biliyor heralde? ve sonuçta temel milli yararlara karşı faaliyette bulunmak zorundasın.Bunların hepside anayasal ihlaldir.

TCK hırsızlık hakkında verilen cezaları düzenleme yetkisi mecliste değil mi kardeşim. İstedği maddeyi değiştiremez mi. Bunun için savaşmak mı lazım. Yarın hırsızlıkla alakalı suçlardaki madde bu şekilde değişirse rejim mi değişmiş olacak. Bırak Allah aşkına

TCK hırsızlık hakkında verilen cezaları düzenleme yetkisi mecliste değil mi kardeşim. İstedği maddeyi değiştiremez mi. Bunun için savaşmak mı lazım. Yarın hırsızlıkla alakalı suçlardaki madde bu şekilde değişirse rejim mi değişmiş olacak. Bırak Allah aşkına

Kanunlar değişebilir ona lafım yok.Kimi zaman şeri düzendeki kanunlarla benzerlik gösterir,kimi zaman evrensel kanunlara benzerlik gösterir.Sen düzenlemeden yanaysan lafım yok,ben tamamen şeriat istiyorsan kanunları saydım sana.İstiyorsan da açık açık söyleyip hayatını onun üzerine adarsın sanırım...

Peki eğitimin yüksek olduğu ülkelerde neden suç oranı düşük? Eğitimin düşük olduğu ve islam hukuku ile yönetilen ülkelerde suç oranları yüksek?

mesela amerika da mı. Bizim ülkeden 4 kat fazla suç olmuyorsa gelin buraya. İslam hukuku olan ülkelerden hangisinde suç oranı yüksek bi örnek verin .

Bakın İranda sırf idam olduğu için pjak (pkknın iran kolu) ülkeyi terketmek zorunda kaldı. Bizim ülkede içerde bu teröristlere bakıyoruz besliyoruz.

---------- Spam Engelliyici 04:38 ---------- Önceki Mesaj 04:37 ----------

Kanunlar değişebilir ona lafım yok.Kimi zaman şeri düzendeki kanunlarla benzerlik gösterir,kimi zaman evrensel kanunlara benzerlik gösterir.Sen düzenlemeden yanaysan lafım yok,ben tamamen şeriat istiyorsan kanunları saydım sana.İstiyorsan da açık açık söyleyip hayatını onun üzerine adarsın sanırım...

hocam sen sondaki mesajlarımı gördüğün için böyle mesaj yazdın galiba . ben ilk mesajlarımda sadece hukuk kanunlarının değişmesi gerektiğini yazmıştım. Yanlış anlaşıldım.

Çok uzağa gitmeye gerek yok Amerika'nın Irak'a girdiği zaman git kırmızı çizgiler vardı ve o zaman da şimdi Suriye'de güvenli bölge istediğimiz gibi güvenli bölge istemiştik ama gene o zaman da kimse bizi takmamıştı ve üstüne Amerikan askerleri mehmetçiğimizin kafasına çuval geçirip tüm Dünya'ya izletti. Bizde teşekkür olarak bu adamlara üstler verdik incirlikte Adana'da. Biz Rusya'nın sınıra gelen uçağını düşürdük pilotları öldü diye adamların bir savaş çıkarmadığı kaldı ve bir mucize olmazsa ilişkiler kısa vadede kolay kolay iyileşecek gibi gözükmüyor. Birisi bana Amerika'ya neden üst verdiğimizi anlatsın yani İncirlik üstü bizim ama bizden başka tüm ülkeler kullanıyor :D Adamlar askerin kafaya çuval geçirip tüm Dünya'ya izletti nerede kaldı gururumuz haysiyetimiz ülke olarak Amerika ile Türkiye'nin müttefik olmasını onaylayan var ise ben dahil buna göz yumuyorsak zaten alayımız vatan hayiniyiz o kafayına çuval geçirilip tüm Dünya'ya izletilen askerlerimizin hesabını kim verdi? birisi gelsin bana bunları anlatsın ondan sonra yapmış desin isterse ABD'yi Rusya'yı yenelim bu devlet benim gözümde ölü. Askerlerin hesabını sorduk ABD'ye üst vererek ABD'den :D [MENTION=9270]pynrs[/MENTION] Bizde her gün bomba patlıyor Suriye'ye kendi sınırımızdan 3 gün top atışı yaptık tüm Dünya ayağa kalktı ABD bizi PYD ile aynı kefeye koyup saldırmayın durun IŞİD'e odaklanın diye komutlar verdi ve 3 günün sonunda bıraktık saldırmayı :D Fransa'da bir bomba patladı sadece 1 kere bizdeki gibi ayda bir 15 de bir değil başkent de bizde 3 kere patlattılar galiba en sonda genel kurmay binasının önünde :D istese adamlar demek ki genel kurmayı da cumhuru da başbakanı da üst üste patlatabilir. Genel kurmay binasının önünde hemde başkent ayrıca bomba patlatmak ne demektir? bu nasıl devlet nasıl güvenlik? kuş uçmaması gerekiyor orada her neyse bu kadar ileri seviye terör saldırılarına maruz kalıyorken müdahale edemiyoruz Suriye'ye giremedik Fransa ertesi günü belirlediği IŞİD mevzilerini 20 uçakla bombaladı ve kimsenin gıkı çıkmadı. Yok Suriye'nin toprak bütünlüğü yok Rusya ABD falan ses yok kimseden. Aradaki farkı anlayın bir zahmet diyorum yani hayallerle yaşamayın diye söylüyorum ki bunların hepsi bir yana ABD bizim askerlerin kafaya çuvalı geçirip tüm Dünya'ya izletti ve bunun hesabı sorulmadı ve biz bu devleti destekliyoruz ya hepimiz hainiz açık ve net. Çıkıp sorsunlar o tüm Dünya'ya kafalarına çuval geçirilip izletilen askerlerin hesabını ABD'den hesap sormayı bırak bari en azından üst vermeyin birileri bana bunu açıklamadan yorum yapmasın lütfen yok köprü yok santral diye. Teknoloji falan hikaye savaş suçu işledi adamlar biz teşekkür olarak üst verdik ve kimse bunu önemsemiyor.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri