Türkiye ile ABD arasında dev imza!

• Kullanıcı blackertz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Haftanın Trend Videoları / Konuları

blackertz

Kayıtlı Üye
Türkiye ile ABD arasında Genişletilmiş Bilgi Değişimi Yoluyla Uluslararası Vergi Uyumunun Artırılması Anlaşması imzalandı.

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) sitesinde yer alan duyuruya göre, GİB Başkanı Adnan Ertürk ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass tarafından imzalanan anlaşma ile vergi kayıp ve kaçağı ile etkin şekilde mücadele edilmesi ve vergiye gönüllü uyumun artırılması bakımından iki ülke arasındaki iş birliğinin kuvvetlendirilmesi amaçlanıyor.

Anlaşma kapsamında değiştirilecek bilgilerin türü ve değiştirme zamanını önceden belirleyen taraflar, düzenli bilgi değişiminde bulunacaklar. Ayrıca Türk finansal kuruluşlarındaki ABD'li hesap sahiplerine ilişkin belirli bilgiler ile ABD finansal kuruluşlarındaki Türkiye mukimi hesap sahiplerine ilişkin belirli bilgiler iki ülke arasında karşılıklı değişime tabi tutulacak.

Anlaşma TBMM tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Türkiye ile ABD arasında dev imza! - Ekonomi Haberleri

Bu anlaşma iyi midir kötü müdür bilmem ama Abd denen çıkar ülkesi ne yapsa altında bir bit yeniği ararım.

İki ülke arasında dolanıp devletten para kaçıranlara yönelik bir önlem sanırım

Anlamadım biri anlayacağımız şekilde anlatabilirmi?

Zaten normalde de Amerika vatandasiysaniz (Turk veya Amerika'li farketmez) vergi doneminde dunya uzerindeki tum mal varliklarinizi beyan etmek durumundasiniz. Amerika sizin nerede neyiniz oldugunu bilmek ister. Bunun vergilendirilmesi de menkul veya gayrimenkulun bulundugu ulke ile Amerika'nin arasindaki vergi anlasmasina gore tanzim edilir veya edilmez. Benim anladigim kadariyla, artik Turkiye'de menkul veya gayrimenkulu olan Amerika vatandaslari vergi donemlerindeki evrak getir goturunden kurtulmus olacaklar..

Forumun %99.99'unu ilgilendirmeyen bir konu diye dusunuyorum.

Sakın yüzde 99.9unu ilgilendiriyor olmasin? Ben killandim.

[MENTION=24909]anteplikeko[/MENTION] sana parayi henymi gonderiyor saniyorsun?

Bu yolla spam yapanı tam nokta atışı ile tespit edecekler kanal manal kalmicak ortada :D Artı gelcekte dava açılırsa bu türkiyeyi de bağlamış olacak yani kaçış yok, öndecen dava olsa türkiye mahkemeleri takmazdı iletişim yok diye artık takmak durumunda kalır. Ne kurguladım amayaa.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri