Türkiye ve Bilim

Ruslar S400 teknolojisini paylaşmaya yanaşmayınca TÜRKİYE'DE BİLİM :)
o6rWRq.jpg

Kabuktan yetiştirmek lazım. Çok şükür güzel okullar yapılıyor fakat eğitim içeriğine el atmak gerek. Hem de köklü bir şekilde.

Nobel ödüllerine inanmıyorum...

Myammar lı cani kadına Barış Ödülü verilmişti. Ne oldu şimdi insanları katlediyor....

Herşey siyasi...

üniversitelerimiz ideoloji yuvası olmaktan öteye gitmediği sürece bilim ilerlemez. üniversitelerde toplu iğne üretemiyoruz ama dibimizdeki tahran üniversitesi odtünün belkide yarısı kadardır kıtalar arası balistik füze üretiyor.

Türkiyede eğitim sistemi diye birşey yokki, bilim ve teknoloji gelişsin.
:D

Dunyanin gipta ile baktigi Koy Enstitulerinin oldugu zamanlar , Turkiyede gercek egitimin verildigi zamanlardir.

Millet sanayi devrimini tamamlarken bizim ülke de millet birbirini öldürüyordu. Onlar eğitim sistemini çözmüşken biz dışarıdan ithal eğitim sistemiyle ezbere dayalı sistemlerle eğitim görüyorduk hiçbir zaman kendimize ait bir fikrimiz olmadı sürekli başkalarının dayatmasıyla birşeyler öğretilmeye çalışıldı, herşey ezber farklı düşüneni hep kızdılar herkesi tek tip eğitim vermeye çalıştılar yeteneklerini göz ardı ettiler aileler sadece çocuklarının matematik ve fen bilimlerinin iyi olmasını istedi görsel sanatlar ve diğer derslerini düşünmediler. Çocuklar belki çizimlerinde hayal dünyalarını genişletip yeni icatlar ortaya koyacaklardı ama onları basit bir devreye kabloyla ampul yakmayı öğrettiler hiçbir zaman ilerisini düşünmediler anlık yaşadılar. Bu ülkede bilim yetişmiyorsa suçlusu A yada B partisi değildir suçlusu ezbere dayalı eğitim sistemini bir türlü düzeltilmemesidir bu son 200 yıldır böyle uygulama yok. Yurtdışında ki tüm üniversitelere gidin sorun Türk akademisyenleri hepsi teorikte çok iyi olduğunu söylerler bende buna inanıyorum ama pratikte ortaya bir icat koy dediklerinde öyle bakıyorlar. Suçlusu akademisyenlerimizin bilim adamlarımızın tembelliği mi ? yetersizliği mi ? Siz bir insana 8 yıl ilkokul eğitimi 4 yıl lise 4 yıl üniversite eğitimi veriyorsun. Bu süreçte 14 yıl hep teorik olaylar öğretiyorsun sadece üniversitenin son 2 yılında pratikte birşeyler öğrenmeye çalışıyorsun ama Avrupalı insan 16 yıl boyunca her ikisinide öğreniyor bu şekilde markalar çıkıyor yeni ürünler üretiyorlar. Bizde ne zaman teorik ve pratik olayı çözülür o zaman sistem oturur. Her yeni oturmayan eğitim sistemi bizim önümüzdeki 20 yılımızı yok ediyor. Burada tek suç eğitim sistemidir.

Akılcı güzel yorumlar varda gerçek şu ki; Türkiye ne ileri gider ne geri gider yerinde sayar.

Yani gemi hep aynı sular da gezer :)

Yapılanı yapmak bizim işimiz.
Videoyu çekenlerden spamlamak.
Orijinal fikir üretmek bizde yok.
bilmem ne üniversitesi 10 kuruşla 100 km giden araba yaptııııı.eee yapıyorlar neden piyasada yok ? ben sayarım sabah olur o kadar uzun yazıyı kimse okumaz.bizi eğitemediler bari biz kendi kendimizi eğitelim en kötüsü çocuklarımızı buradaki zihniyetle yetiştirelim.yoksa şu sistem düzeleceği yok.

bir laf vardır bilirsiniz. "Alem gider Mersin'e biz gideriz tersine". Kocaaaa ülkenin özeti bence bu sözde saklı

Türkiyede eğitime değer verilmiyor zeki insanlarda ülkeyi terkediyor çünkü onlara değer verilmiyor ve geçimlerini zor sağlıyorlar.

Son düzenleme:
Başlık çok ironik olmuş :D :D Üniversite öğrencisinin tek derdi dersten sonra kızlarla hangi kafeye gidelim olursa nasıl yetişsin bilim adamı. Üniversitede karma eğitim kalksın harbi gerikafalılık falan demeyin üniversite okuyanlar bilir üniversiteye giden adamın gayesi karı kız olmamalı. Ama meslek lisesi önünde bekleyen mallar gibi geliyolar üniversiteye

Bilim adamı yetiştirmek için önce zihniyeti değiştirmek lazım.
En baştan başlamak lazım.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Ilk birkac dakikayi izledim hizlica , ulkenin nufusu 16 milyon , okur yazar 2.5 milyon , boyle bir noktadan ulkeyi vatani , kalkindir , inkilaplar yap , sonra biri gelsin herseyi satsin , egitim sisteminin icine etsin ,15 senede 10 kere degistirsin , neysee , bu gunlerde gecer....

https://www.youtube.com/watch?v=cRruMYLVmtI

Köy enstitülerine karşı çıkanlar arasında Adnan Menderes'te yer alıyor.Ne demiş Orhan Baba; hatasız kul olmaz. ;)

bilim adamınada bilimede ihtiyaçımız yok elhamdülillah YOLLARIMIZ DUBLE KÖPRÜLERİMİZ O BİÇİM dünya bizi kıskanıyor ara sıra kandırılsakda Allah bize yeter

bilim adamınada bilimede ihtiyaçımız yok elhamdülillah YOLLARIMIZ DUBLE KÖPRÜLERİMİZ O BİÇİM dünya bizi kıskanıyor ara sıra kandırılsakda Allah bize yeter

dostum bu çok ağır bir cümle olmuş :) yanlış anlamalara sebep verebilir editle istersen

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri