Türkiyede hangi iş iyi para kazandırır?

Battal50

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,
Yurtdışında yaşıyorum birgün temenli Türkiye'ye geri döneceğim ama orda ne iş kursam diye hep düşünüyorum.
Aklıma düğün salonu açmak geliyor. Yada bir kaç daire alıp kiradan yaşamak.
Sizin fikirlerinizi bekliyorum Türkiye'de hangi iş iyi gider? Yada birikmiş paranız olsa neye yatırım yaparsınız?

Mesleğin varsa mesleğini icra edersin, hazır paran varsa en sağlam yatırım gayrimenkul. Alırsın iki daire verirsin kiraya emekli maaşı gibi gelir sana :)
Düğün salonuda mantıklı ama kışın pek iş yapmaz.

bence eve yatırım çok düşük kazanç getirir sana,
çeşitli franchise seçenekleri mevcut, aylık gelirini 10 a katlarsın eve nazaran.
düğün salonu işini bilmiyorum ama gıda işinde bulundun, yerine göre tabi ama mesela çanakkale gibi öğrencinin dolu olduğu bir yerde kahve diyarı ihya eder adamı, nerde açacağına görede değişir tabi, milyon tane iş fikri çıkabilir.

Kendimi bildim bileli Amcam Gayrimenkul işinde fakat. Artık piyasasının çok kötü bir hal aldığı kanaatinde. Örneğin; İstanbul / Küçükyalı adım başı Emlak Ofisi var.

Bu sebepten dolayı işlerde de düşüş var. Fakat al-sat olayı halen devam ediyor. Eğer ki sağlam bir emlak danışmanı bulabilirseniz al-sat yapabilirsiniz.

Fakat bana soracak olursanız az çok gördüğümden biliyorum hiç bulaşmayın.

Hazır paran varsa İşlek bir Caddede Dönerci.
Meslek varsa, Gelip kendi mesleğinide yapabilirsin.

gayrimenkul en doğru seçim bence hem her yıl kira gelirleri artar hem dairenin kendisi değerlenir.

Selam arkadaşlar,
Yurtdışında yaşıyorum birgün temenli Türkiye'ye geri döneceğim ama orda ne iş kursam diye hep düşünüyorum.
Sizin fikirlerinizi bekliyorum Türkiye'de hangi iş iyi gider? Yada birikmiş paranız olsa neye yatırım yaparsınız?

Eğer paran varsa kendi memlekintede olur güzel bi dügün salonu üst katları toplantı merkezi v.s otel. Çok güzel paralar kazanırsın. Düğün saolununa da kendin uğraşmak istemiyorsan belirli bir kar marjıyla organizasyon şirketlerine devredersin parayı kazanırsın. Adamlar sadece düğünde kullanılacak masa örtüleri için 1000 - 1500 tl para istiyolar. Neymiş örtü parasıymış sandalyelerin kılıf parasıymış sanki satın alacaz bide zarar görürse onun parasınıda istiyolar. 4500tl - 5000tl bi düğün saolunu ortalama içinde olan pasta kurabiye meyve suyu çalgı bilmem ne. En ucuz salon bile 2,000 -2,500 tl verdiği hizmet sıfır kaliteli mekan ile düğün saolunu açıpta batan ben kimseyi görmedim.

İstanbulda Pendige kartala felan bi dönerci ac tamam parayı kırdın :D

civciv üretimi yapan bir arkadaşım var-5 bine kuluçka makinası alıp başlamıştı-şimdi 20 tane makinası var,tek yaptığı yumurtalardan civciv çıkarıp -anında satmak

Selam arkadaşlar,

Temelli donme. Ileride cocuklarin olacak, onlarida dusun. Soyledigin gibi bi kac daire al ver kiraya, istedigin zaman gel Turkiye'de yasa. Fakat temelli donmek gibi bi hata yapma.

Selam arkadaşlar,

halı saha aç ortalama en basiti 50 bin tl denaçarsın iyi birşey aç 100 bin olsun para çok heralde daireler filan 4-5 tane halı saha aç pc başında otur sonra;)

kiracıyla uğraşmak kolay iş deil gayrimenkul alacaksan al sat yap bence

Net cafede olur nisantasinda felan saati 10 liradan yapsan bile gelen olur oralar hep zengin :D

Selam arkadaşlar,
memeleketin neresi ki?

Bir tanidik 500.000 euro ile temelli dönüs yapti. Istanbul da taksi duragi isletti ve sonuc:

3 sene sonra cebinde 0 euro ile almanya ya geri döndü cünkü dolandirilmis türkiye de isler farkli yürüyor. O sistemin icinde dogup büyümediysen hicbir sey yapmazsin.

Sen batsam da bana bir şey olmaz, tekrar düze çıkabilirim diyorsan her türlü yatırımı yapabilirsin. Şu çok iyi gelir getirir dedikleri işte sen dikiş tutturamayabilirsin ki Türkiye'de değişen siyasi iktidarlarla birlikte popüler olan meslekler değişebiliyor. Ha bir de ticari kafan yoksa gir bir fabrikaya çalış, kendine de bir ev al, oh mis.

kardeşim bak vallahide bu zamande böyle en en karlı iş

1 iş makineleri

dozerlerin maaşı aylık 15bin 20bin tl hatta daha fazla olanlarıda var
benim bir akrabanın katosu var aylığı 12milyar

bu zamanda birincisi iş makineleri, ve kamyonlarda maaşları iyi
yine bir yakınımın bir kamyonu var aylık maaşı birbuçuk iki sene önce 5milyardı

yani şuanda en kazançlı işler bir işmakineleri ve kamyonlar

ikinciside arsalar

hangi arsa olursa olsun fiyatı nolursa olsun yinede çok çok kazançlı bir sektör atıyorum istanbulun normal bir yerinde 200bin TL ye bir arsa aldın
istanbulda ev fiyatları metrekare ortalama 1milyar
yani 90 metre kare 90 milyar
atıyorum bu aldığın arsadan 100 metrekarelik bir apartman yaptın 6 katlı

yani apartman başı 100bin ise 6 daire 600bin eder

bunun 200 milyarı arsaya gider kaldı 400 milyar
böyle böyle bak taş çatlasın 200 milyarda inşaata falan gitsin hatta 250 milyar yapalım 250 milyar diğer bütün giderlere gitsin

sana sağlamdan 150 milyar kalır

bak düşün yani tek bir apartmandan 150 milyar alıyosun ve durmadan sürekli devir daim yapıp sürekli arsa alıp daireler yapıp sattınmı
vallahide sırtın artık hayatta yere gelmez

Selam arkadaşlar,

gıda hiç bir zaman ölmez, gayrimenkül'de ise tabiri caizde biraz fırıldak atik saldırgan olmak gerek.. kanaltürkte hafta sonları dünyayı geziyorum diye bir program var geçen haftaydı sanırım basel'e gitmişti (isviçre) oranın çikolatalarının ünlü olduğu zaten bilinir...

orada gördüğüm bir dükkan dikkatimi çekti.. adamlar sırf çikolata marketi yapmışlar, belkide binlerce çeşit çikolata var... işte türkiyede tam yapılacak iş.. ama iyi bir sermaye gerekli..

yapılacak semtlerde öyle avcılar, beykoz değil: bebek, nişantaşı, etiler civarında açacaksın hayatın kurtulur.. :)

Şimdiden arsa almaya başla geleceğin zaman zaten değerlenecektir. Arsadan zarar etmezsin hiç bir zaman.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri