Türkiyede hangi iş iyi para kazandırır?

Galata kulesine giderken görmüştüm markette 1 tlye ananas parçası satılıyordu yani adam ananasın 4/1 bölmüş çubukla satıyordu çok beğendim o gün 3-4 tane aldım bunu izmirde kimse yapmıyor konağa küçük bir büfe açsan emin ol parayı kırarsın :)

Neden hocam . Ülkemiz bence gayet iyi .

Turkiyedeki ekonomi, egitim ve yasam standartlariyla herhangi bi avrupa ulkesindeki sartlari bir tutamazsin. Egitimde bile geneli bizden acik ara ondeler. Avrupada lise ogrencileri 3 dil konusurken bizimkiler daha elementary seviyede ingilizce konusamiyor. Yazacak cok sey varda uzatmayayim simdi.

Yinede sen banane dunyadan beni ilgilendirmez dersen o zaman tabii iyidir Turkiye.

Turkiyedeki ekonomi, egitim ve yasam standartlariyla herhangi bi avrupa ulkesindeki sartlari bir tutamazsin. Egitimde bile geneli bizden acik ara ondeler. Avrupada lise ogrencileri 3 dil konusurken bizimkiler daha elementary seviyede ingilizce konusamiyor. Yazacak cok sey varda uzatmayayim simdi.

Yinede sen banane dunyadan beni ilgilendirmez dersen o zaman tabii iyidir Turkiye.

Bence ülkemizi çok küçümsüyorsunuz .Geçmişte devleti sömüren bazı muhteremler olmasaydı şuan bizim öğrencilerimizde 3 dil konuşurdu .
Dünyadan banane demiyorum . Ülkemiz güçlü küçümsenecek bir ülke değil diyorum .

Bence ülkemizi çok küçümsüyorsunuz .Geçmişte devleti sömüren bazı muhteremler olmasaydı şuan bizim öğrencilerimizde 3 dil konuşurdu .
Dünyadan banane demiyorum . Ülkemiz güçlü küçümsenecek bir ülke değil diyorum .

Bende diyorum ki avrupa ulkeleriyle kiyaslanabilecek bi durumda degil malesef. Her acidan daha gerideyiz. Hangi muhteremlerden bahsediyorsun bilmiyorum fakat suanda dahil ulke somuruluyor. Insanlar koyun olmaya devam ettikcede bu boyle devam eder. Bende seviyorum ulkemi ama, gercekler malesef aci.

Bende diyorum ki avrupa ulkeleriyle kiyaslanabilecek bi durumda degil malesef. Her acidan daha gerideyiz. Hangi muhteremlerden bahsediyorsun bilmiyorum fakat suanda dahil ulke somuruluyor. Insanlar koyun olmaya devam ettikcede bu boyle devam eder. Bende seviyorum ulkemi ama, gercekler malesef aci.

O muhteremlerden bahsetmek malesef suç :) Avrupa ülkeleriyle aramızdaki farkta özümüze dönünce kapanacak kısmetse . Hayırlı günler

O muhteremlerden bahsetmek malesef suç :) Avrupa ülkeleriyle aramızdaki farkta özümüze dönünce kapanacak kısmetse . Hayırlı günler

"Avrupa ülkeleriyle aramızdaki farkta özümüze dönünce kapanacak kısmetse."

Bu laftan sonra bana baska diyecek bisey birakmamissin zaten. Soyledigim gibi insanlar koyun olmayi birakabilseler belki ozumuze donme yolunda adimlar atabiliriz. Ne oldugumuzu unutmayip o yolda ilerlesek suan bu kadar geride kalmazdik, avrupaya ozenmek yerine avrupayi kendimize ozendirirdik. Suanda "kiliz huloogg" diye bagiran insanlar var ulkede. Pek sansimizda kalmadi sanirim.

"Avrupa ülkeleriyle aramızdaki farkta özümüze dönünce kapanacak kısmetse."

Bu laftan sonra bana baska diyecek bisey birakmamissin zaten. Soyledigim gibi insanlar koyun olmayi birakabilseler belki ozumuze donme yolunda adimlar atabiliriz. Ne oldugumuzu unutmayip o yolda ilerlesek suan bu kadar geride kalmazdik, avrupaya ozenmek yerine avrupayi kendimize ozendirirdik. Suanda "kiliz huloogg" diye bagiran insanlar var ulkede. Pek sansimizda kalmadi sanirim.

Bizim özümüz İslam'dır . Biz İslam'dan uzaklaşmaya Avrupa'ya yakınlaşmaya devam edersek Allah sonumuzu hayır etsin . Neyse polemik oluşmasın arkadaşın konusunda . Hayırlı günler

Selam arkadaşlar,
Yurtdışında yaşıyorum birgün temenli Türkiye'ye geri döneceğim ama orda ne iş kursam diye hep düşünüyorum.
Aklıma düğün salonu açmak geliyor. Yada bir kaç daire alıp kiradan yaşamak.
Sizin fikirlerinizi bekliyorum Türkiye'de hangi iş iyi gider? Yada birikmiş paranız olsa neye yatırım yaparsınız?

Öncelikle merhabalar üstadım;

Ben kocaelide yaşıyorum bulunduğumuz yer sanayi bölgesi.Benim bir arkadaşım var ve emlakçı geçen sene 800 m2 bi yer aldılar ve oraya çelik konstürüksyondan bi yapı inşaa ettiler şuan orası kirada ve 17 binlira kira alıyolar.Bence bu en güzeli hem yerin durdukça değer kazanıyor hemde değer kazanırkende her ay gene gelirin oluyor düşün derim...

Bu ülkede ne iş yapılır ne yaşanır abartmayın.anandan baban sağlam hazır para yoksa insan gibi yaşanacak ülke değil türkiye bir ev alırsın krediyle onu ödemekle geçer ömrün,60 yaşında borcu biter 5-10 sene anca yaşarsın,millet dışarda eğitimine gelişimine bakar seni burda zorla askere almaya çalışırlar,6-7 senede üniversiteden atmaya bakarlar.Öyle yandaş medyanın şişirmesiyle olmuyor gelişmişlik lafta değil icraatta insana değer vermekle oluyor,almanya'nın falan tırnağı olamayız.

Esnafta 161947691 senedir geçici vergi ödesin dursun.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

gayrimenkül olarak stüdyo daireler revaçta.bende stüdyoda oturuyorum mesela 40-50m2 evlerin kirası 550-600 civarı gaziantepte.tabi buna gelen suriyeli mültecilerin oluşturduğu fiyat artışıda var ama fiyatlar güzel.
örnek olarak benim ev sahibi yaşlı paragözün teki,1 tane 5 katlı apartman dikerek başlamış stüdyo ev işine.tam üniversite karşısı 5 katlı apartmana 60 ev sığdırmışlar.60x550 siz hesap edin.şimdi toplamda 10 küsür apartmanı,600 küsür dairesi ,50 küsür dükkan ve 11 tane bağ evi varmış.

yani demem o ki gayrimenkül ise akıllı gayrimenkul.

tabi benim gibi sefil çulsuzun tekiysen,makine mühendisliği mezunuyum kpss çalışıyorum.
hava kurumuna atanırsam 5,600 maaşım olacak. 92 puan lazım ben geçen sınav 87 aldım.hadi bakalım

verdiğiniz cevablar için teşekkür ederim arkadaşlar,
güzel fikirleriniz var, izine gidince yerinden birde bakim.
bir kaç arkadaş sormuş,
benim memleketim nevşehir, avrupaya istediğim zaman geri dönme imkanım var kimlik yabancı.

başka tavsiye ve önerileri olan arkadaşların mesajların bekliyorum

Gerçekten bu kadar da olmaz diyorum espri ise hiç kimse gülmedi emin olun sizi biraz dinlendirelim.

YtKoRaY

Ben asla birinin dediğiyle iş yapmam. Yani çok araştırmadıkça. Yok civciv sat demişler. Gayrimenkul demişler. İş makinası al diyen olmuş.

En iyi iş anladığın bildiğin iştir. Biri bu işten çok kazanıyor aa bu adam şu kadar kazanmış diye bilmediğin işe kalkışırsan bir arkadaşın dediği taksici olayı gibi cebinde 0 parayla kalırsın.

Anladığın bildiğin bir iş varsa onu yap. Avrupa da ne iş yapıyordun. Ya da mesela borsa dan anlar mısın ? Sen bize ilgi alanlarını söyle bildiğin işleri söyle. Ona göre arkadaşlar sana yardımcı olsun. Yoksa binlerce iş var ama sana uygun hangisi.

Mesela ben altın alıp satıyordum. Sermayem baya düşüktü. 100 gram ance alabiliyordum. Aldım 100 gram 2 lira arttı oradan 200 lira kar ile sattım. Ama milyarlar kaybedene bile rastladım. Adam almış 1 kilo 90 liradan şimdi 80 lira 10 milyar zararı var. Bekliyor ki altın 90 olsun.
O yüzden ne işten anlıyorsun o işe yönel derim ben.

[MENTION=1051]YtKoRaY[/MENTION] benim postumu niye sildin anlamadım kardeş?Hakaret mi ettim küfür mü ettim?Sadece efendi olsun edepli olsun yazdım.Vallahi sana da bravo kardeş.Şimdi benim mesajımı editleyince sanki ben yanlış bir şey yazmışım gibi bir görüntü oluştu.O edit mesajını kaldırmanı rica ediyorum kardeşim.

[MENTION=1051]YtKoRaY[/MENTION] benim postumu niye sildin anlamadım kardeş?Hakaret mi ettim küfür mü ettim?Sadece efendi olsun edepli olsun yazdım.Vallahi sana da bravo kardeş.Şimdi benim mesajımı editleyince sanki ben yanlış bir şey yazmışım gibi bir görüntü oluştu.O edit mesajını kaldırmanı rica ediyorum kardeşim.

Ban yiyen arkadaşın alıntılı mesajı vardı komple düzenledim neden büyüttünüz ki hocam ?

Büyütmedim kardeşim.Benim mesajımı editleyince sanki ben yanlış bir şey yazmışım gibi bir durum ortaya çıktı.Haksız mıyım?
Ban yiyen arkadaşın alıntılı mesajı vardı komple düzenledim neden büyüttünüz ki hocam ?

Kardeşim kimsenin lafıyla haraket etme öncelikle. PS 3 Cafe,İnternet Cafe açmayı düşünüyorum ben mezun olduktan sonra.Bana bunlar cazip geliyor,sana ne cazip geliyorsa neyi yapabiliyorsan ona yönelmelisin bence..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri