Türkiye'de Komünizm mi İlan Edildi ?

MORALES

Kayıtlı Üye
Sevgili arkadaşlar.

Ekonomiye ilgi duyan herkes, eminim benim gibi iktisat konularında yaygın yapan programları izliyordur. Ben de bu programları rutin olarak fırsat buldukça takip ediyorum. Esfender Korkmaz, Ege Cansen, Asaf Savaş Akat, Dündar Murat Demiröz gibi çok sayıda ekonomi uzmanı bilim adamını düzenli olarak tetkik ediyorum.

Şimdi bu ekonomi uzmanlarının bir kısmı, Türkiye'de devletten maaş alan insan sayısının 25 milyon mertebesine ulaştığını söylüyorlar. Bu gerçekten devasa bir rakam. Yani memur, mebus, emekli, eyt, belediye çalışanları, taşeron işçiler ve sosyal yardım alan kesimi dahil ederek konuşursak, Türkiye'de 25 milyona yakın bir kesim devletten geçimini sağlıyor.

Özel sektör çalışanı ise gittikçe azalıyor. Normalde her 4-5 özel sektör çalışanına karşı, 1 kamu çalışanı düşmesi gerekirken, bizde tam tersi bir durum hasıl olmuş durumda.

Devletten maaş alanlara bütçe yetiştirmek için, durmadan enflasyonu ve zamları köklüyor devlet. Senede bir kereye mahsuben aldığı vergiyi, bile yılda iki kereye çıkarmış durumdalar. Ayrıca yerel seçimlerden sonra yeni vergi kalemleri ihdas edecekleri ve mevcut vergilerin tahakkuk oranlarını arttıracakları söyleniyor. Mehmet Şimşek ve Hafiza Gaye Erkan alenen bu durumun sinyallerini verdiler.

Yani bu şu demek. Youtuber gibi serbest girişimcilerden tutun, beyaz yakalılara kadar katma değer üreten herkesi soyup soğana çevirecekler. Özel sektör çalışanları, esnaf, sanatkar, girişimci falan, devletin sırtına yük olmadan kendi yaşamını idame ettiren ne kadar insan varsa fahiş vergiler ve enflasyon altında ezilecek.

Yahu buna can mı dayanır ?

Bu kadar hantal ve şişman devlet yapısı, Sovyetler Birliği zamanındaki sosyalist Demir Perde ülkelerinde vardı en son. Marketlerde, şişe su dışında hiçbir ürün bulunmazdı reyonlarda. Özel sektör; ya hiç olmadığı ya da çok cılız durumda olduğu için, fırsatını bulan herkes ülkeden kaçmanın yollarını arardı. Çünkü herkes yoksullukta eşitlenmiş durumda idi. Memur, bürokrat falan değilseniz yanmıştınız.

Şimdi benzer bir durum Türkiye'de hasıl oldu.

Memur,emekli,mebus,parti yetkilileri,belediye çalışanları falan derken özel sektör bunlara para yetiştiremez hale gelmiş durumda.

Bu kadar hantal ve şişman bir devlet yapısına ne gerek var?

Bir ülkenin ekonomisi, o ülkenin özel sektörü kadar güçlü ve bağımsızdır. Onun için sağlık ve güvenlik dışında hiçbir alanda devlet olmamalı. ABD ve Batı Avrupa'daki düzeye çekilmelidir. Aksi takdirde Youtuberlar başta olmak üzere, her türlü özel sektör çalışanı ve girişimcinin bu enflasyon ve vergiler altında nefes alması bile mümkün olmaz. Benden söylemesi.

Personel sayısı bazı yerlerde, kurumlarda çok fazla
Hepsinin temizlenmesi gerekiyor ama nerde

Keşke ülkeyi özel bir sirket yönetse

Konu içeriğini az sonra okuyacağım. Ama önden yazayım.
Bence Komunizm güzel birşey. Ortada bir ekmek varsa bölüşmek için vardır anlayışı vardır Komunizmde.
Fatih mehmet maçoğlu çok güzel işler yaptı. Okuyoruz internette.

Konu içeriğini az sonra okuyacağım. Ama önden yazayım.
Bence Komunizm güzel birşey. Ortada bir ekmek varsa bölüşmek için vardır anlayışı vardır Komunizmde.
Fatih mehmet maçoğlu çok güzel işler yaptı. Okuyoruz internette.

Bence hocamınızın anlattiğı sey komunizim değilde devletteki 25 milyon parayı alan kişiyi beslemek icin diğer kişilerim vergilerle ezilmesi

2000lere de kademe gelecek Yanlış bilmiyorsam kademeli şekilde 10 milyon dan fazla insan emekli olacak

17 milyon × komik para
Gayet iyi para yapıyor hocam
Bu millet 40 lı yaşlarda emekli oldu

Bende inşallah sanal işlerde birkaç sektör çözüp istanbulda 2 ev alabilirsem 2 ev 2 3 emekli maaşı eder.
En son 15 yil önce çalışmıştım sigortasız, 1 gün bile primim yok. 90 doğumluyum.
Sanaldan kazanıp 2 3 ev alırsam memur maaşı kazanmış olurum

---------- Spam Engelliyici 00:04 ---------- Önceki Mesaj 00:01 ----------

Bence hocamınızın anlattiğı sey komunizim değilde devletteki 25 milyon parayı alan kişiyi beslemek icin diğer kişilerim vergilerle ezilmesi

Evet okudum şimdi.

Emadder i takip ediyorum Bu yerel seçim de çıkma ihtimali çok yüksek birde adalet sizlik var adam bir gün işe geç girdi diye 17 yıl sonra emekli olacak

Olmaz hocam hiç heveslenmeyin

En erken 2028 öyle söyleyeyim sana
Şuanki emekli maaşları zorla ödeniyor
+10 milyon emekli daha eklerse ülkeyi kapatalım gidelim herkes emekli olsun

Emadder i takip ediyorum Bu yerel seçim de çıkma ihtimali çok yüksek birde adalet sizlik var adam bir gün işe geç girdi diye 17 yıl sonra emekli olacak

Eski emeklilerin hakkı yendi. 70 75 yaşında, yıllar evvel emekli olan amcalar ile 40 yaşına girmiş halen çakı gibi duran orta yaşlı adamları aynı seviyeye getirdiler.

Eski emeklilerin hakkı yendi. 70 yaşında yıllar evvel emekli olan amcalar ile 40 yaşına girmiş halen çakı gibi duran adamları aynı seviyeye getirdiler.

Tüm dünya emeklilik yaşını yükseltiyor bizimkiler habire düşürüyor
Masallah ne kadar zengin ülkeyiz 40 yasında emekli yapıyoruz milyonlarca kişiyi:D

Gelmez hocam
2028 e kadar en azından

2028 de seçim hediyesi eyt gibi verilebilir
Haklısınız ama EMADDER çok iyi örgütlendı çok sıkı çalısıyorlar 2028 de kesın garantı çıkar ama ben hep bir süpriz olur yerel seçimde çıkar dıye tahmın edıyorum

---------- Spam Engelliyici 09:44 ---------- Önceki Mesaj 09:39 ----------

Eski emeklilerin hakkı yendi. 70 75 yaşında, yıllar evvel emekli olan amcalar ile 40 yaşına girmiş halen çakı gibi duran orta yaşlı adamları aynı seviyeye getirdiler.
Eyt lilerin yaş ortalaması 50 dir 40 yasında emekli olanların sayıları 400 bin falan Genelde 40 yaşı 2000 girişliler kullanıyor Asıl madur olan kanuni olarak hakkı olduğu halde 43 yasında emeklı olacak iken 50 yasında olanlar dır Bende emadder ı desteklıyorum ama emadder in yasal olarak bır hakkı yok fakat bu adaletsız bir durum olduğu gerceğini değiştirmıyor Eytli işe gırdığınde emeklı olma şartrları değişti bir nevi maç oynanır ıken kural değişti kanun hukuka aykırı olarak değişti Eyt hakkın gerı verılmesidir eyt yi istemeyenlerının ortak söylemı 40 yaşında emekli oldu

Aynen dediğiniz gibi ama komünizmin islamcı hali.İslamş diyemiyorum çünkü islama da uygun değil.Faizden beslenen zengin mütahitlerin olduğu,iktidara yakın sendikaya üye milyonlarca küçük koltuk sahibi olan garip bir ülke.Arjantinin yeni başkanı gibi bir çok bakanlığı kaldırıp memurlukları azaltan ,zenginlerden de fakirler kadar vergi alacak bir adam lazım.

Haklısınız ama EMADDER çok iyi örgütlendı çok sıkı çalısıyorlar 2028 de kesın garantı çıkar ama ben hep bir süpriz olur yerel seçimde çıkar dıye tahmın edıyorum

---------- Spam Engelliyici 09:44 ---------- Önceki Mesaj 09:39 ----------

Eyt lilerin yaş ortalaması 50 dir 40 yasında emekli olanların sayıları 400 bin falan Genelde 40 yaşı 2000 girişliler kullanıyor Asıl madur olan kanuni olarak hakkı olduğu halde 43 yasında emeklı olacak iken 50 yasında olanlar dır Bende emadder ı desteklıyorum ama emadder in yasal olarak bır hakkı yok fakat bu adaletsız bir durum olduğu gerceğini değiştirmıyor Eytli işe gırdığınde emeklı olma şartrları değişti bir nevi maç oynanır ıken kural değişti kanun hukuka aykırı olarak değişti Eyt hakkın gerı verılmesidir eyt yi istemeyenlerının ortak söylemı 40 yaşında emekli oldu

40 yaşında emeliliği seçimi kazanmak için demirel çıkardi ülkenin ekonomisi falan umrunda değildi.

Kesinlikle emeklilik avantajı falan yapılmamalı
Afrikada bile emeklilik 58 yaştan aşağı yokken yok emadder yok eyt falan saçmalıkları sadece bizim millete yakışırdı

40 yaşında emeliliği seçimi kazanmak için demirel çıkardi ülkenin ekonomisi falan umrunda değildi.

Kesinlikle emeklilik avantajı falan yapılmamalı
Afrikada bile emeklilik 58 yaştan aşağı yokken yok emadder yok eyt falan saçmalıkları sadece bizim millete yakışırdı
Birde şöyle bir durum var ben 44 yaşındayım şu anda yaptığım işi 58 yaşında yapamam Emeklilik için tr de 55 yaş ideal ama maaş iyi olmalı 7500 ile geçinebilen varsa helal olsun

Son düzenleme:
Birde şöyle bir durum var ben 44 yaşındayım şu anda yaptığım işi 58 yaşında yapamam Emeklilik için tr de 55 yaş ideal ama maaş iyi olmalı 7500 ile geçinebilen varsa helal olsun

Yarım emekli olanda aynı parayı alıyor

Bazıları gene kocasından kağıt ustünde boşanıp babasının emekli maaşı alıyor
Öyle fırıldaklar olmasa artarda ama nerde
Yok engelli emeklisi yok mahlul emeklisi yok dul emeklisi yok yetim emeklisi derken ooooo

Prime göre emeklilik olmalı kesinlikle prime gore
9000 olan adamı emekli etsinler direkt mesela
5000 günü olan adamda aynı yaşta emekli ettiler 11000 günü olanıda ve işin garibi aynı parayı alıyorlar

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri