Sanmıyorum. Kendi ana kanalım için izlenmelerim iyi diyebilirim. Biraz uğraştırıyor ve kendi taktiklerim var. Tabii bu ip değiştirme başka uygulamarla yükleme değil.
Yedek kanallarda ise durum iyi değil. Bence çok fazla kanal var ve bundan dolayı kanal bir şekilde youtube'da tutunana kadar izlenme desteğini çok az tutuyorlar. Herkes izlense pasta küçülecek ve gelirler komik rakamlara düşecek. Reklam verenleri de düşündüklerini var sayıyorum.
Özellikle oyun vs gibi genç kitlelere hitap eden kanallarda mesela ben makita markasının sahibi olsam reklam verilmesini istemem. Zaten zamanında bu boykot edilmişti.
Youtube algoritması çok enteresan. 2021 yılında çektiğiniz bir videoyu ortada hiç bir şey yokken keşfete düşürebiliyor. 2-3 defa başıma geldi ve 3m barajını aştı.
Çok güvendiğiniz videoyu ise 300k-500k gibi rakamlarda bırakıyor.
İçerik üreticilerinin yaptığı bir hata var (yeni başlayan ve kitlesi olmayanların) video çektim çok güzel hadi izleyin.
böyle bir dayatma olamaz. İzlemez arkadaşım. 100 kişiye sunar 65 kişi pas geçer. Video elinde patlar.
Ancak mesela havada uçarken bir video çek. Mükemmel montaj olsun, hadi pas geç? 100 kişiden 95 i izler ve hoop video 600m izlenmiş.
Youtube tabii ki tamamen masum değil ancak başarısızlığın sebebini başka şeylerde aramak, kişiyi sadece daha çok başarısız olmaya götürür.