Güzel noktalara değinmiş hocam. Başta kopyada orijinalde her türlü şeyde çekememezlik veya adamı batırma huyumuzu unutalım. Unutmayalım ki bu sadece kendimize olan özgüvensizliğimizin göstergesidir.
Zor yolla da bir şeyler yapabileceğimizin farkına varmamız lazım artık. Bakın artık birçoğumuz video düzenleme programlarını az çok öğrendik. Bu güzel bir başlangıç bu programlarla gerçekten birkaç ay gibi bir zamanda sabırla beraber çok iyi işler başarılır.
Ülkemizdeki tutan kanalların birçoğu 1 senelik kanallar birçoğunda 100k üzeri abone var yani? Kazanıyorlar.
Bu işi ciddiye alarak bir işe girip çalıştığında ne kadar vakit ayırıyorsa bu işe de o kadar vakit ayrıldığı taktirde bu işin kazandıracağına adım gibi eminim.
Öğrencisinizdir ya da boştasınızdır ve birkaç ay boyunca çalışmanız gereken bir durum yoktur. Aramızda bu şekilde boş insan çok fazla ben de dahil. Ufak çaplı işlerim var ama günümün çoğu bana ait ve bu durumu ciddi bir iş gibi disiplinli çalışarak orijinal bir kanal açarak değerlendireceğim. Kendime güveniyorum yeteneklerime, öğrenebileceklerime güveniyorum. Çünkü bu işte ne çeşit insanların fan olabildiğini çok iyi takip ediyorum.
O açıdan herkese tavsiyem kopya çalışıyor veya çalışmıyor ucundan ucundan değil artık alenen şu özgün işine girilmesi. Herkesin kendi ilgi alanları dahilinde çok iyi işler çıkartacağına da eminim.
Youtube işini iş disiplini haricinde çok ciddiye almayın yeter ki. Yani video hazırlarken çok kasıp insanlara iyi görünmek falan amaç olmasın çünkü ne bizde ne de başka ülkelerde bu pirim yapıyor. Rahat olup istediğiniz şeyleri gönlünüzce sergilemek asıl amaç olmalı. İyi kazançlar ve artık prestij olarak Youtube'u özgün olarak kullanan ülkeler sıralamasında yükselmemiz dileğiyle.
Çok güzel yazmışsın. ..