Türkler Özgün Videoda Neden Başarısız ?

• Kullanıcı tokibala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi
Güzel noktalara değinmiş hocam. Başta kopyada orijinalde her türlü şeyde çekememezlik veya adamı batırma huyumuzu unutalım. Unutmayalım ki bu sadece kendimize olan özgüvensizliğimizin göstergesidir.

Zor yolla da bir şeyler yapabileceğimizin farkına varmamız lazım artık. Bakın artık birçoğumuz video düzenleme programlarını az çok öğrendik. Bu güzel bir başlangıç bu programlarla gerçekten birkaç ay gibi bir zamanda sabırla beraber çok iyi işler başarılır.

Ülkemizdeki tutan kanalların birçoğu 1 senelik kanallar birçoğunda 100k üzeri abone var yani? Kazanıyorlar.

Bu işi ciddiye alarak bir işe girip çalıştığında ne kadar vakit ayırıyorsa bu işe de o kadar vakit ayrıldığı taktirde bu işin kazandıracağına adım gibi eminim.

Öğrencisinizdir ya da boştasınızdır ve birkaç ay boyunca çalışmanız gereken bir durum yoktur. Aramızda bu şekilde boş insan çok fazla ben de dahil. Ufak çaplı işlerim var ama günümün çoğu bana ait ve bu durumu ciddi bir iş gibi disiplinli çalışarak orijinal bir kanal açarak değerlendireceğim. Kendime güveniyorum yeteneklerime, öğrenebileceklerime güveniyorum. Çünkü bu işte ne çeşit insanların fan olabildiğini çok iyi takip ediyorum.

O açıdan herkese tavsiyem kopya çalışıyor veya çalışmıyor ucundan ucundan değil artık alenen şu özgün işine girilmesi. Herkesin kendi ilgi alanları dahilinde çok iyi işler çıkartacağına da eminim.

Youtube işini iş disiplini haricinde çok ciddiye almayın yeter ki. Yani video hazırlarken çok kasıp insanlara iyi görünmek falan amaç olmasın çünkü ne bizde ne de başka ülkelerde bu pirim yapıyor. Rahat olup istediğiniz şeyleri gönlünüzce sergilemek asıl amaç olmalı. İyi kazançlar ve artık prestij olarak Youtube'u özgün olarak kullanan ülkeler sıralamasında yükselmemiz dileğiyle.

Çok güzel yazmışsın. ..

ya bazıları var yemıyor içmiyor adam durmadan flag şikayet bunlarla ugrasıyor konuyu amcamda yuklemıs ya ılk sırada cıkacak aklı sıra dıngıl sen gıt kanal ac vıdeolarla ugras neyse sinirlendim yine bu geri zekalı adamlara

Böyle sırf milletin aleyhine iş yapmaya çalışanlara ağız dolusu saymak bile az gelir ama yapacak bişey yok. ALLAH kötü düşüncelerini başlarına döndürsün ne diyelim hocam

Ya aslında türk youtuberlerin hevesini kıran türkiyede ki reklam ücretleri pazar alanı geniş olmadığından firma sayısı az olduğundan reklamların ücretleri düşüyor dolayısıyla 5 bin tr izlenim ile 5 bin yabancı izlenim bir olmuyor birinden 1 dolar bile alamazken diğerinden 10 dolar görülebiliyor.

valla bizim arkadaşlarla ofis açma planımız bile var,komik gelebilir ama profesyonel çalışmak istiyoruz,yani bir işi yapıyorsan en iyisi olucaksın elimizde tutmaması mümkün olmayan projeler var amma velakin borçlar,bazı kişisel problemler bir takım engeller çıkıyor...şimdilik tek başımıza evimizden iş yerimizden idare ediyoruz...
bir de şu problem var bizim halkımız özgünlük diyince bir kaç fotoğraf ve slayt bu nedir arkadaş ya anladık bunu yapıyorsun bari güzelleştir,sanırım bir çoğu''nda''muzda fikir kıtlığı var,biraz üretken olma çabası yok Ruhi Çenet en iyi on köpek,en farklı bilgiler adı altında video yaptığında tabi o da slayt şeklinde ''aha ben de yaparım izlenir lan'' hayallerinde çocuk kendini yeniliyor sürekli,feyz aldığı(bu benim görüşüm belkide alakası yoktur) Alman kanalı kadar olmasa da daha iyilerini üretme peşinde takdir edilicek bir durum,her neyse burdaki arkadaşların çoğu Mercan Bahar kadar bile özgün olmasa da bir çoğu ekmek için bu işi yapıyor,spam ya da başka bir şekilde,yurt dışındaki imkanlar yok arkadaş bizde olana kadar da kendi başımıza çalışıcaz bu şekilde,ben özgün olmaktan bıktım bir yere kadar gidiyorsun sonra sonra...sonrası yok çünki imkan yok,en nefret ettiğim kategorilerden birisi abuk subuk ses tonları ile oyun oynayan ergen profili izleyici kitlesi de zaten belli oyuncu arkadaşlar üzerine alınmasın ama bu özgünlük falan değil...özgünlük kopyala yapıştır indir yükle değil olmayanı ortaya koymaktır bunu yapan da bu sitede bir elin beş parmağını geçmez,adam spam yapıyor başlık aynı etiket aynı bunda bile üretken değiliz daha ne olsun...
uzun lafın kısası ekmeği üretmekten çok (ça)alıp satıyoruz o da bir yere kadar...

Hayrettin tutturdu bir türklerde bu özgünlüğü zaten.Oyunlar hariç.Hayrettin'in zaten mesleği bu şakalar filan.Yabancı tipide var.Geçende Los Angeles'ta şaka yapıyordu :D

valla bizim arkadaşlarla ofis açma planımız bile var,komik gelebilir ama profesyonel çalışmak istiyoruz,yani bir işi yapıyorsan en iyisi olucaksın elimizde tutmaması mümkün olmayan projeler var amma velakin borçlar,bazı kişisel problemler bir takım engeller çıkıyor...şimdilik tek başımıza evimizden iş yerimizden idare ediyoruz...
bir de şu problem var bizim halkımız özgünlük diyince bir kaç fotoğraf ve slayt bu nedir arkadaş ya anladık bunu yapıyorsun bari güzelleştir,sanırım bir çoğu''nda''muzda fikir kıtlığı var,biraz üretken olma çabası yok Ruhi Çenet en iyi on köpek,en farklı bilgiler adı altında video yaptığında tabi o da slayt şeklinde ''aha ben de yaparım izlenir lan'' hayallerinde çocuk kendini yeniliyor sürekli,feyz aldığı(bu benim görüşüm belkide alakası yoktur) Alman kanalı kadar olmasa da daha iyilerini üretme peşinde takdir edilicek bir durum,her neyse burdaki arkadaşların çoğu Mercan Bahar kadar bile özgün olmasa da bir çoğu ekmek için bu işi yapıyor,spam ya da başka bir şekilde,yurt dışındaki imkanlar yok arkadaş bizde olana kadar da kendi başımıza çalışıcaz bu şekilde,ben özgün olmaktan bıktım bir yere kadar gidiyorsun sonra sonra...sonrası yok çünki imkan yok,en nefret ettiğim kategorilerden birisi abuk subuk ses tonları ile oyun oynayan ergen profili izleyici kitlesi de zaten belli oyuncu arkadaşlar üzerine alınmasın ama bu özgünlük falan değil...özgünlük kopyala yapıştır indir yükle değil olmayanı ortaya koymaktır bunu yapan da bu sitede bir elin beş parmağını geçmez,adam spam yapıyor başlık aynı etiket aynı bunda bile üretken değiliz daha ne olsun...
uzun lafın kısası ekmeği üretmekten çok (ça)alıp satıyoruz o da bir yere kadar...

Çok haklısın. Ancak yinede koşulları zorlamaktan başka çare yok gibi

kimse uğraşmak istemiyor hemen para gelsin derdindeyiz bu yüzden özgüne bakan yok :)

Dil faktörü var Türkçe ile İngilizce yada Almanca ve Fransızca arasında bir kıyaslama olamaz. Türkçe bölgesel bir dil kalırken İngilizce, Almanca ve Fransızca global dillerdir bu dillerle çalışanlar Türkçe çalışanlara göre çok daha yol alacakları kesin.

Bu arada komiklik yapıp youtube'dan para kazanacağını sanan arkadaşlar varsa komiklik yapmasınlar hiç komik değiller hasbel kader bir iki videonuzun tutması dışında genelde başarısız olacaksınız.

Ya aslında türk youtuberlerin hevesini kıran türkiyede ki reklam ücretleri pazar alanı geniş olmadığından firma sayısı az olduğundan reklamların ücretleri düşüyor dolayısıyla 5 bin tr izlenim ile 5 bin yabancı izlenim bir olmuyor birinden 1 dolar bile alamazken diğerinden 10 dolar görülebiliyor.

Buda etkenlerden birisi tabii...

Başlık güncellenmiş sanırım, ben de bi' hortliyim.

Bence iki sebepten kaynaklı. Birincisi, konuyu açan arkadaşımızın dediği gibi dış sosyal baskı ve söylemler (bkz. tutmaz olm vs...), ikincisi ise adımı atabilmeyi sağlayacak özgüven.

Ülkemizde bunları yapmak zor mu, aslında birazcık evet. Ancak bunları yapanların sayısı pek bir nadir olduğu için de anlık patlaması çok olası.

Öncelikle yurtdışından öğrenip izlediklerimizi yapmak yerine, daha özgün fikirler üretmeliyiz. Bu foruma iyi ki gelmişim ve iyi ki YT işine girmişim.

Kanallarla uğraşmanın yanısıra, ne yaparım, nasıl yaparım gibi düşünceler kafamda dönerken aklıma harika fikirler gelmeye başladı. Zamanla gerçekleştireceğim umarım.

Golgeyit vardı bir ara etmedikleri hakaret kalmamıştı çocuga

Bizim millette genel olarak bi hazıra konma isteği var hazıra konmak varken kim uğraşacak ki özgünle falan ?

tamamen tembellik, türk halkı internet konusunda çok başarısız. Sosyal medyada online oyunlarda vb türkler hiç sevilmez. Nedenide hırsızlık ve hile hurda işlerinde üzerlerine olmadığı için. he ben yapmadım mı dersen yaptım. hilede açtım oyunda videoda kopyaladım zamanında. Ama zaman geçtikçe doğru olmadığını anliyorsunuz. Şimdi tamamen kendimin düzenleyip derlediği videolardan oluşan 10 15 kanalim var geçinip gidiyorum

Benim de özgün video çekenler için bir tavsiyem olacak;

Akraba üretkenliği alır.. inanıp yaptığınız işleri Facebook hesabınızdan paylaşmayın yani sizi birebir olarak tanıyanlar üretkenliğinizi alır ve bir işe kalkışırken ister istemez onlar gözünüz önüne gelir..

bu durum çok salakçadır. açın kendinize yeni bir sayfa orada yeni yeni ortam. küfredin veya içinizden geçen şarkıyı paylaşın ama içinizden geçeni yapmış olacaksınız ve kendizini keşfedif tanıyor olacaksınız ..
TR toplumunda elalem ne der baskısı her zaman vardır ve var olacaktır..
Elitist bir toplumuz ve tepeden bakarız halbuki kendisi birşey beceremez ama eleştirir çünkü beyni yoktur ama fikri mevcuttur.. bir iş yaptıgında ister istemez onun yaptıgı gereksiz yorumu kafaya takarsın..

özgün demek her zaman için ekipman demek değildir bence inanmakta bitiyor..

bildiğim birkaç kanal telefonla video çekerek yükseldiler ve şuan iyi yerdeler..

Dünyanın en iyi filminde aşırı kötü yorumlar mevcuttur. Dünyanın en çok beğenilen videosunda binlerce dislike mevcuttur.. Dünyanın en güzel şarkısında onbinlerce dislike mevcuttur.

olumsuzu takmayacaksın pek inandığını yapacaksın, zaten inanıyorsan da yaparsın ..

Son düzenleme:
yabancılar özgün calısıyor zaten
bırakın da türkler de spam yapsın

tembellikle ilgisi yok tamammen para ile ben su an spam yapıyorum allah yoklugunu aratmasın kazancım güzel özgüne gecsem 1 sene boyunca suan kazandıgımın 100de1 ini alamam dolayısı ileözgüne gecmiyorum.
haa şimdiki kazandıgımpara ilede özgünegececegim zamanki yatırımları yapmıyorum degil aklımda bir sürü özgün fikri var ama su anda yapmayacagım.
Patron tamam artık yaptıgınız spam yeter buraya kadardı derse ve biz buna çözüm üretemezsek o zaman şimdki planlarımı devreye sokarım yoksa spama devam.

Her yerde söylerim burada da belirteyim en büyük hatalardan birisi şudur : videolarınız belli bir seviyeye ulaşmadan video çektim bak buradayım diye 3-5 tane videoyla milletin karşısına çıkmayın arkadaşlar benden söylemesi. Sizden daha fazla izlenmesi olan bir arkadaş çalıverir fikrinizi sonra emekler çöp olur. Bizde olan diğer ülkelerde telif mantığı yerleştiği için olmayan şey "emek hırsızlığı ilkesidir" benzer işler yapılır ama kimse birbirinin içeriklerini kopyalamaz. Ayrıca sabırlı olun. Fikir çok önemli değil, samimiyet kurun günlük konuşma diliyle bir şeyler yapın insanlarla aranızda mesafe olmasın yani. Organik olarak arttırmaya çalışın eğer illa bir yatırım yapacaksanız adwords ve facebook sayfalarında paylaşım yaptırın kesinlikle. Ayrıca videolarınızı düzenleme kısmında çok uğraşın movie maker gibi basit programlarla değil Sony Vegas gibi uygulamalarla profesyonel çalışın. Videolarınızda kendinizi gösteriyorsanız ışıklandırma kullanın. Bunları yaparsanız başarılı olursunuz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri