Türkler Özgün Videoda Neden Başarısız ?

• Kullanıcı tokibala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

tokibala

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar ben youtube işinde eskiye göre çok daha ileri seviyeye gelmiş bir kişi olarak bazı düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle şunu söylemeliyim ki biz Türkler genel olarak bu kafayla gidersek youtube işinde ne spamdan öte bir şey yapabiliriz nede düzgün para kazanabiliriz.Neden mi ?

1- Bizim insanımızda inanılmaz bir çekememezlik var. Özgün olmak isteyen youtube da farklı şeyler yapmak isteyen insanlara ya hemen hakaret ediyorlar ya videosunu kaldırtmaya yada hesabını banlatmaya çalışıyorlar

2 -Diğer önemli nokta ise şu. Bizim Türkler de hala anlayamadığım bir engelleme duygusu var. Sanki youtube babalarının çiftliği , sanki youtube çok küçük bir yermiş gibi her yeni gelen kişiye bir anda saldırıyorlar. Arkadaşlar youtube dünyanın en büyük sitesi ve her ay milyarlarca video izleniyor. Burada herkese ekmek var.

3 - Forumumuzda yeni başlayan arkadaşlar ve bizler hep beraber fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bende sürekli yeni şeyler araştırıyorum .Bu forumdan çok şey öğrendim ve hala da öğrenmeye devam ediyorum. Nasıl daha iyi olabilirim diye sürekli yeni şeyler düşünüyorum. Sitede konu açıyorum ve başında da belirtiyorum. Bu konu sadece yeni başlayanlar için. Hooop hemen felaket tellalları başlıyorlar hakarete. Ya arkadaşım ben sadece yöntem gösteriyorum. Uygulamak istemiyorsan kimse seni zorlamıyor. Neden hemen hakaret ediyorsun.Madem yeni başlayanları bu kadar düşünüyorsun o zaman senide görelim. Ne kendisi bir fikir paylaşıyor nede fikir paylaşana müsamaha gösteriyor.

4 - Son olarak ta şunu belirteyim. Bende dahil olmak üzere bu hazırcılık olayını armut piş ağzıma düş mantığını artık bırakmalıyız. ( Ben %90 oranında artık bırakmaya başladım ) Sadece slayt hazırlasanız güzel bir müzik bir kaç güzel efekt koysanız inanın bana bu bile binlerce izlenim alıyor. Bakın bayanın birisi vermicem vermicem diye kısacık bir video çekti günlerdi youtube da ana sayfada. Yüzbinlerce izlenim aldı. Özgünlük böyle bir şey işte.

Unutmayın arkadaşlar youtube da herkese ekmek var. Bizim beğenmediğimiz ya buda izlenir mi dediğimiz videolar onbinlerce izlenim alıyor.Millet ne saçma videolardan binlerce dolar kazanıyor.

Son düzenleme:
vermicem vermicem videolarından dolayı.
yazınıza tamamen katılıyorum.

şöyle birşey vardır: yabancılar youtube yatırım yaparak uzun sürede kazanırlar,türkler ise 15tllik vps,özenti videolar,crack programlar,saçma videolar yükleyerek kısa sürede kazanmaya çalışırlar.

Bence o vermicem diye video çeken kızın videosunun izlenmesinin bir nedeni var oda bizim ergenlerimizin cinsel açlıkları:) Cinsel açlığın afrikasıdır Türkiye:) bu nedenle izlenim aldı.

onun dışında tüm dediklerinize katılıyorum.Özelliklede çekememezlik,ön yargı,sürekli yıkıcı eleştiri ve hakaretler bunlar malesef inanılmaz seviyede.

şöyle birşey vardır: yabancılar youtube yatırım yaparak uzun sürede kazanırlar,türkler ise 15tllik vps,özenti videolar,crack programlar,saçma videolar yükleyerek kısa sürede kazanmaya çalışırlar.

Bizdende zamanla çok iyiler çıkacak

Benim düncem
Youtube ve adsenseyi garanti bir iş olarak görmediğimiz için editlenmiş video yüklemekle yetiniyororuz. (ne gelse kârdır mantığı)

Nezaman garanti bir iş olarak görürsek ve düzenli bir gelir elde edersek ozaman aramızdan mucitler çıkacaktır.

asgari ücret alıp 12 saat çalışan adam istesede verimli orjinal bir fikir çıkartamaz zaten. Çıkartsa bile sürekliliği olmucaktır bence.

1- Özgüven eksikliği.

2- Birisi ortaya bir fikir attığında '' saçmalama, ne alaka, tutmaz mal mal konuşma '' gibi heves kırıcı, sindirici cümleler kurulması...

2. durum yapıldığından dolayı 1. durum ortaya çıkıyor zaten...

Dünyadaki özgün çalışmalara bakıyoruz Türkiye'de de bunu deniyoruz.Bu yüzden başarılı olamıyoruz özgün konusunda... Youtube'de Türk videoların patlaması (Komedi) tamamen sosyal ağlara bağlı.Yani oradaki büyük sayfalara...Komedi dışındakiler zaten genellikle dizi oluyor :) Özgünde başarılı olmak istiyorsak Türk insanına uygun içerik sunmak zorundayız.

1- Özgüven eksikliği.

2- Birisi ortaya bir fikir attığında '' saçmalama, ne alaka, tutmaz mal mal konuşma '' gibi heves kırıcı, sindirici cümleler kurulması...

2. durum yapıldığından dolayı 1. durum ortaya çıkıyor zaten...

Aynen kardeşim..

Benim düncem
Youtube ve adsenseyi garanti bir iş olarak görmediğimiz için editlenmiş video yüklemekle yetiniyororuz. (ne gelse kârdır mantığı)

Nezaman garanti bir iş olarak görürsek ve düzenli bir gelir elde edersek ozaman aramızdan mucitler çıkacaktır.

asgari ücret alıp 12 saat çalışan adam istesede verimli orjinal bir fikir çıkartamaz zaten. Çıkartsa bile sürekliliği olmucaktır bence.

bir laf bu kadar dogru söylenir tebrik ederim

Dünyadaki özgün çalışmalara bakıyoruz Türkiye'de de bunu deniyoruz.Bu yüzden başarılı olamıyoruz özgün konusunda... Youtube'de Türk videoların patlaması (Komedi) tamamen sosyal ağlara bağlı.Yani oradaki büyük sayfalara...Komedi dışındakiler zaten genellikle dizi oluyor :) Özgünde başarılı olmak istiyorsak Türk insanına uygun içerik sunmak zorundayız.

Aynen sana katılıyorum

10 Yaşından beri rap dinliyorum sağlam bi rap dinleyicisiyim diyebilirim .

Geçen sene sevdiğim bir rap sanatçısının 10 yıllık albümlerinden sevdiğim şarkılarını ayırdım bunları birleştirip güzel bi slayt yaptım toplasanız 2 saatimi almadı şuan kanalımda sadece yaptığım video var 300 bin izlenme almış halende almaya devam ediyor + 180 abonem var halende geliyor .

Özgün çalışmak için bir çok yöntem var yeter ki siz isteyin .

10 Yaşından beri rap dinliyorum sağlam bi rap dinleyicisiyim diyebilirim .

Geçen sene sevdiğim bir rap sanatçısının 10 yıllık albümlerinden sevdiğim şarkılarını ayırdım bunları birleştirip güzel bi slayt yaptım toplasanız 2 saatimi almadı şuan kanalımda sadece yaptığım video var 300 bin izlenme almış halende almaya devam ediyor + 180 abonem var halende geliyor .

Özgün çalışmak için bir çok yöntem var yeter ki siz isteyin .

Helal olsun kardeşim. Benimde anlatmak istediğim bu. Bol izlenimler ve bol bol paralar dilerim sana..

Arkadaşlar ben youtube işinde eskiye göre çok daha ileri seviyeye gelmiş bir kişi olarak bazı düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim.

Biz Türkler'in ne yazıkki genlerimizde olan bir durum.

Ali Filan caddeye bir market açar, iş yapmaya başlar, bunu gören mehmet, hüseyin, x,y hemen o caddeye market açar bir süre sonra hepsi birden batarlar.

Bu durum aynen internettede öyle, sen bir kanal açmışsın amma özgün amma spam, bunu ben görüyorum. aaa bak 10k izlenme almış, hemen indirip ben yüklüyorum, benden gören bir başkası da. Derken o kategori çöp olup çıkıyor.

Halbuki yeni bir şey arasa yada sevdiği bir şey yapsa çok daha başarılı olacaktır.

Bir diğer olayda ekonomik durum. İzlenecek güzel bir video çekmek açıkcası masraf gerektiriyor, bugün bir müzik kanalı açsa program lisansı ıvır zıvır bir sürü para, bırak aksiyon işlerinde izlenim ve para var. Adam iki tane gopro alsa 2400 TL, ki muhteşem bir video çekmek için birden fazlası lazım ki farklı açılardan çekim yapabilsin.

Buna benzer birçok neden sayılabilir.

İnan bazan gına geliyor telif atmaktan adama kaldır diye mesaj atıyorum küüfür yiyorum, telif atıncada abi bir daha olmayacak lütfen geri çek. İnan günün bir kaç saati telif atmakla geçiyor yeni şeyler üretemiyorum elimde okadar ham video varken.

YT'den uzun vadede kesintisiz risksiz para kazanacaksan ne olursa olsun sevdiğin işi yapacaksın. Bayanlar kaöera karşısında dantel örse kazanır, erkekler kuru fasulyenin yanında nasıl soğan kırılır siye video çekse kazanır yeterki sevdiğin işi yap.

Biz Türkler'in ne yazıkki genlerimizde olan bir durum.

Ali Filan caddeye bir market açar, iş yapmaya başlar, bunu gören mehmet, hüseyin, x,y hemen o caddeye market açar bir süre sonra hepsi birden batarlar.

Bu durum aynen internettede öyle, sen bir kanal açmışsın amma özgün amma spam, bunu ben görüyorum. aaa bak 10k izlenme almış, hemen indirip ben yüklüyorum, benden gören bir başkası da. Derken o kategori çöp olup çıkıyor.

Halbuki yeni bir şey arasa yada sevdiği bir şey yapsa çok daha başarılı olacaktır.

Bir diğer olayda ekonomik durum. İzlenecek güzel bir video çekmek açıkcası masraf gerektiriyor, bugün bir müzik kanalı açsa program lisansı ıvır zıvır bir sürü para, bırak aksiyon işlerinde izlenim ve para var. Adam iki tane gopro alsa 2400 TL, ki muhteşem bir video çekmek için birden fazlası lazım ki farklı açılardan çekim yapabilsin.

Buna benzer birçok neden sayılabilir.

İnan bazan gına geliyor telif atmaktan adama kaldır diye mesaj atıyorum küüfür yiyorum, telif atıncada abi bir daha olmayacak lütfen geri çek. İnan günün bir kaç saati telif atmakla geçiyor yeni şeyler üretemiyorum elimde okadar ham video varken.

YT'den uzun vadede kesintisiz risksiz para kazanacaksan ne olursa olsun sevdiğin işi yapacaksın. Bayanlar kaöera karşısında dantel örse kazanır, erkekler kuru fasulyenin yanında nasıl soğan kırılır siye video çekse kazanır yeterki sevdiğin işi yap.

Gopro kamera olmadanda guzel isler cikar be hocam. Yazdiklarin cok guzel ve dogru. Sadece kamera kismina katilmadim

Güzel noktalara değinmiş hocam. Başta kopyada orijinalde her türlü şeyde çekememezlik veya adamı batırma huyumuzu unutalım. Unutmayalım ki bu sadece kendimize olan özgüvensizliğimizin göstergesidir.

Zor yolla da bir şeyler yapabileceğimizin farkına varmamız lazım artık. Bakın artık birçoğumuz video düzenleme programlarını az çok öğrendik. Bu güzel bir başlangıç bu programlarla gerçekten birkaç ay gibi bir zamanda sabırla beraber çok iyi işler başarılır.

Ülkemizdeki tutan kanalların birçoğu 1 senelik kanallar birçoğunda 100k üzeri abone var yani? Kazanıyorlar.

Bu işi ciddiye alarak bir işe girip çalıştığında ne kadar vakit ayırıyorsa bu işe de o kadar vakit ayrıldığı taktirde bu işin kazandıracağına adım gibi eminim.

Öğrencisinizdir ya da boştasınızdır ve birkaç ay boyunca çalışmanız gereken bir durum yoktur. Aramızda bu şekilde boş insan çok fazla ben de dahil. Ufak çaplı işlerim var ama günümün çoğu bana ait ve bu durumu ciddi bir iş gibi disiplinli çalışarak orijinal bir kanal açarak değerlendireceğim. Kendime güveniyorum yeteneklerime, öğrenebileceklerime güveniyorum. Çünkü bu işte ne çeşit insanların fan olabildiğini çok iyi takip ediyorum.

O açıdan herkese tavsiyem kopya çalışıyor veya çalışmıyor ucundan ucundan değil artık alenen şu özgün işine girilmesi. Herkesin kendi ilgi alanları dahilinde çok iyi işler çıkartacağına da eminim.

Youtube işini iş disiplini haricinde çok ciddiye almayın yeter ki. Yani video hazırlarken çok kasıp insanlara iyi görünmek falan amaç olmasın çünkü ne bizde ne de başka ülkelerde bu pirim yapıyor. Rahat olup istediğiniz şeyleri gönlünüzce sergilemek asıl amaç olmalı. İyi kazançlar ve artık prestij olarak Youtube'u özgün olarak kullanan ülkeler sıralamasında yükselmemiz dileğiyle.

ya bazıları var yemıyor içmiyor adam durmadan flag şikayet bunlarla ugrasıyor konuyu amcamda yuklemıs ya ılk sırada cıkacak aklı sıra dıngıl sen gıt kanal ac vıdeolarla ugras neyse sinirlendim yine bu geri zekalı adamlara

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri