Tv Kanalları Neden Telif Almıyorda Yt Kanalları Alıyor

• Kullanıcı zack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

zack

Platin Üye
Arkadaşlar birçok kanalda denk geliyorum magazin programlarında felan dünyaca ünlü şarkıları haber arkalarında çalıyorlar. Bunlar telife girmiyormu? Dün tv8'de Oynat Bakalım programını izliyordum youtubedaki özgün kanalların paylaştığı videoları paylaşıyorlar. Hatta bir videoda yabancı adamın logosunu puslamışlar. Bunlar telife girmiyormu? Bu kanallar nasıl bu kadar rahat hareket ediyorlar.

aynen bende denk geldim tv8de hep pusluyorlar isimleri madem yayınlıyorsun niye pusuyosun o ismi bilen anlıyor zaten hemen.

Dünyada 206 ülke varmış ve ortalama her ülkede 200 kanal olduğunu varsayarsak yaklaşık 40k kanal yapar kim nasıl takip etsin bu kadar kanalı nasıl telif atsınlar ayrıca youtube daki gibi bunlar sürekli durmuyo ki yayınlanıp geçip gidiyo.
Akıllı tv senelerce bunu yaptı. Hala yapıyo mu bilmiyorum.
Belki de videoları satın alıyorlardır. Sadece tahmin.

AcunnMedya'nın bir bildiği vardır hocam :)

İlk zamanlar telif için ücret ödüyorlar heralde diye düşündüm. Çünkü mesela survivor yarışmasında hep yeni yabancı şarkıları çalıyor. Neden herhangi bir telif olmuyor diye düşünüyorum. Tv kanallarında farklı bir şekildemi işliyor bu olay anlayamıyorum. Dün bir videoda logonun puslandıgını görünce kafalarına göre yayınlıyorlar heralde diye düşünmeye başladım.

---------- Spam Engelliyici 20:41 ---------- Önceki Mesaj 20:40 ----------

Dünyada 206 ülke varmış ve ortalama her ülkede 200 kanal olduğunu varsayarsak yaklaşık 40k kanal yapar kim nasıl takip etsin bu kadar kanalı nasıl telif atsınlar ayrıca youtube daki gibi bunlar sürekli durmuyo ki yayınlanıp geçip gidiyo.
Akıllı tv senelerce bunu yaptı. Hala yapıyo mu bilmiyorum.
Belki de videoları satın alıyorlardır. Sadece tahmin.

Benim aklımada bu mantık geldi. Yayınlanıyor ve gidiyor. Youtube gibi kalıcı olmuyor birde büssürü kanal var hangi biriyle uğraşsınlar mantığı.

Özellikle yabancı eserlerde telif hakkı sahiplerinin bu konuda youtube kadar üzerinde durmadığını düşünüyorum.

Ödüyorlar nasıl youtuberlar birbirini çekemiyorsa kanallardada bu vardır ve sürekli birbirlerinin yayınlarını takip edip gerek gördükçe gerekli yerlere şikayet ediyorlardır ve onlarda yeri geldiğinde mahkemelerle uğraşıyordur ama bizim bundan ne haberimiz olacak

Reklam yapmalarına izin veriyor olabilirler. Sonuçta bilindik kanal ve kuruluşlar.

Tv 8 acun benim kanalıda yayınlıyor arada. Neydi tombiş bebe varya bitane o. oynat bakalım heralde. Buradan sesleniyorum medya sektörünü sana bırakmam acunn efendii. editliyosun atıyosun videoları.

Adamlar bildigin spam yapiyor aga.ozellikle bu tarz youtube vb. yerlerden video alip spamin dibine dibine vuruyorlar.

GT540 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Örnegin survivor da kullanilan yabanci muziklerin hepsine acun telif ödüyor mu acaba? Ben hic sanmiyorum.

Şöyle ki, ArtigmA hesabina göre 40k TV kanalı var ama bu kanalların hepsi farkli içerikler elbestte ki yayınlamiyorlar. Kanallar illa telifsiz yayınlar yapiyorlar ama bu da duruma göre değişiyor.

Daha önce yerel bir tv kanalına yayınlanan bir program da çalışıyordum ve arka fon istediğim gibi takılıyordum. bir gün bana telif gelmedi. ama şu var ki son zamanlarda telif konusunda yerel tv lere de sıkıntı cıktığını biliyorum.

Bir örnek ise, Irakta yayın yapan bir Türkmen televizyonu Torenten film indirip düz yayına veriyordu.

Bu örnekleri toparlamak gerekirse, her ülke de bu telif olayı farklı işliyor.

Telifin kralını atan acunmedya telifli video mu yayınlar

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu - Madde 36

Basın Kanununun 15 inci maddesi hükmü mahfuz kalmak üzere basın veya radyo tarafından umuma yayılmış bulunan günlük havadisler ve haberler serbestçe iktibas olunabilir.

Gazete veya dergilerde çıkan içtimai, siyasi veya iktisadi günlük meselelere mütaallik makale ve fıkraların iktibas hakkı sarahaten mahfuz tutulmamışsa aynen veya işlenmiş şekilde diğer gazete ve dergiler tarafından alınması ve radyo vasıtasiyle veya diğer bir suretle yayılması serbesttir. İktibas hakkı mahfuz tutulsa bile sözü geçen makale ve fıkraların kısaltılarak basın özetleri şeklinde alınması, radyo vasıtasiyle veya diğer bir suretle yayılması caizdir.

Bütün bu hallerde, iktibas edilen gazete, dergi ve ajansın ve eğer bunlar da başka bir kaynaktan alınmışlarsa o kaynağın adı, tarih ve sayısından başka makale sahiplerinin adı, müstear adı veya alameti zikredilmek icabeder.

Özetle; içerik haber niteliği taşıyorsa, sahibini belirtecek şekilde alıntı yapmak serbesttir. Ancak bu kanun bizim ülkemizde geçerli. Youtube ise kendi ülkesinin kanunlarına göre karar verir.

TV kanalının Yayın görüntüsünü resmi kanıtla alın
Kanıt olarak videonun size ait resmi youtube kanalından alındığını isbat edin
Daha sonra ilgili federal ve yerel mahkemeye başvurun
Mahkeme sonrası yayın yapan kanala telif hakkı bildirimi içeren mahkeme kararını yollatın
Daha sonra Kanalla ile anlaşma yoluna gidin
Cebiniz Dolar Görsün ...

Bu işler O kadar Kolay değil
Sadece kimse ilgilenmiyor bu işlerle

Bugün buğulamışlar kanal logolarını basmışlar Oynat Bakalım a hiç zannetmiyorum telif hakkı sahiplerinin tv de bu şekilde videolarının yayınlattıklarına dair karşı çıktıklarını, zaten hep yabancı paylaşıyorlar, Acun başkasından alıp oynattımı sıkıntı yok, bazı arkadaşlar ondan alıp oynatmaya çalıştımı bu benim kardeşim oynatamazsın dur hele nereye gidiyorsun oluyor olay, Acun kardeş celallenme hemen. :P

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri