TV Kaydı Alan Var Mı?

Tv kartı alın istediğiniz herşeyi kayıt edin. Yıllardır bilgisayarımda tv kartı vardır.. Bir ara tv kartı bozuldu pc bomboş geliyordu. Hemen yenisi aldım taktım dışarı çıktığımda program saatine bakıyorum şu saatler arasında kayıt başlasın diyorum, geldiğimde kayıt hazır editliyorum kesiyorum...

Tv kartı alın istediğiniz herşeyi kayıt edin. Yıllardır bilgisayarımda tv kartı vardır.. Bir ara tv kartı bozuldu pc bomboş geliyordu. Hemen yenisi aldım taktım dışarı çıktığımda program saatine bakıyorum şu saatler arasında kayıt başlasın diyorum, geldiğimde kayıt hazır editliyorum kesiyorum...

Benimki laptop. USB TV kartlarında da aynı özellikler var mı?

Benimki laptop. USB TV kartlarında da aynı özellikler var mı?

Tv kartınız varsa tabi ki yapabilirsiniz. Fakat bu özellik tv kartının özelliği değil tv izlediğiniz programın özelliğidir. Tv izlerken hangi programı kullanıyorsunuz?.. Kullandığım programın recording server özelliği sayesinde istediğiniz saatte istediğiniz programı kayıt edebilirsiniz...

Forumda [MENTION=8812]KingTube[/MENTION] TV kayıtlarını en iyi yapanlardan birisi. Bununla ilgili bir konu hazırlasa keşke.
Diğer taraftan gelelim asıl meseleye. En güzel kaydı yapsak bile ttnet upload hızı çok yavaş. Videoyu upload etmek saatler sürüyor.

İlk müsait anımızda forumda TV'den kayıt hakkında bir konu açarız inşallah.. Biz kayıtlarımızı şirketteki bilgisayarlarımıza takılı bulunan Digital Receiver özelliğine sahip SkyStar3 Card'lar ve ProgDVB programı ile direkt uydudan yapıyoruz...

Ayrıca kullandığımız özel filtreler ile kayıt kalitemizi daha da yükseltiyoruz... Bunu yapmakla editleme ve render işlemlerimizin hızlanmasını sağlıyoruz.. Çünkü orijinal videonun kalitesi ne kadar yüksekse sıkıştırma işlemlerinizde eliniz o kadar güçlenmiş oluyor.

idm canlı yayını kaydediyor ben kısa kısa haber videoları kayediyordum. hemde dosya boyutu küçük oluyordu.

İlk müsait anımızda forumda TV'den kayıt hakkında bir konu açarız inşallah.. Biz kayıtlarımızı şirketteki bilgisayarlarımıza takılı bulunan Digital Receiver özelliğine sahip SkyStar3 Card'lar ve ProgDVB programı ile direkt uydudan yapıyoruz...

Ayrıca kullandığımız özel filtreler ile kayıt kalitemizi daha da yükseltiyoruz... Bunu yapmakla editleme ve render işlemlerimizin hızlanmasını sağlıyoruz.. Çünkü orijinal videonun kalitesi ne kadar yüksekse sıkıştırma işlemlerinizde eliniz o kadar güçlenmiş oluyor.

Şirket dediğiniz nasıl bir yer medya takip merkezi mi?
1.Bahsettiğiniz sistemle aynı anda kaç kanalı eş zamanlı kayıt edebiliyorsunuz.
2.Bahsettiğiniz sistem bir eve kurulabilir mi kurulabilirse;
2.1 Lazım alan ekipman ve makineler nelerdir?
2.2 Böyle bir sistemin kurulma maliyeti nedir.
2.3 Sistemin kayıt formatı nedir .flv .mp4 .ts ...
2.4 Sıkıştırma codec'i olarak ne kullanıyor h264 xvid divx ...
2.5 Bir saatlik HD ve SD kayıt ne kadar yer kaplıyor.
2.6 Covert etmek için hangi programı kullanıyorsunuz.

Bu sorulara cevap verebilirseniz konu ile ilgili çoğu şey aydınlamış olur.

Şirket dediğiniz nasıl bir yer medya takip merkezi mi?
1.Bahsettiğiniz sistemle aynı anda kaç kanalı eş zamanlı kayıt edebiliyorsunuz.
2.Bahsettiğiniz sistem bir eve kurulabilir mi kurulabilirse;
2.1 Lazım alan ekipman ve makineler nelerdir?
2.2 Böyle bir sistemin kurulma maliyeti nedir.
2.3 Sistemin kayıt formatı nedir .flv .mp4 .ts ...
2.4 Sıkıştırma codec'i olarak ne kullanıyor h264 xvid divx ...
2.5 Bir saatlik HD ve SD kayıt ne kadar yer kaplıyor.
2.6 Covert etmek için hangi programı kullanıyorsunuz.

Bu sorulara cevap verebilirseniz konu ile ilgili çoğu şey aydınlamış olur.

Bu sorularınızı cevaplamak ancak konu hakkında ipucu sahibi olmanızı sağlar ve konu detayları ile gerekirse resimlerle destekleyerek anlatılmazsa ardından yığınla yeni soru gelir. Ama yine de sorularınızı kısaca cevaplayalım.

Evet, şirket dediğimiz yer profesyonelce çalışan ve video konularında uzman 8 elemanın iş ürettiği bir medya takip ofisidir.

1- Profesyonel tarzda Medya takibi yapmayacak ve bireysel paylaşımla sınırlı kalacaksanız, TV sektöründe kullanılan ve bizim de kullandığımız farklı özel cihaz ve ekipmanlara ihtiyacınız olmayacaktır.. Size lazım olan 1 adet SkyStar3 Digital Receiver Card, Çift LNB'li 1 çanak, TV'yi takip edip kayıt almanızı sağlayan ProgDVB Powerinstall programı ve yüksek performanslı 1 PC'dir... PC'nizin performansının yüksek olması export edilen videonun kalitesine etki eden en önemli ayrıntıdır.. Böyle bir PC hem işlerinizi hızlandıracak, hem de video kalitenizin kalitesini etkileyecektir.

2- Böyle bir sistemin maliyeti sizin seçeceğiniz cihaz ve PC'nin fiyatı ile doğrudan ilgilidir.

3- Bu sistemin kayıt formatı bütün DVB-S kayıtlarında olduğu gibi orijinal ham video formatı olan MPEG-2'dir.. ve üzerinde çalışılabilecek en iyi kalite formatıdır.

4- DVB-S MPEG-2 kayıtlar ''Uncompress' (sıkıştırmasız) kayıtlar olup, bünyesinde H264 veya Divx tarzında sıkıştırma codec'leri barındırmazlar.

5- Bir saatlik kaydın boyutu kayıt aldığınız TV'nin yayın formatına göre değişkenlik gösterebilir ama genel olarak 2-4 GB arasındadır.

6- Maker, Edit ve Convert işlemlerimiz için çok sayıda program kullanmaktayız, çünkü bizde her videoya yapılacak işlem farklılık gösteriyor. Ama genel olarak kullandığımız belli başlı programları aşağıda yazalım.

1-) Adobe Premiere Pro & After Effects
2-) Cyberlink PowerDirector
3-) Sorenson Squezee Pro
4-) Wideo Watermark Maker
5-) Corel Video Studio
6-) VideoRedo TV Suite H264
7-) Format Factory

vs.vs.vs

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri