Tv Programindan kesit telif mi olur?

• Kullanıcı y4mur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 🧠 İçerik Planlama & Strateji

y4mur

Kayıtlı Üye
Web sitesi
kendinyapilgincfikirler.blogspot.com.tr
Tv deki yarisma programi, magazin programi veya diziden kucuk 5 - 10 sn kendim konusurken goruntumun kosesine koysam yada elime tableti alip bakin su sahnede bu tepkiyi verdi vs desem tv kanali bana telif gonderirmi? Eğer video olmuyosada fotograf kullanabilir miyim ?

Tv deki yarisma programi, magazin programi veya diziden kucuk 3 -5 sn kendim konusurken goruntumun kosesine koysam yada elime tableti alip bakin su sahnede bu tepkiyi verdi vs desem tv kanali bana telif gonderirmi? Eğer video olmuyosada fotograf kullanabilir miyim ?

hak sahıbıne kalmıs bısey,fotograf bıle telıf hakkına gırıyor

Özgün kanalına bence telif hakkı doğuracak hiç bir işlem yapma yağmur
ben resimlerden bile telif yedim özgün kanalıma
O yüzden önermiyorum..

o kadar sıkıntı edeceklerini sanmıyorum ama isterseler yollarlar fotoğrafada yollarlar.

Hadi yaa bi unluden bahsederken onun fotosunu falan koymak falan basima is acabilir yani.. riske atmiyim he.. adini soledim diyede bisiy yaparlarmi ki.. tirstim :(

yok artık o kadar da değil.
Kimse fotoğrafını kullandı diye kolay kolay telif vs atmaz. Beyler sizde abartmayın Allah aşkına.

Kullancağın kesit önemli. Kalkıp 15 dk lık kesit alırsan riskli olabilir, ancak 30-40 sn lik kesit için kolay kolay birşey olmaz

yok artık o kadar da değil.
Kimse fotoğrafını kullandı diye kolay kolay telif vs atmaz. Beyler sizde abartmayın Allah aşkına.

Kullancağın kesit önemli. Kalkıp 15 dk lık kesit alırsan riskli olabiulir, ancak 30-40 sn lik kesit için kolay kolay birşey olmaz

30 sn bile fazla ve tam ekranda vermicem zaten outroda kullandigimiz boyutlari gecmez.

Film tanitimlarinda tv de goruntu gecerken onde konusuyolar falan telif geliomus ama itirazla halledilebiliomusda duydum... yine de yanlis bisiy yapmaya cekiniyorum..

Bu tarz benim de ayse fatma bunu giydi dedigimde goruntu vermezsem olmaz yani neticede ... :)

Denemeden bilemeyiz ama yüksek olasılıkla bir şey olmaz ufak tefek şeylerden. Sen nasıl yapman gerektiğini az çok öğrenmişsin. Abartıya kaçmadığın sürece 5-10 saniyelik görüntü falan sıkıntı yaratmaz tam ekran yapma sesini de açma bir şey olmaz. Tabii kesin bir şey diyemez kimse gelip telif attıklarında bir hak iddia edemezsin ama denemelisin.

Denemeden bilemeyiz ama yüksek olasılıkla bir şey olmaz ufak tefek şeylerden. Sen nasıl yapman gerektiğini az çok öğrenmişsin. Abartıya kaçmadığın sürece 5-10 saniyelik görüntü falan sıkıntı yaratmaz tam ekran yapma sesini de açma bir şey olmaz. Tabii kesin bir şey diyemez kimse gelip telif attıklarında bir hak iddia edemezsin ama denemelisin.

Deneme amacli yapsam telif gelse silsem videoyu.. bidaha yapmasam eskisi gibi devam edebilirim dimi ?

30 sn bile fazla ve tam ekranda vermicem zaten outroda kullandigimiz boyutlari gecmez.

Film tanitimlarinda tv de goruntu gecerken onde konusuyolar falan telif geliomus ama itirazla halledilebiliomusda duydum... yine de yanlis bisiy yapmaya cekiniyorum..

Bu tarz benim de ayse fatma bunu giydi dedigimde goruntu vermezsem olmaz yani neticede ... :)

Hiç bir şey olmaz. Takıl kafana göre dostum. Yasal olarakta başın falan ağrımaz. Ağrısa bizi idam etmişlerdi şimdi :)

Onun dışında içerik oluşturucuların zaten belirli hakları var, Heny bazı toplantılarda belirtmişti bunu. 1 saatlik bir yayından 15 saniyelik görüntü alınmasına hak sahiplerinin de çok fazla bir şey diyeceğini sanmıyorum tarzında beyanı vardı. O bakımdan yapmak istediğin projeyi iyi kötü anladım, umarım başırılı olursun

Deneme amacli yapsam telif gelse silsem videoyu.. bidaha yapmasam eskisi gibi devam edebilirim dimi ?

Evet ama bazı özelliklerin kısıtlanabilir. Bence sen düşünme fazla yap abartmadan bir şey olmaz. Kaç abonen var kanalında?

kanalın hakkında kısmına iletişim bilgisi girersen , rahatsız oldukları fotograf oldugunda sana öncelikle kaldırman icin uyarıda bulunurlar... ünlülerin fotograf veya video kesitlerinin telif hakkı sadece kendilerinde bulunmayabiliyor. telif hakki sahiplerinden herhangibirisi atabilir...

ama prof bi şekilde yapacaksan ve sürekliliği olacaksa , baştan izinler alman cok daha iyi olur bence...

https://www.youtube.com/user/ClevverNews/videos

bu ablaların yaptıgı gibi.

Yaptığın adil kullanıma girebilir diye düşünüyorum, sıkıntı olmaz heralde.

1 ay olmadi video paylasmaya baslayali full ozgun calisiyorum kiz cocuklari ve genc kizlardan olusan bi kitle hedefim... ki oylede guzel gidiyor gibi sayilar iyi olmasada sevildigimi anladim meyvesini alacagima inaniyorum tabii daha fazla video hazirlayabilirsem iyi olcak :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri