Geometri çözebilen var ise bir zahmet yardım etsin takıldım soruda 
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
32 çıkıyor
Ama çözemedim.
32 ediyo. bende yanlışlıkla 24 yazdımdüzenledim hemen
Nasıl buldunuz?![]()
bulduğumu bi anlata bilsemnasıl desem kafada hesap yaparak. ama doğru olmayabilir )
Doğruluk payı olduğuna inanıyorum merak ettim![]()
bak bir dik indir alt kenara buna ''h'' diyelim,ikizkenar olduğu için alttaki 16 lık kenarı ikiye böler 8-8 halinde,şimdi o dik dursun,ikizkenarlardan birine x dersek en soldaki üçgeni düşün orda pisagor uygularız h^2= x^2 - 8^2 h2=x2 - 64 (a) bu a eşitliğini elinde tut.şimdi sorunun ilk halinde verilen dik üçgende pisagor yazarsak o kenarı 10-6 olarak bölen doğru için (y diyelim ona) y2= 10^2 - x32 y2= 100 -x2
şimdide h dikini çizerek oluşturduğumuz ortadki üçgende pisagor uygulayalım
h2+2^2=y^2 burda h2 yi (a) eşitliğinde y2 yi (b) eşitliğinde bulmuştuk yerine koyalım
x2-64+4=100-x2 2x2=160 x2=80 x= kök (80) (gerçi bize karesi lazım kök önemli değil)
x2 yi bulduğumuz için artık istediğin yerde pisagor kullanıp h yüksekliğini bulabilirsin en soldaki üçgene göre bulalım x2=64+h2 80=64+h2 16=h2 h=4
Artık alanıda sen hesapla 32Ulan yazarak ne uzun sürüyor en basit soru bile
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.