Üniversite Hakkın'da Yardımcı Olurmusunuz Lütfen

JiTeM

Kayıtlı Üye
S.a arkadaşlar acil yardıma ıhtıyacım varda ben dun universiteye kayıt oldum ısparta senirkent myo'na fakat gitmeyi düşünmüyorum niye kayıt oldum onuda bılemıorum :(( Acaba bir şekilde açıköğretime kayıt olabilirmiyim veya ben istanbulda oturuyorum bir şekilde okulu buradaki özel üniversitelerin biri ile değiştirebilirmiyim ? Lütfen yardımcı olurmusunuz .

As;

Özel okul meselesini hangi özel okula gitmek istiyorsan onunla gidip görüşmen gerek yüksek ihtimalle kabul ederler aynı bölüme, farklı bölüme ederler mi bilmiyorum. Ayrıca tanıdık vs olmaz ise özel okul gelen yatay geçişi tam paralı şekilde alır, ama bunu görüşmen gerek belki yaparlar fiyatta bir şeyler.

Açık öğretime büyük ihtimal kayıt olabilirsin ama net bilmiyorum ve kayıt olunuyorsa nasıl olunuyor bunuda bilmiyorum onu da açık öğretim fakültesini arayarak öğrenebilirsin.

Son olarak benden tavsiye, isteyerek yazmadıysan okuman zaten zor olur ama isteyerek yazdıysan gitmeni tavsiye ederim, çünkü bu sene tekrar sınava gireceksen puanın kesilecek. Tercih yapıpta bir yer gelen öğrenci hemen ertesi sene sınava girerse puanı kesilir. Ama yok bu sene girmeyecem sınava diyorsan diğer seçenekleri iyi araştır. Şu sıralar kayıtlar devam ediyor ve sanırım az kaldı.

Kardesim ilk donem pasa pasa okuluna git,hatta biraz calis guzel notlar al..ikinci donem eger bolumunun Istanbul'daki devlet universitelerinde de ayni bolumu var ise bu bolumlere acilacak kontenjanlardan yatay gecis yapabilirsin.O da olmadi ozel uniler zaten aliyorlar ama ilk donem alacagin guzel notlarla bi ihtimal %25 -%50 -%75 -%100 burslu okuyabilirsin..

Ikinci donemden once yatay yapamazsin..Sana tavsiyem okuluna git ve oku..Sonucta universite kazanmissin,git bir gor ve oyle karar ver.. 4-5 ay uzun bir sure degil..Goz acip kapayincaya kadar gecer.Hem bu sirada biraz da gercek hayata yavastan adim atmis olursun...

Basarilar...

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler ama gıdecegım yer çok kotu sokakları pis kokuyor market felan yok halkından bırılerıyle konustuk burası dıyıyor ıspartanın en geri kalmıs yeri diyiyor halkı dıyıyor kotudur olsen bır bardak su vermez dıyıyorlar .. Ben kaydı yaptırdım fakat bir şekilde istanbuldaki özel üniversitelerle konussam kaydımı özele aldırabilirmiyim acaba bir şekilde ?

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler ama gıdecegım yer çok kotu sokakları pis kokuyor market felan yok halkından bırılerıyle konustuk burası dıyıyor ıspartanın en geri kalmıs yeri diyiyor halkı dıyıyor kotudur olsen bır bardak su vermez dıyıyorlar .. Ben kaydı yaptırdım fakat bir şekilde istanbuldaki özel üniversitelerle konussam kaydımı özele aldırabilirmiyim acaba bir şekilde ?

iyice zırvalamışsın eh be arkadaşım bir memleket bu kadarda kötülenmez..sen hangi pembe dünya yaşıyorsun...benden sana tavsiye okulu filan bırak sen pembe dünyada yaşamaya devam et.

iyice zırvalamışsın eh be arkadaşım bir memleket bu kadarda kötülenmez..sen hangi pembe dünya yaşıyorsun...benden sana tavsiye okulu filan bırak sen pembe dünyada yaşamaya devam et.

hocam ne zırvalaması bunları ben demıyorum ordaki halkla konustuk onlar soyluyor ..

dostum küçük yerin zorlukları işte daha kötü yerler var emin ol gittim oradan biliyorum :) Antalyada bi üniversite düşün dağlık bi yerde ve üniversite en tepede her gün yokuş inip çıkıyorsun :D

bizim okuluda dağın eteğine yapmıslar . 95 yılında selden dolayı 103 kısı olmus .

özel üniversite değişim olur mu yaw nasıl bir mantık yürütüyonuz ya da ben mi yanlış düşünüyorum.. bi okula kayır yaptır ondan sonra beğenme okulu değiştir valla ilk kez duyuyorum böyle bişeyi :) he yatay geçiş dersen o başka.. özel üni ye vercek paran varsa direk oraya gideydin ya madem hocam.. şimdi sen orayı gidip görmüşsün belli yadırgamışsın bu genelde hemen hemen her üniye başlayanın yaşadığı bi durum sıkıntı yapma bence zaten arkadaş edindikten sonra orda ortamın olur hiç sıkıntı olmaz.. bence tabi..

Ben 6 yıl Isparta merkez'de okudum Senirkente'de gidip gelmişliğim vardır. Yani sokakların pis kokması, market olmaması gibi birşey yok Senirkentte ama doğru ölsen su vermezler. Sadece Senirkentte değil Isparta genelinde böyledir.

edit: kokudan kastın tezek vs ise yapcağın birşey yok, aynısı il dediğin Isparta'da var :)

ölsen su vermezler lafı da ne meşhur laf ben üni ye başlarken de aynını söylüyolardı, insan değil mi ordakiler arkadaşlar niye kötülüyonuz bu kadar.. ispartaya hayatımda gitmedim ama abartıyonuz bence..

ölsen su vermezler lafı da ne meşhur laf ben üni ye başlarken de aynını söylüyolardı, insan değil mi ordakiler arkadaşlar niye kötülüyonuz bu kadar.. ispartaya hayatımda gitmedim ama abartıyonuz bence..

6 sene okudum diyorum, şuanda Isparta'da çalışıyorum. Evet kötü, gitmediniz o halde lütfen abartma demeyin.

Isparta'nın halkı 92 yılında bacasız sanayisi olan Üniversite ile doymaya başlamıştır. En olmayanının 3 5 dairesi ya da bir apartmanı var. Çoğu artık yurt dışına ya da antalya'ya kaçmış, evini, barkını hatta klübesini emlakçılara bırakıp keyfini sürmektedir. Isparta'da Öğrenci ve Askerseniz sizi her yerinizden öperler. O nedenle ölseniz su vermezler. Lütfen tekrar ediyorum, hiç gitmediyseniz abartma demeyin.

hocam valla dediğim gibi 20 30 yıldır orada yaşayan kısılerle konustuk hep aynısını soyledı yanı kafadan uydurmuyoruz . :))

kayıt yapmışsan kurtuluşun yok:) başka bir yere daha kayıt yapamazsın. git kayıt yaptığın okulla konuş bitmemişse kayıt işlemleri belki yardımcı olurlar sana

Neden insanlar genelleme yapar bu kadar anlamıyorum.10 kişi yaşıyosa orda 3ü vermez 5i vermez suyu elbet bi veren bulunur merak etme.

Ayrıca yatay geçiş için 1 dönem değil 2 dönem okuman lazım.

Arkadaşlar üniversite değişim diyerek yatay geçiş kast ediyoruz tabiki. Şunu da belirtiyim bildiğim kadarıyla özel okula gelen yatay geçiş tam paralı okur, yatay geçişte indirim söz konusu olmaz. Ve yatay geçiş şartlarından bahsetmiş bazı arkadaşlar onu bilmiyorum doğrudur fakat sorunu yaşayan arkadaşın gidip yetkili birileri ile görüşmesi gerekir bir an önce.

Ben 6 yıl Isparta merkez'de okudum Senirkente'de gidip gelmişliğim vardır. Yani sokakların pis kokması, market olmaması gibi birşey yok Senirkentte ama doğru ölsen su vermezler. Sadece Senirkentte değil Isparta genelinde böyledir.

edit: kokudan kastın tezek vs ise yapcağın birşey yok, aynısı il dediğin Isparta'da var :)

hocam yapma o kadar ısparta merkezde tezek yok o kadar artık :) ama ılceler konusunda haklısınız :) gerçi üniversite suan ıspartayı değilştiriyor ve değiştirmeye de devam edecektir..
Üniversiteler bilim eğitim ocağı oldugu gibi o ilin sosyo yapısını da değiştiriyor :D
ama su konusuna sonuna kadar katılıyorum size :D

hocam yapma o kadar ısparta merkezde tezek yok o kadar artık :) ama ılceler konusunda haklısınız :) gerçi üniversite suan ıspartayı değilştiriyor ve değiştirmeye de devam edecektir..
Üniversiteler bilim eğitim ocağı oldugu gibi o ilin sosyo yapısını da değiştiriyor :D
ama su konusuna sonuna kadar katılıyorum size :D

Valla hocam Çünürden geçen her insan üniversiteye giderken o kokuyu buram, buram alır. Keza ayazmana tarafına gidenlerde sıkça karşılaşır. Ben Ziraat Mühendisiyim benim açımdan sorun yok, tezek kokusu beni rahatsız etmiyor yani :)

S.a arkadaşlar acil yardıma ıhtıyacım varda ben dun universiteye kayıt oldum ısparta senirkent myo'na fakat gitmeyi düşünmüyorum niye kayıt oldum onuda bılemıorum :(( Acaba bir şekilde açıköğretime kayıt olabilirmiyim veya ben istanbulda oturuyorum bir şekilde okulu buradaki özel üniversitelerin biri ile değiştirebilirmiyim ? Lütfen yardımcı olurmusunuz .

hangi bölüme kayıt oldun kardeş

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri