Üniversite ve Tercihler İle İlgili Fikir Alış Verişi

nisyantv

Yasaklanmış
Selam Arkadaşlar Bugün Finallerimiz bitti.

Hayırlısıyla İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 3.sınıf Öğrenci oluyoruz.
Nasipse 4.yılın sonunda bir Üniversite Kütüphanesinde Uzman Kütüphaneci Olacağız.
Vel Hasıl Uzun bir süredir pek faal değildim ama aklımın bir köşesinde youtube ve ytpara vardı. Çünkü ikisinide seviyoruz...

Şimdi Neden bunu yazdım?
-Aslında, Tercih döneminde ben pek sıkıntı çekmiştim iki üniversiteden kaydımı sildirmiştim. Hem bunun için hem de youtub'den geri kalmadım bu süreçte, yani işimiz hakkında elimden geldiğince destek olmak....

Ygs-lys Tercihleri ve Üniversiteler hakkında Merak ettiğiniz konular ile bölümler hakkında bilmedikleriniz veya Üniversiteye ne hayallerle gelip neler ile gidenler konusu hakkında güzel ve faydalı olma amacı taşıyan bir tartışma olsun istyorum. Umarım Güzel olur...:)

Not: Üniversiteli veya Konu hakkında bilgisi olan Arkadaşlarımız varsa desteklerini sunarlarsa sevinirim.

Not 2: Youtube ve Adsense hakkında ise başka bir tartışma açılabilir bana da soru sorabilirsiniz, geçte olsa cevaplarım.

Edit: Konu ilgili yönetici arkadaş tarafından sabitlenmiştir. Tekrar dillendiriyorum: Bilgili arkadaşlar sorulara cevap verirse sevinirim. Benim zamanın ve bilgim tüm sorulara yetmeyebilir ;)

Son düzenleme:
Güzel konu. Lys fen sınavı bitsin. Kendimi bu konuya atarım artık :)

4. sınıfa geçtim, seneye eylül'de öğretmen olacağım sanırım. :) Kpss iyi geçerse tabii.

[MENTION=12446]dervegider[/MENTION] Öğretmen atama şartları sıkıntılı umarım gönlünce olur.

Ben,m şöyle bir sorum olacak.
Şuan 2 yıllık bilgisayar prog. mezunuyum(2014). Bu yılki ygs dende 213 puan aldım BESYO okumak istiyorum. Branşsız bir besyo girebilirmiyim ?

Size tavsiye, İstanbul'da okumayın. :) O kalabalık, trafik, yol, pahalılık... Gerçekten çok kötü eğer okul ve kaldığınız yer uzaksa ve paranız çok değilse İstanbul tamamen cehennem.

Eskişehir yazın, mis gibi şehir okuyun. :)

En önemli tavsiye: Kimsenin şehir tavsiyelerini dikkate almayın. Çünkü herkes farklıdır. Ben sakinliği severim, İstanbul yazmayın derim. Ama sen eğlence seversin, kalabalık seversin. İstanbul'a gitmelisin o zaman.

Konu başlığı düzenlenip sabitlenmiştir.
Umarım faydalı olur diğer arkadaşlara

Ben 2 Yıllık Maliye mezunuyum. Şu an KPSS points kasıyorum.
Ramazanıda bu konuda nimet olarak görüyorum. İnşaallah bir memur olursam Youtube benim için çok daha rahat bir ek gelir kapısı olacak Allah izin verirse.

Günüm ; KPSS çalışmak ve ünlem geçmeye çalışmakla geçiyor.
Her iki türlüde çalışıyorum yani. :D

Ben,m şöyle bir sorum olacak.
Şuan 2 yıllık bilgisayar prog. mezunuyum(2014). Bu yılki ygs dende 213 puan aldım BESYO okumak istiyorum. Branşsız bir besyo girebilirmiyim ?

benim bildiğim beden eğitimine girmek için ygs puanın yeterli ama bir hesaplaması vardı arkadaştan hatırlıyorum.Çünkü onların kendi sınavları oluyor.bu yetenek sınavını hangi derecelerden aşıp ne kadar puan alıcaksın.Bu puan ygs puanın ile hesaplanacak ve ona göre kabül edilcek bir yerleşme türü...

Bunu detaylı araştırmanız yararınıza olacktır. Gerekirse Facebook gruplarını bul ekle birini konuş, şayet beni öyle çok kişi ekliyip soru soruyor :)

bende şöyle bir soru sorıyım.Meslek lisesi mezunuyum.sözelden hazırlandım bu sene,ygs 240 ama lys kötü geçti kafamda hangi bölüm istediğime dair hiç bir fikir yok.Sizce 240 puanla iyi bir bölüme girebilirmiyim?

Ben 2 Yıllık Maliye mezunuyum. Şu an KPSS points kasıyorum.
Ramazanıda bu konuda nimet olarak görüyorum. İnşaallah bir memur olursam Youtube benim için çok daha rahat bir ek gelir kapısı olacak Allah izin verirse.

Günüm ; KPSS çalışmak ve ünlem geçmeye çalışmakla geçiyor.
Her iki türlüde çalışıyorum yani. :D

+1

ama 70 puanı geçemedim daha bakalım ne olacak. :D

bende muhasebe bitirdim lisede. ünide acı ama hayatımın yanlışını yapıp turizime gittim arkadaşlarım sağolsun. ama lisede f klavyede 10 parmak öğredim ve bunu geliştirdim. bu sene bende kpss gireceğim. fakat aklımdaki bölüm katiplik turizm okuduğum için buna bir engel varmı acaba ? katiplik sınavlarındaki uygulama sınavının testini yaptıp istediklerinden fazla kelime yazabiliyorum :) ama işte tek sorun kpss :) ayıptır sölemesi torpilimde var lisede hocamın kocası savcı ben sana yardımcı olurum dedi kpssyi geçersen :D

Bak aklınız varsa konyaya gelmeyin 4 yılımı heba ettim bu şehirde ha ünii iyi ama şehirden bi beklentiniz varsa aklınız varsa ugramayın buraya çok ciddiyim 😃

bende şöyle bir soru sorıyım.Meslek lisesi mezunuyum.sözelden hazırlandım bu sene,ygs 240 ama lys kötü geçti kafamda hangi bölüm istediğime dair hiç bir fikir yok.Sizce 240 puanla iyi bir bölüme girebilirmiyim?

ygs hangi puan türü ve sıralama kaç? lys ile sözel bölümleri ygs oranla daha fazla onun için lys sonuçları önemli olacaktır.

ygs hangi puan türü ve sıralama kaç? lys ile sözel bölümleri ygs oranla daha fazla onun için lys sonuçları önemli olacaktır.

ygs 4 .lys den pek umutlu değilim ama bi 4 yıllık herhangi bölüme girebilseydim çok iyi olcaktı.Bazı arkadaşlar truzimcilik var diyor onu araştırcam

bende muhasebe bitirdim lisede. ünide acı ama hayatımın yanlışını yapıp turizime gittim arkadaşlarım sağolsun. ama lisede f klavyede 10 parmak öğredim ve bunu geliştirdim. bu sene bende kpss gireceğim. fakat aklımdaki bölüm katiplik turizm okuduğum için buna bir engel varmı acaba ? katiplik sınavlarındaki uygulama sınavının testini yaptıp istediklerinden fazla kelime yazabiliyorum :) ama işte tek sorun kpss :) ayıptır sölemesi torpilimde var lisede hocamın kocası savcı ben sana yardımcı olurum dedi kpssyi geçersen :D

katiplik için kpss şartı yok sanırım yani varsa da lisans düzeyinde bir şart yok, Turizmde iyi para var hele ki inglizcen varsa :) Turizm okuman Engel değil Lise mezunlarını bile katipliğe alıyorlar:)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri