Üniversite Yatay Geçiş Hk.

black5410

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar ben halkla ilişkiler ve reklamcılık 1.sınıf öğrencisiyim,bu sene yerleştim,istediğim bir bölüm fakat il gerçekten çok kötü olduğundan ve üniversiteninde eğitimi kalitesiz olduğundan okul değiştirme fikrine bu aralar çok takmış bulunmaktayım,Size sorum şu olacak ben yatay geçiş hakkında internette yazan genel geçer bilgileri okudum,2.öğretim okumaktayım bu da demek oluyor ki sınıf'ın %10'una girmediğim takdirde 2.öğretim olan bir okul seçmek zorundayım,fakat halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümünde de 2.öğretim olarak sakarya üni var fakat memleketim olduğu için istemiyorum,ben okulu bitirdikten sonra reklamcı olmak istemiyorum zaten o yüzden halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü 2.öğretim akdeniz üni gözüme kestirdim fakat ortalama ile geçiş yapabilirmiyim bu sorunun cevabını bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Arkadaşlar ben halkla ilişkiler ve reklamcılık 1.sınıf öğrencisiyim,bu sene yerleştim,istediğim bir bölüm fakat il gerçekten çok kötü olduğundan ve üniversiteninde eğitimi kalitesiz olduğundan okul değiştirme fikrine bu aralar çok takmış bulunmaktayım,Size sorum şu olacak ben yatay geçiş hakkında internette yazan genel geçer bilgileri okudum,2.öğretim okumaktayım bu da demek oluyor ki sınıf'ın %10'una girmediğim takdirde 2.öğretim olan bir okul seçmek zorundayım,fakat halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümünde de 2.öğretim olarak sakarya üni var fakat memleketim olduğu için istemiyorum,ben okulu bitirdikten sonra reklamcı olmak istemiyorum zaten o yüzden halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü 2.öğretim akdeniz üni gözüme kestirdim fakat ortalama ile geçiş yapabilirmiyim bu sorunun cevabını bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

merkezi geçiş diye bişey var ygs lys puanınla sanki ilk defa tercih ediyormuş gibi o puanınla tercih ediyosun puanın uyarsa okulun kontejanı avrsa geçersin

merkezi geçiş diye bişey var ygs lys puanınla sanki ilk defa tercih ediyormuş gibi o puanınla tercih ediyosun puanın uyarsa okulun kontejanı avrsa geçersin

Onuda eklemeyi unutmuşum istediğim üniye puanım yetmiyordu yetse zaten direk yazardım bu sene benim istediğim ortalama ile bölüm değiştirmek.

Sen yinede puanla tercihini yap tekrardan puanım yetmiyor diye kestirme belki açık kontenjan vardır.

puanının yetmediği üniversiteye asla giriş yapamazsın merkezi yatay geçişle boş kontenjan olsa bile almazlar ortalama ile geçeceksende ortalaman yüksek olacak heleki akdeniz üniversitesi gibi bir üniversite düşünüyorsan %10a girersen ortalamada 1. öğretiminede yatay geçiş yaparsın yapman gereken ortalamanı 3 ve üzerinde tutmak.

Edit: Pardon hocam bi inceliği kaçırmışım halkla ilişkiler ve reklamcılıktan halkla ilişkiler ve tanıtım bölümüne ortalama ile geçiş yapamazsınız isimler farklı oldugu için malesef geçirmiyorlar ama genede okulu arayıp bi sorun isterseniz.

Okul puanın kredilerin yüksekse yaparsın. Diyelim oraya 4 - 5 kişi yatay geçmek için başvurdu. Kaç kişi alacaksa en yüksek krediden en aşağıya doğru sıralanır.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri