Üniversitede Devamsızlık Hakkı Kaç Gün ?

crazykanka61

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar ünü okuyorum ama okuduğum yer uzak ve araba parası sorunu var.Her gittiğim gün günde gidiş geliş toplam 8 lira veriyorum.Devamsızlık haklarımı kullanmak istiyorum.4 tane sorum var:
1-Haftada 1 saat olan derste kaç gün devamsızlık hakkımız var.
2-Haftada 2 saat olan dersten kaç gün devamsızlık hakkımız var.
3-İlk hafta yoklamaları hocalar sayıyor mu?
4-Yarıyıl tatili ne zaman

Cevap: Ünüversitede devamsızlık Hakkı Kaç Gün

ÖSS'den daha zor sordukların.
Üniversiteye gidenler cevaplasın.
Ben boş bırakıyorum.
:D

Okumadığım için bilmiyorum ama üni de devamsızlık diye bir olayın olduğunu sanmıyorum. Yani öyle duymuştum sanki.

İlk olarak ünüversite değil üniversite :D
2. olarak bizim üniden örnek vermek gerekirse lab derslerinin devam zorunluluğu %80, diğer derslerin devam zorunluluğu %70, Yarıyıl tatili 10 ocakta ama size de aynımıdır bilemiyorum hangi bölümde okuyosunuz

Arkadaşlar ünü okuyorum ama okuduğum yer uzak ve araba parası sorunu var.Her gittiğim gün günde gidiş geliş toplam 8 lira veriyorum.Devamsızlık haklarımı kullanmak istiyorum.4 tane sorum var:
1-Haftada 1 saat olan derste kaç gün devamsızlık hakkımız var.
2-Haftada 2 saat olan dersten kaç gün devamsızlık hakkımız var.
3-İlk hafta yoklamaları hocalar sayıyor mu?
4-Yarıyıl tatili ne zaman

sana saat bazında değilde mantığı şudur. ünide gördüğün toplam haftanın %30 u kadar devamsızlık hakkın var yani normal şartlarda uninin bir dönemi 14 haftadan oluşur bu 14 haftanın %30'u 4.2 hafta eder. buda ortalama 4 hafta diyebilirsin. e artık gerisini sne hesapla haftada 2 saat dersin varsa toplam 8 saat 1 saat dersin varsa toplamda 4 saat devamsızlık hakkın var. hastada olsan sağlamda olsan bu devamsızlık sınırı değişmez

Okulun sitesinde yönetmeliklerde ve akademik takvimde sorduğun soruların cevaplarını bulabilirsin. Her üniversite için farklıdır devam zorunluluğu. Bazı okullarda olsa bile hocalar yoklama almaz, alsa bile dikkat etmez. Okula gitmememe rağmen devamsızlıktan kalmadım henüz ama dediğim gibi okuldan okula hatta hocadan hocaya bile değişen bir durum.

senin dersine giren hocalarla alakalı.. ilk hafta gelen çıkıntı da olur belki ama çoğu gelmez hocaların.. devamsızlık konusu da hocaya bağlı yoklama alıp puan verenler olabildiği gibi hiç almayanda olur.. yarı yıl tatilini de üniversitenin sitesinde akademik takvime bak orda yazar..

yarıyılı kendi okul sitendeki akademik takvimden bulabilirsin. orda sınav başlangıçları bitişi okul açılışı kapanışı herşey mevcuttur. bazı hocalar öğrenci tabiriyle cıns hocalar ilk haftayıda sayar

Her ders için 4 hafta devamsızlık hakkın var fakat bütün hocalar yoklama almıyor yada yoklamadan bırakmıyorlar.

Devamsızlık hakkını ilk hafta ve son haftalarda kullan ozaman çok ihtiyacın olacak son haftalarda okula fazla gelen olmaz herkes sınavlara çalışır.

senin dersine giren hocalarla alakalı.. ilk hafta gelen çıkıntı da olur belki ama çoğu gelmez hocaların.. devamsızlık konusu da hocaya bağlı yoklama alıp puan verenler olabildiği gibi hiç almayanda olur.. yarı yıl tatilini de üniversitenin sitesinde akademik takvime bak orda yazar..

hocamın dediği gibi hocayla alakalı bi durum bu. üniversitelerde her hoca kendi başına bi okul :D

arkadaşlar ben 2 yıllık meslek yüksek okulu okuyorum

hocamın dediği gibi hocayla alakalı bi durum bu. üniversitelerde her hoca kendi başına bi okul :D

aynen öyle.. bizim arkadaş 1.sınıftaki kredisiz tarih dersinden kalmıştı ilk sene finale girmemekten 2. sene devamsızlıktan :D şimdi bilmem geçmişmidir üstünden baya zaman geçti.. :)

Unide 40 kişilik sınıfta 5 kişiydik hoca olanlar imzalasın demişti herkes arkadaşlarının yerine imza atmıştı. Hoca diyor listeye göre 1 arkadaşınız gelmemiş onun yerinede ben atayım bari demişti :)

Okulum uzak olduğu için günlük harcaması 10tl olduğu için sordum.Gidiş geliş toplam 2 saat arkadaşlar bugün gitmedim 1 ders vardı

---------- Mesaj saat 15:28:57 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 15:25:17 civarında gönderildi. ----------

Unide 40 kişilik sınıfta 5 kişiydik hoca olanlar imzalasın demişti herkes arkadaşlarının yerine imza atmıştı. Hoca diyor listeye göre 1 arkadaşınız gelmemiş onun yerinede ben atayım bari demişti :)

bizde öle hoca yok :D geçen sene vardı ama bu senekiler biraz ters köşe:D

%30 du zamanımda bi soruştur sen yinede

genel olarak 4 haftadır ama hocanın insiyatifine bağlı bişey isterse 7 8 haftaya kadar uzatabilir . Sınıfta kalmak diye bişey yok dersten kalırsan o dersi tekrar alırsın seneye .

aynen öyle.. bizim arkadaş 1.sınıftaki kredisiz tarih dersinden kalmıştı ilk sene finale girmemekten 2. sene devamsızlıktan :D şimdi bilmem geçmişmidir üstünden baya zaman geçti.. :)

:D hocam bian beni anlatıyosunuz sandım :) neyseki bu dönem bitiyor inş. okul

3 tür hoca vardır.Yoklama almayan bu en kral hocamiz :) Yoklama alan ama bırakmayan bu da kraldır,Yoklama alan ve 5 hafta gelmeyeni bırakan hoca vardir.Bu hoca hakkında burda yorum yapmak istemem :)

Çok farklı bir hesaplama algoritması var :) arkadaşlar yazmış ama basite indiriyim ben sana...

Dersin haftalık saat sayısı * 4 gibi bir rakama tekabul eder...

Haftalık 2 saat olan bir derse 8 saat devamsızlık yapabilirsin!

Valla bizde haftada 2 saatlik bir dersden 4 hafta devamsızlık yapma hakkın var. Kredilere felan bağlı :D Bazı hocalar istemiyorsanız gelmeyin kalmazsınız diyor o başka

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri