Üniversiteye yeni başlayanlara tavsiyeler ?

silentspy

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, 28 Eylülde üniversitem açılıyor, tavsiyeleriniz nelerdir ?

"Sınıfa, fakülteye moonwalk yaparak girmeyi unutma." demeyiniz, lütfen. :D

kimse kimsenin umrunda değil bu bir :D herkes menfaat peşinde not tut sonra bulmazsın sürünürsün son gün whatsappdan tüm sayfaların fotoyu a4 geçirirken :D vizeler matematiksel olarak finalden düşük olsa da etkisi finalden önemli olduğunu anlarsın büte kalınca hesap yaparken ;) :D çevre yapmaya bakma zamnla oluşuyor zaten liseden pek farkı yok kızlar daha olgun gelmişti benim gözüme lisedekiler çok çelimsizmiş :p:D

Sınıfa giriş çok önemli. Moonwalk yaparak girmezsen 4 yılın zehir olur. Bu bir adettir.

ne sorayım hocam :D
kimse kimsenin umrunda değil bu bir :D herkes menfaat peşinde not tut sonra bulmazsın sürünürsün son gün whatsappdan tüm sayfaların fotoyu a4 geçirirken :D vizeler matematiksel olarak finalden düşük olsa da etkisi finalden önemli olduğunu anlarsın büte kalınca hesap yaparken ;) :D çevre yapmaya bakma zamnla oluşuyor zaten liseden pek farkı yok kızlar daha olgun gelmişti benim gözüme lisedekiler çok çelimsizmiş :p:D

hocam ben zaten ortam için veya sırf üniversite okumuş olmak için gitmiyorum, cidden ideallerim var bu bölümde başarılı olarak bitirmek falan, o yüzden haliyle baya not tutacağım gibime geliyor :D kızlar falan da çok yılışık olur ya valla hiç çekilmez onlar şimdi en iyisi hiç yüz vermemek, umrumda değiller gerçi çünkü çok fazla yeterli sebebim var, insanlara güvenim sıfır :) sevdiğim bölüm bakalım neler olucak :D

ilk 1-2 ay memleket hasretinden yanar tutuşurum heralde :D

benimkide 28 inde baslıyor bakalım ertesi gunde ingilizce muafiyet sınavımı ne var :) daha once bu sınava giren oldumu

kızlar teklif ediyolar doğru muydu :D

İlk gün serbest kıyafet :D
hocam bizim lisede 3 ve 4. sınıfta serbest kıyafetti ondan serbest kıyafet esprisine alışığım, resmi forma giymeyi bile özledim diyebilirim :D
Sınıfa giriş çok önemli. Moonwalk yaparak girmezsen 4 yılın zehir olur. Bu bir adettir.
ya şu espriyi her gördüğümde gülüyorum ya bilinçaltıma çok fena yerleşmiş :D :D
вαттυѕαу;1169323' Alıntı:
En iyi tavsiye , Youtubeye güvenipte çok açılma :D

yok yok hocam çok savurgan biri değilim boş yere harcamam paramı :D

İlk hafta, ilk gün gitmemezlik yapma. Tanışabildiğin kadar kişiyle kız-erkek tanış. Selamlaş, iki muhabbet et. Kimse ne oluyoruz demez merak etme, çoğunluk birbirini tanımadığı için herkes arkadaş arayışındadır. Zamanla kendine ait devamlı takıldığın, arada takıldığın, sadece selam verdiğin, selam bile vermediğin kişiler oturacak kendiliğinden.

"Sınıfa, fakülteye moonwalk yaparak girmeyi unutma." DH akar :)

üniversitede kızlar teklif ediyor diye biliyorum abi :) :D

nasıl başlarsan öyle gider.
valla ben olduğum gibi biri olarak başlamayı düşünüyorum :)
İlk hafta, ilk gün gitmemezlik yapma. Tanışabildiğin kadar kişiyle kız-erkek tanış. Selamlaş, iki muhabbet et. Kimse ne oluyoruz demez merak etme, çoğunluk birbirini tanımadığı için herkes arkadaş arayışındadır. Zamanla kendine ait devamlı takıldığın, arada takıldığın, sadece selam verdiğin, selam bile vermediğin kişiler oturacak kendiliğinden.

"Sınıfa, fakülteye moonwalk yaparak girmeyi unutma." DH akar :)

Valla hocam gidicem oturucam ben sadece ne kadar müsait olursa ortam tanışmaya ben de tanışıcam yani :D

Evet hocam bütün gün DH'de takıldım valla bilinçaltıma işledi artık ya şu moonwalk esprisi falan istemsizce gülüyorum :D :D

ben 2 hafta geç gitmiştim. bayada güzel günlerim geçti. şuan üni bitti arayıp soran yok :D Not tutmadım derslerin çoğunda yattım not tutan arkadaşlarımın hepsinden daha yüksek notla üniyi bitirdim :p

Kimseye güvenme bunu zaten herkes söyler ki doğrudur.
Kimse seni düşünmez sen kendini düşüneceksin.
Malına mülküne sahip cık.
Senden yararlanmaya calışanlara izin verme maddi anlamda. Çay ısmarla kart bas vs..

Kardeş ciddi olarak en büyük tavsiyem, sadece okumakla yetinme. Dediğim ye iç gecelere ak değil, hatta bunları en az seviyede yap. Git bir spor salonuna yazıl, ilgi alanına göre müzik tiyatro vs gibi yerlere gir. Gezilere git. Yani üniversiteyi artık okulu bitireyim de sonra yaparım diye düşünme, üniversiteyi hayatını yaşayacağın bir yer olarak gör. Elbet bitirirsin bir şekilde ama 4 yıl boş gezersen kötü hissedersin sonra. :)

ortamlara meraklı olma grup takılma bi çokluk gördünmü hemen katılma tek ol 2 kişi ol kendi halinde takıl

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri