Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Merhaba arkadaşlar, 28 Eylülde üniversitem açılıyor, tavsiyeleriniz nelerdir ?
"Sınıfa, fakülteye moonwalk yaparak girmeyi unutma." demeyiniz, lütfen.![]()
hocalara bol bol yağ çek, çünkü bu ülkede üniversite'de hocalık yapanların çoğu başarı aramamakta, ego takviyesi aramaktalar.
ver gazı ver gazı, biraz da cilaladınmı senden iyisi olmaz hocanın gözünde.
pohpohlanmayı ve onlara hizmet edilmesini aşırı severler... A hocası sağcı mı, sende sağcı olacaksın. B hocası solcu mu, sende solcu olacaksın... köprüyü geçene kadar bunları yaptığın zaman kayıp yıl yaşamadan mezun olursun. 6 yıldır çevremde dersle ilgisi olmayan ne kadar öğrenci varsa bu şekilde mezun oldu gittibiz de gurur onur dedik sürünüyoruz yıllardır...
arkadaş edin, dost edinme, çünkü çoğu şey menfaat üzerine kurulu olacaktır ikili ilişkilerde. bugün yüzüne güler, final günü notları senden aldığı gün düşman kesilir başına.
karı kızdan uzak dur, yani uzak dur derken peşlerinde dolanma kafanı meşgul etme, tepsi içinde önüne gelen olursa da hayır deyip geri çevirme. kendi bölümün dışında çevre arkadaş edin, yeri gelir arkanı kollarlar veya gözün kulağın olurlar. lise'de olduğu gibi ders biter bitmez eve koşturma, okulda kal kafetarya da takıl, kitap oku, müzik dinle, etkinliklere katıl, yani sosyalleş farklı insanlarla farklı ortamlarda. bu sana hayat tecrübesi katacaktır emin ol, çünkü herkes tek ömürle herşeyi yaşayarak öğrenemez göremez.
yıllar çabuk geçip gidecektir, ve geri dönüşü olmayacaktır. yaşayabildiğin kadar güzel şey yaşamaya çalış, üniversite son aşamadır gerçek anlamda hayata atılmadan önce. Sonrasında büyük sorumlulukların olacaktır, bir daha çocuk olamayacaksın. Sabah 7 akşam 5 arası eşek gibi çalışacaksın ileride... Herşeyi dene yaşa tecrübe et, ama bağımlısı olma. Özellikle sex ve alkol için üniversite okuyan gençlikten nefret ediyorum, bunlar mı ileride ülkenin temelleri olacaklar diye düşünmeden edemiyorum malesef.
Hayatında iyi bir yere gelmek istiyorsan millete kulak asma, bir an önce okulu bitir mezun ol ve mücadeleye atıl. Çoğunlukla ilk yılı atlatayım sonra her yılı çift dikiş okurum yata yata eğlenerek diyen bir akım vardır üniversite de, sakın onlara aldanma, işin sonunda çoğu bir baltaya sap olamıyorlar. Aynı dönem başlayan arkadaşları askerliklerini tamamlıyorlar, iş'e giriyorlar, eş bulup evleniyorlar hayatlarını kuruyorlar, ama bizimkisi hala üni'de fındık kırma derdinde oluyor. Yani aklını başına al, nirvanaya aldanıp uçma hayal diyarına
sabahları da uyanınca 2 adet çiğ bıldırcın yumurtası ye, zihnini açar![]()
ne gibi hocam ? ben mesela şu zamana kadar kimseye yağ çekmedim, nasıl çekiliyor onu bile bilmiyorumBazen yüzsüz olmayı bil.
diklenmem her zaman saygılı davranırım hocam da, yağ çekmeyi bilmiyorum ben nasıl yağ çekicem kiüniversite de hocalara kesinlikle diklenmeyeceksin bol bol yağ çekeceksin. Ben o işleri pek beceremediğimden full kağıt versemde 30 alıyodum.
hocam asistanlar kim oluyorAsistanlara gıcık olsanda aranı iyi tut.
hocam puan kaçdi hani universite biraz bilgi verin bakalim![]()
Hocaların ders anlayışı ile soru sorma anlayışları tamamen farklı dikkatli ol hocam.![]()
Kendini kasma illaki derslerden kalacaksın bu üni bitmez diyeceksin ama bitecek bittiğine pişman olacaksın.
Hocam ne kalması ben ilk %10 luk kısma girmeyi hedefliyorum sürekli ve düzenli çalıştıktan sonra çok mu zor![]()
%90 giremeyeceksin.![]()
Bende bu sene başlayacam bakalım hayırlısı . Üniversite sınavına hazırlanırken beraber çalıştığımız arkadaşla aynı üniversite aynı bölümdeyiz o yönden içim daha rahat.
%10 girebilirsin %90 giremezsin. istatistik hocamneden böyle şeyler diyorsunuz hocam![]()
aynen hocam çok şükür benim de 4 sene liseden arkadaşım olan bir kişiyle aynı fakültedeyiz, farklı bölüm ama olsun aynı yurtta falan kalıyoruzinsanı yine biraz rahatlatıyor. Yoksa 1-2 ay arkadaş ve memleket hasretinden yanarım gibime geliyo
![]()
%10 girebilirsin %90 giremezsin. istatistik hocam![]()
Hyundai Accent var olurmu![]()
Başka nasıl yağ çekebiliyoruz hocam[MENTION=13663]silentspy[/MENTION]
her hoca öyle değildir ama bazı hocalar gerçekten yağ çekince hoşlarına gidiyor en basit sorularına bile ilk cevap veren ol. Yaptığı en ufak espiriye kahkaya at.![]()
Valla çok değişik bir yer ya Üniversite gidince görücez bakalımBizim bir kimya hocasını örnek vereyim derslerde iyi güzel anlatıyor.Dışarıdan görsen ton ton dede yaşlı biraz.Ama sınavlarda kök söktürüyor.
[MENTION=13663]silentspy[/MENTION]
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.