Uzun Vade'de Sağlam Para Kazanmak İsteyenler İçin

• Kullanıcı cakirturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi
Bir de anlamadigim sey,kendi videolarinizi kendiniz cekiyorsaniz ilk yukleyen siz oldugunuzdan emin olun demissiniz.Orada anlatilmak istenen sey farkli bisey mi yoksa anlam karmasasi mi var?

Cunku bu mantikta,ben videomu kendim cekiyorsam eger benden once birinin bunu yuklemesi biraz ilginc olur.

Eğer ingilizce çalışıyorsan reddit ve stumbleupon'da videoları paylaşabilirsin.

Evet ingilizce çalışıyorum ama bazı başlıkları ingilizceye çeviremiyorum.Yani google trans dan çevirdiğim kadar program önerin var mı? Bazı videoları sırf bu yüzden Türkçe yapıyorum buda kaliteyi düşürüyor.

Evet ingilizce çalışıyorum ama bazı başlıkları ingilizceye çeviremiyorum.Yani google trans dan çevirdiğim kadar program önerin var mı? Bazı videoları sırf bu yüzden Türkçe yapıyorum buda kaliteyi düşürüyor.

Microsoft'un Bing Translator'u gayet kaliteli cümle çevirisi yapıyor.

Videoyu anlatan ve dil bilgisi kurallarına uygun cümle yazıp bing'e çevirtebilirsin.

Örnek çeviriler:
"Küçük çocuk attan düştü" cümlesini "The little boy fell off a horse" diye çevirdi. DOĞRU
"Komik kedi küvete düştü" cümlesini "Funny cat fell in the tub" diye çevirdi. DOĞRU

"Yunanistan'ı vuran para krizi Türkiye'ye sıçradı." cümlesini "Greece shot money crisis spread to Turkey." diye çevirdi, "DOĞRU" (relative clause'ları en iyi çeviren program)

Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikli olarak "spam yapmayı alışkanlık haline getirmiş" arkadaşların pek ilgisini çekmeyecek bir konu olduğu için onların okuması pek tavsiye edilmez :) (Ama isterseniz okuyabilirsiniz elbette :D )

Uzun vadede bize sağlam para kazandırabilecek youtube'dan nasıl para kazanılır? Konusunda sizlere yardımcı olacağını düşündüğüm naçizane bilgilerimi sunmaya çalışacağım.

Eğer yeterli ingilizceniz varsa bu adımları ingilizce uygulayın :)

==== Video Ayarları ====
Adım 1: Bir video teması bulmak. (bu tema teknoloji olabilir, komedi olabilir vs ancak komedi'nin bir çok alt dalı var, komedi için spesifik olabilirsiniz).

Adım 2: Bu tema'ya uygun "kısa veya uzun" "logosuz" ve mümkünse "yüksek çözünürlüklü" amatör (cep telefonu ile çekilmiş mümkünse) videolar bulmak.

Adım 3: Kanalınıza uygun bir "intro" hazırlayabilirsiniz ancak 5-6 saniye'yi geçmesin.

Adım 4: Kısa videoları "compilation" (yani toplama) olarak birleştirin (Sony vegas pro ile efekt vs de katabilirsiniz).

Adım 5: Kanalınız bir tema üzerine olduğundan "10 - 12 dakika" arası videolar hazırlayın.

Adım 6: Videolarınıza mutlaka belirlediğiniz (alt kısımda var bu konu) font'u kullanarak Kanal isminizi yazın. (Eğer logonuz kanalınızı yansıtıyorsa logo da kullanabilirsiniz, ancak videonun 4'te 1'ini kaplayan büyüklükte logo kullanmayın :D

Adım 7: Videolarınızı mutlaka "en çok, en az, top, most" gibi kelimelerle zenginleştirin.

Adım 8: Her bulduğunuz videoyu kanala eklemeyin. "Klas, Stil sahibi" olun.

ÖNEMLİ NOT: "Videolarınız için ilgi çekici thumbnail kullanın, ancak bunu video içindeki bir resimle yapın, yanıltıcı resimler kullanmak abone kaybına sebep olur".

==== Kanal Ayarları ====
Adım 1: Kanalımıza "marka olabilecek" bir isim bulmak.
Adım 2: Bu isme uygun bir "logo" tasarlamak.
Adım 3: Kanalımıza uygun bir "font" bulmak, (comic sans ms kullanmayın artık :D )
Adım 4: Youtube sayfasındaki ve Google+ sayfasındaki kapak resimlerini tasarlamak. (Bu fontu kullanarak)
Adım 5: İstenirse Facebook, twitter vs sayfası açılabilir (youtube otomatik post atıyor zaten bu sitelere, yaparsanız iyi olur).
Not: Adobe Photoshop CS2 ücretsiz olarak Adobe firmasının sitesinde mevcut, oradan çekip kullanabilirsiniz, öyle profesyonel birşeye ihtiyacınız yok, renk uyumu ve ilgi çekiciliği olsa yeterli.

==== 3. Taraf Eşleşme ve Telif Konusu ====
Eşleşmeler genellikle müziklerden gelmektedir. Müzikleri youtube'un kanal ayarlarında sunduğu ücretsiz müziklerden seçip değiştirseniz sıkıntı yaşamazsınız.

------ Ekleme Başlangıç -----------
==== Güncel video bulma problemin aşmak ====
Bunun için elimizde google'ın "video arama motoru" var :)
video.google.com adresinde arama yapın ancak youtube sonuçlarını listelemeyin. nasıl mı?

örnek arama: " amatör basketbol -site:youtube.com " (tırnak içerisindeki ifadeyi arattığınızda önünüze youtube haricindeki diğer tüm videolar arasından amatör basketbol videolarını aratmış olursunuz.

peki ya yeni eklenecek amatör videoları nasıl bulacağım? derseniz de.

google'ın alert servisi'ni kullanabilirsiniz. bu kelimede yeni video eklendikçe size e-posta gönderiyor google amca. Siz de o videoları alıp işleyip kanalınızda sunuyorsunuz :)

------ Ekleme Bitiş ----------------

Örnek alınan kanallar:
failarmy - YouTube
The Slow Mo Guys - YouTube (not: bu adamlar kendi videolarını kendileri çekiyorlar, eğer kaliteli video çekebileceğinize inanıyorsanız, sağdan soldan video bulmanıza gerek yok).
Machinima Entertainment, Tech & Culture - YouTube

Dip Not: Eğer kendi videolarınızı kendiniz çekiyorsanız ilk yükleyen siz olduğunuzdan emin olun. Eğer videonun orjinal sahibi sizseniz, diğer kanallar videonuzu çaldığında "spammerlara" telif bildiriminde bulunup onların "sizin emeğinizden" para kazanmasına engel olabilirsiniz.

==== EKLEME ====
Spam mı Yoksa Özgün mü Çalışmalıyım? Sorusuna 25 Ekimde açmış olduğum "İngilizce ve Özgün" kanala ait son 5 günlük görüntü:
25 Ekim - 1 Kasım arası "ufak tefek sosyal medya paylaşımları" ile desteklediğim için kazanç 1-3 TL arası idi.
Arkadaşları biraz motive etmek için bu resmi koyuyorum yanlış olmasın. Bu kanalda yukarıda anlattıklarımı "eksik" bile uygulamış olabilirim :)
spamm%C4%B1%C3%B6zg%C3%BCnm%C3%BC.png

60K Görüntülenmeye 415 TL kazanca ulaşmak "1 haftalık" video araştırma - geliştirme sonucudur.
Kanalın şu anda tamamen özgün 141 abonesi bulunmaktadır. Yeni eklenen her video "patlamaya hazır bomba" niteliğinde olup eklendikten sonra 250-300 izlenme almaktadır. Kişiler sosyal medya'da paylaşım yaptıkları sürece bu sayı git gide artmaktadır.
Kanalda şu an sadece 18 video bulunmaktadır :)

Spam yapan bir çok arkadaş bu kazancı yaklayabilmek için yüzbinlerce belki de milyon+ görüntülenme alması gerektiğini unutmayın :)

Önemli olan "çok çalışmak, sıkı çalışmak" değil "Akıllı çalışmak"tır.

Kardeşim bu güzel bilgilerin için Allah senden razı olsun. Peki ingilizce mi türkçe mi çalışarak bu geliri elde ettin, veya bu anlattıkların hangi dil için geçerli ?

Microsoft'un Bing Translator'u gayet kaliteli cümle çevirisi yapıyor.

Videoyu anlatan ve dil bilgisi kurallarına uygun cümle yazıp bing'e çevirtebilirsin.

Örnek çeviriler:
"Küçük çocuk attan düştü" cümlesini "The little boy fell off a horse" diye çevirdi. DOĞRU
"Komik kedi küvete düştü" cümlesini "Funny cat fell in the tub" diye çevirdi. DOĞRU

"Yunanistan'ı vuran para krizi Türkiye'ye sıçradı." cümlesini "Greece shot money crisis spread to Turkey." diye çevirdi, "DOĞRU" (relative clause'ları en iyi çeviren program)
saol kardeş denicem

Hocam gireceğimiz etiketler ve video açıklamaları hakkında da bir kaç ipucu verir misin ?

Güzel bilgiler sağolasın.Zaman zaman kullandığım şeyler bunlar.Her ne kadar bir FailArmy olamasak da damlasın yeter.Tabii İngilizcesi iyi olanlar daha başarılı olabilir.

Hocam gireceğimiz etiketler ve video açıklamaları hakkında da bir kaç ipucu verir misin ?

Video ile alakalı gördüğünüz açıklama ve etiket haricinde birşey girmeyin.

Benim videolarda öyle aşırı etiket girme işi yok. Alakasız etiketler girmiyorum TBM artırmak için.
Açıklamalar da video ile alakalı oluyor her zaman.

---------- Mesaj saat 18:26:55 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 18:24:36 civarında gönderildi. ----------

Güzel bilgiler sağolasın.Zaman zaman kullandığım şeyler bunlar.Her ne kadar bir FailArmy olamasak da damlasın yeter.Tabii İngilizcesi iyi olanlar daha başarılı olabilir.

Neden bir "fail army" olamayasın ki? Karamsar düşünürsen bir gün "paranın damlamasından" sıkılıp spam'a yönelip bir çok şeyi tehlikeye atabilirsin...

[/COLOR]

Neden bir "fail army" olamayasın ki? Karamsar düşünürsen bir gün "paranın damlamasından" sıkılıp spam'a yönelip bir çok şeyi tehlikeye atabilirsin...[/QUOTE]

Hocam bu güne kadar spam yapmadım,yaptırdım :)Bir kaç kez R10 da ve buradan video yüklettim.Yaklaşık 10 aydır aylık 1000 tl civarında alıyorum.Hiç bot,vds vs. kullanmadım.Bu güne kadar da 1 kanalım kapandı.Onu da hemen saf dışı ettim yani sildim.Benim kastım bir fail army ( veya verdiğin diğer örnek kanallar gibi )olmak için iyi derecede,en az bu kanal sahipleri kadar ingilizce bilmek gerekli diye düşünüyorum.

Verdiğin çalışma planında da işin püf noktası ise bence, nete yeni düşen ham videoları bulmak.Bu da google arama motorunu didik etmek ve sıkı takip ile mümkün.Bir yöntem de eğer failarmy' nin kanalına dikkat ettiysen " submit a video " diye bir link var.Adamlar orjinal video sahiplerinden belli bir ücret karşılığında video alıp kendi compilation dediğimiz derleme videolarında kullanıyorlar.Biz nasıl yaparız,ham ve orjinal bir video kaça alınır bunu düşünmemiz lazım.Çünkü sonuçta izin almada kullanılan her video yine sorun çıkartacaktır.Hepsi olmasa bile bir kısmı.

Spam yapan arkadaşlar da şu yanılgıya düşüyorlar, ne kadar çok video o kadar çok kazanç.İlk bakışta mantıklı gibi görünyor ama özellikle son günlerdeki gelişmelerden sonra spam işi tamamen bitmiştir.Hoş herşeyi ile özgün video çekip yinede telif yiyen veya kanalı kapanan da var, o da ayrı mevzu.

[/COLOR]

Neden bir "fail army" olamayasın ki? Karamsar düşünürsen bir gün "paranın damlamasından" sıkılıp spam'a yönelip bir çok şeyi tehlikeye atabilirsin...

Hocam bu güne kadar spam yapmadım,yaptırdım :)Bir kaç kez R10 da ve buradan video yüklettim.Yaklaşık 10 aydır aylık 1000 tl civarında alıyorum.Hiç bot,vds vs. kullanmadım.Bu güne kadar da 1 kanalım kapandı.Onu da hemen saf dışı ettim yani sildim.Benim kastım bir fail army ( veya verdiğin diğer örnek kanallar gibi )olmak için iyi derecede,en az bu kanal sahipleri kadar ingilizce bilmek gerekli diye düşünüyorum.

Verdiğin çalışma planında da işin püf noktası ise bence, nete yeni düşen ham videoları bulmak.Bu da google arama motorunu didik etmek ve sıkı takip ile mümkün.Bir yöntem de eğer failarmy' nin kanalına dikkat ettiysen " submit a video " diye bir link var.Adamlar orjinal video sahiplerinden belli bir ücret karşılığında video alıp kendi compilation dediğimiz derleme videolarında kullanıyorlar.Biz nasıl yaparız,ham ve orjinal bir video kaça alınır bunu düşünmemiz lazım.Çünkü sonuçta izin almada kullanılan her video yine sorun çıkartacaktır.Hepsi olmasa bile bir kısmı.

Spam yapan arkadaşlar da şu yanılgıya düşüyorlar, ne kadar çok video o kadar çok kazanç.İlk bakışta mantıklı gibi görünyor ama özellikle son günlerdeki gelişmelerden sonra spam işi tamamen bitmiştir.Hoş herşeyi ile özgün video çekip yinede telif yiyen veya kanalı kapanan da var, o da ayrı mevzu.[/QUOTE]
Söylediklerinize katılıyorum hocam, telif malesef bu işte bile ciddi bir sıkıntı, ancak spam yapanlara oranla bu tarz video hazırlayanların telif yeme oranı çok daha düşük.

Videoların telif haklarını satın alabilmek için şirket kurmak ve sözleşmeli çalışmak gerekiyor, failarmy markalaştığı için bunu rahatça yapıyor :)

Ufaktan başlamak lazım zaten bu işlere...

Spam yapan arkadaşlar da şu yanılgıya düşüyorlar, ne kadar çok video o kadar çok kazanç.İlk bakışta mantıklı gibi görünyor ama özellikle son günlerdeki gelişmelerden sonra spam işi tamamen bitmiştir.Hoş herşeyi ile özgün video çekip yinede telif yiyen veya kanalı kapanan da var, o da ayrı mevzu.
Söylediklerinize katılıyorum hocam, telif malesef bu işte bile ciddi bir sıkıntı, ancak spam yapanlara oranla bu tarz video hazırlayanların telif yeme oranı çok daha düşük.

Videoların telif haklarını satın alabilmek için şirket kurmak ve sözleşmeli çalışmak gerekiyor, failarmy markalaştığı için bunu rahatça yapıyor :)

Ufaktan başlamak lazım zaten bu işlere...[/QUOTE]

Hem fikiriz. Spam yapmaktan iyidir.

Hocam değerli bilgiler için çok teşekkürler, motivasyon sağlamışsınız yazınız ile, teşekkürler :D
Keyfim yerine geldi sırıtıyorum ))

==== Güncel video bulma problemin aşmak ====
Bunun için elimizde google'ın "video arama motoru" var :)
video.google.com adresinde arama yapın ancak youtube sonuçlarını listelemeyin. nasıl mı?

örnek arama: " amatör basketbol -site:youtube.com " (tırnak içerisindeki ifadeyi arattığınızda önünüze youtube haricindeki diğer tüm videolar arasından amatör basketbol videolarını aratmış olursunuz.

peki ya yeni eklenecek amatör videoları nasıl bulacağım? derseniz de.

google'ın alert servisi'ni kullanabilirsiniz. bu kelimede yeni video eklendikçe size e-posta gönderiyor google amca. Siz de o videoları alıp işleyip kanalınızda sunuyorsunuz :)

herşey çok güzel anlatılmış hocam eline sağlık değerli bilgileri paylaştığın için.

ama ben bu konuda özgünlük adına birşeye raslayamadım. özgünlükten kastınız yt de olmayanı yüklemekse...

Konu çok güzel. Aklımda olan bir plan zaten bu ilerleyen günlerde hayata geçireceğim.

Guzel paylasim bu konuyu forumun derinliklerinden bulup uplayan arkadasada teşekkürler

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri