Uzun videolarda neden daha fazla kazanılır ?

• Kullanıcı ahzukabz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

ahzukabz

Kayıtlı Üye
Merhaba Arkadaşlar
Uzun süredir gerek partner gerekse adsense ile youtube çalışmaktayım ancak kafamda net olmayan bir konu var. Bu konuyu netleştirmek istiyorum. Belki bir çoğumuza faydası da dokunur.

Şimdi İngilizce ve uzun videolar çok kazandırıyor deniliyor.
İngilizce olmasını anlayabiliyorum. Türkiye'de reklam verenler az ve yeteri kalitede olmadığı için tıklama başına kazanç az oluyor ancak neden uzun videolarda daha çok kazanıyoruz bunu bilmiyorum. Kafamdaki olasılıklar şunlar ancak hangisi kesin sonuç bilmiyorum.

1 Olasılık : Uzun videolarda daha kaliteli reklamlar gösteriliyor böylelikle 3 saatlik videoda tıklanan bir reklam 3 dakikalık videoda çıkan bir reklamdan daha çok kazandırıyor.

2 Olasılık : Uzun videoda daha fazla reklam göründüğü için kullanıcı elbet bir reklama tıklıyor. Bunun dışında kısa videolar arasında fark yok. Yani 3 dakikalık videoda 1 reklama tıklama ile 3 saatlik bir videoda 1 reklama tıklama kazancı aynıdır. Sadece video uzun olduğu için ve video süresince bir çok reklam çıktığı için kullanıcının zaman içerisinde reklama tıklama olasılığı yüksek olması nedeniyle uzun video daha karlıdır.

Ayrıca şunu da merak ediyorum. Bu "REKLAMI ATLA" şeklinde görünen video reklamlarda illa linke tıklanınca mı kazanıyoruz yoksa 5 saniye sonra yani REKLAMI ATLA yazısı geldiğinde tıklanmazsa mı kazanmaya başlıyoruz. Eğer bu şekildeyse ondan dolayı olabilir. Yani uzun videoda daha fazla atlanabilir video reklamlar görüneceği için ve kullanıcıların hemen REKLAMI ATLA ya tıklayamayabileceği için kazanıyor olabiliriz.

Evet bu sorularıma cevap verirseniz çalışmamı yönlendirmiş olursunuz. Ben özgüne geçtim kafamda çok soru işareti var. Saygılar.

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar
Uzun süredir gerek partner gerekse adsense ile youtube çalışmaktayım ancak kafamda net olmayan bir konu var. Bu konuyu netleştirmek istiyorum. Belki bir çoğumuza faydası da dokunur.

Şimdi İngilizce ve uzun videolar çok kazandırıyor deniliyor.
İngilizce olmasını anlayabiliyorum. Türkiye'de reklam verenler az ve yeteri kalitede olmadığı için tıklama başına kazanç az oluyor ancak neden uzun videolarda daha çok kazanıyoruz bunu bilmiyorum. Kafamdaki olasılıklar şunlar ancak hangisi kesin sonuç bilmiyorum.

1 Olasılık : Uzun videolarda daha kaliteli reklamlar gösteriliyor böylelikle reklama tıklandığında daha çok kazanıyoruz.

2 Olasılık : Uzun videoda daha fazla reklam göründüğü için kullanıcı elbet bir reklama tıklıyor. Bunun dışında kısa videolar arasında fark yok. Yani 3 dakikalık videoda 1 reklama tıklama ile 3 saatlik bir videoda 1 reklama tıklama kazancı aynıdır.

Ayrıca şunu da merak ediyorum. Bu "REKLAMI ATLA" şeklinde görünen video reklamlarda illa linke tıklanınca mı kazanıyoruz yoksa 5 saniye sonra yani REKLAMI ATLA yazısı geldiğinde tıklanmazsa mı kazanmaya başlıyoruz. Eğer bu şekildeyse ondan dolayı olabilir. Yani uzun videoda daha fazla atlanabilir video reklamlar görüneceği için ve kullanıcıların hemen REKLAMI ATLA ya tıklayamayabileceği için kazanıyor olabiliriz.

Evet bu sorularıma cevap verirseniz çalışmamı yönlendirmiş olursunuz. Ben özgüne geçtim kafamda çok soru işareti var. Saygılar.

Reklam kalitesinden emin değilim ama 2. seçenek uzun videoda daha fazla reklam olduğu için izlenme/tıklanma ihtimali artıyor.

Video reklamın kazandırması için tıklanması gerekmiyor. Reklamı Atla demeden, yanlış hatırlamıyorsam bir 30sn, izlendiğinde kazandırmış oluyor.

uzun videolarda ,video ortası reklam olduğundan daha fazla reklam gösterimi ve kazanç olur.yalnız videoların da kaliteli ve belli bir kitleye hitap etmesi gerekir ki kanallardaki izleme süresi,izleme dakikasının artışı dakikaya oranla iyi olsun...

10dk lık bir videonun izlenme süresi 2 dk ysa onun uzun olması bir işe yaramaz..bütün bunlar google ın sevdiği kitleyi tutma değerlendirmesine etki eder.kısacası bir kişi kanalınızda ne kadar süre kalırsa o kadar iyidir.

Şöyle bir hesap yapalım kullanıcıların reklam tıklama oranı %10 olsun.
Tek reklamlı bir videoda 100 izlenme varsa 10 tıklanma eder.
10 reklamlı bir videoda 100 izlenme varsa 100 tıklanma eder.

çok reklam çok para başka açıklama olamaz :)

Çok teşekkürler bu konuda kafamdaki soru işaretleri sizlerinde sayesinde gitti. Başka bir sorum daha olacak.

Analytics incelediğimde atlanabilir reklamların alttan çıkan resim veya metin reklamlardan çok daha fazla kazandırdığını gördüm. Çocuk kanalım var. Bu bana mı özgü yoksa genel olarak böylemi sizde de arkadaşlar.

Çok teşekkürler bu konuda kafamdaki soru işaretleri sizlerinde sayesinde gitti. Başka bir sorum daha olacak.

Analytics incelediğimde atlanabilir reklamların alttan çıkan resim veya metin reklamlardan çok daha fazla kazandırdığını gördüm. Çocuk kanalım var. Bu bana mı özgü yoksa genel olarak böylemi sizde de arkadaşlar.

sana ozel

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri