Vadeli hesap Haram mı ?

Faiz haram mıdır ?

• Kullanılan toplam oy
    14
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bLueworLd

Kayıtlı Üye
Evet arkadaşlar ben suanda vadesiz hesap kullanıyorum ögrenci kartım var 6 ay bir 10 TL kullanım ücreti ödüyordum ama haziranda 22 olacağım için öğrenci değil gibi görülecekmisim ve 6 ayda bir 60 tl para alacaklar düz hesap yılda 120 TL . Ben senede 500 tl zar zor biriktirim onunda 120 sini alacaklarsa bana çok az kalacak . Bende ing turuncu hesap açmaya karar verdim onlar benden alacağına ben onlardan alayım diye ama kimisi faize helal diyor kimisi haram diyor kafam çok karışık sizce ne yapayım .

Herkeze teşekkürler

Evet arkadaşlar ben suanda vadesiz hesap kullanıyorum ögrenci kartım var 6 ay bir 10 TL kullanım ücreti ödüyordum ama haziranda 22 olacağım için öğrenci değil gibi görülecekmisim ve 6 ayda bir 60 tl para alacaklar düz hesap yılda 120 TL . Ben senede 500 tl zar zor biriktirim onunda 120 sini alacaklarsa bana çok az kalacak . Bende ing turuncu hesap açmaya karar verdim onlar benden alacağına ben onlardan alayım diye ama kimisi faize helal diyor kimisi haram diyor kafam çok karışık sizce ne yapayım .

Herkeze teşekkürler

Bunu tartışmak bile uygun değildir. İslamiyette yeri kesin ve netir faiz hem alan için hemde veren için haramdır. Bunu uzatmanın manası yok her seferinde aynı konu. Öğrenin faizin her türlüsü haram edilmiştir.

milletin emeğini yutuba yükleyerek para kazanıyorsunuz çatır çatıryiyorsunuz sıkıntı yok, vadeliden kazanmanın haramımı koydu :) :)

geçin bu işleri.

eğip bükmeye kılıf uydurmaya gerek yok, haram işte. harama girip girmemek sana kalmış kimse karışamaz.

Nette araştırdık heralde herkez farklı söylüyor çoğunluk ne derse onu yapacağım için açtık buraya

Bu iş sürü pisikolojisi değil çoğu ne derse o olsun. Aç kuranı aç ilmihali oku hocam. Orda hüküm net ve kesindir. Bu çoğunluk seni cehennemden kurtarmaz. Burası fetfa yeride değil çoğunluk ne derse o olsun.

Spamda haram :D Benden kart kullanım bedeli 120 tl alırken haram değil de ben alınca mı haram

milletin emeğini yutuba yükleyerek para kazanıyorsunuz çatır çatıryiyorsunuz sıkıntı yok, vadeliden kazanmanın haramımı koydu :) :)

geçin bu işleri.

Açık ve net olan bir şeyi inkar etmek küfre götürür. Buna dikkat edin. Haram olduğunu bilmek ise farklıdır. Kalkıp haram değil demek Allah korusun Sonucu küfre gider. Günah olduğunu bilmem seni dinden çıkarmaz. Ama günah olduğunu inkar etmek senide benide herkeside dinden çıkarır.

Paranın bankada bulunması bile iyi değilken, faizin haram olup olmadığı sorman çok çok saçma bence.

Açık ve net olan bir şeyi inkar etmek küfre götürür. Buna dikkat edin. Haram olduğunu bilmek ise farklıdır. Kalkıp haram değil demek Allah korusun Sonucu küfre gider. Günah olduğunu bilmem seni dinden çıkarmaz. Ama günah olduğunu inkar etmek senide benide herkeside dinden çıkarır.

Söyle birşeyde var hocam müslümanın müslümandan faiz alması haramdır . Bakın arap şeyhlerine hep hesapları abd ve yahudilerde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri