Varlık Barışı Hk

ayarlarizya

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar, son zamanlarda oluşan bu vergi sıkıntıları hepimizi sıkıntıya sokmuş durumda.

Forumda bir arkadaş "Haziran ayı son ayınınız gidin Varlık Barışına kaydolun" demişti.

Ben de dinleyerek buradaki hükümet konağında gelir bölümüne bu konuyu danışmak, neler yapabilirim, nasıl kaydolurum diye bi fikir alışverişine gittim ama durum içler acısı.

Orada çalışan 3 kişi de "Bu konu hakkında sizin kadar bilgimiz var internetten araştırın" dedi.

Napacağımı tam olarak bilmiyorum. Nasıl kaydolabilirim, nerelere başvurmam gerek bir bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?

Teşekkür ederim.

Danışman yardımı almanı tavsiye ederim.
zira ben danışmansız bu işleri denemeye başladım ve vergi dairesi müfettişin yapacağı işi kendimi ispiyon etmişim gibi yapıp varlık barışı değil geçmişe yönelik mükellefiyet açtı.
şimdi o adama bunun olmaması gerektiğini anlatmak gerçekten imkansız çünkü ona göre biz vergi kaçakçısıyız ve cezalandırılmamız gerekiyor.

Benimde bir sorum var, forumdan varlık barışı dilekçesi hazırlamış yada sonuca ulaşmış biri var mı? %1 ödeyip işin içinden çıkmak en iyi çözüm çünkü.

Benim dayımın oğlu kendisi müfettiş olduğu için geçenlerde fikir alışverişi yapmak için görüştüm.

O da varlık barışını çoğu müfettiş kabul etmez ve size mükellef olarak ceza çıkartabilir. Eğer yasa yeni yürürlüğe girdiyse ve siz çağırılmadıysanız gidin Gelir İdaresi Başkanlığına başvurun, vergi kaçırmak başka vergiyi bilmemek başka dedi.

Ben de eninde sonunda çağıracağımız için şimdiden Gelir İdaresi Başkanlığına bildirmeyi düşünüyorum arkadaşlar.

merhabalar
dün itibariyle varlık barışından yararlandım.
2019 mart ayında adsense den ilk kez kazanmaya başladım
2019 kasım ayına kadar bireysel ziraat hesabıma kazançları aldım. kazanç artmaya başlayınca vergi muhabbetinden dolayı şirket kurdum.
bu tarihten itibaren kazandıklarımın vergisini ödedim. fakat eski kazançları şirkete yansıtmadım sıkıntı olmasın diye.
2020 mayıs ayına kadar bu şekilde geldim. ve eski kazançların vergisini çok düşünmeye başladım. araştırdım biraz ve varlık barışını duydum
bir mcn sahibiyle durumu konuştum. kendisi de mükellef olmadan önceki kazançlarının vergisini varlık barışıyla ödediğini söyledi.
tüm işlemleri sadece banka şubesinden yaptığını söyledi.
Ben de aynı yolu denedim ve vergi mükellefi olmadan önceki kazançlarım için varlık barışına başvurmak için bankaya gittim. ilk gittiğimde çalışanların pek bilgisi yoktu hatta imar barışı zannedip o şekilde yönlendirme yaptılar. daha sonra tekrar gittim ve direk banka müdürüyle görüştüm. durumu anlattım ve kendisi de varlık barışını bildiğinden işlemleri yaptık ve %1 vergi ile hallettim. banka maliyeye bu durumun bildirileceğini söyledi ve konu kapandı.
ama ilerde ne olur tekrar incelemeye girer mi bilmiyorum.

NOT: bu işlemlerden önce vergi dairesinden herhangi bir tebligat gelmedi. yani benim hesaplar incelemeye girmeden kendim başvurdum. incelemeye girmiş kişilerde
nasıl yaparlar bilmiyorum.

Şimdi diyeceksiniz ki eski ödemeleri varlık barışıyla nasıl hallettin, varlık barışı yurtdışından getirmek istediğin para için geçerli değil mi?
ben araştırdım 2 şekilde varlık barışı var
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/08/20190802-13.htm
burada ben madde 1 b ve madde 6 ya dayanarak varlık barışına başvurdum. 31 aralık 2019 a kadar geçerli diyor burada. fakat 30 haziran 2020 ye kadar uzatıldı

Son düzenleme:
merhabalar
dün itibariyle varlık barışından yararlandım. bana daha önce hiçbir vergi inceleme tebligat vs. gelmedi. 2019 daki kazançlarım için vergi olayını incelerken keşfettim varlık barışını. tüm işlemleri bankadan hallettim. bankaya ilk gittiğimde çalışanların pek bilgisi yoktu hatta imar barışı zannedip o şekilde yönlendirme yaptılar. daha sonra tekrar gittim ve direk banka müdürüyle görüştüm. durumu anlattım ve kendisi de varlık barışını bildiğinden işlemleri yaptık ve %1 vergi ile hallettim. banka maliyeye bildirdi. ama ilerde ne olur tekrar incelemeye girer mi bilmiyorum.
Geçmişe dönük banka nasıl yaptı çünkü bildirimden 3 ay içinde ödeniyor biliyorum. Ayrıca banka hangisi çünkü bazı bankalar yapmıyor bilmiyor hatta (örn Enpara)

Geçmişe dönük banka nasıl yaptı çünkü bildirimden 3 ay içinde ödeniyor biliyorum. Ayrıca banka hangisi çünkü bazı bankalar yapmıyor bilmiyor hatta (örn Enpara)

banka ziraat bankası. bildirim derken?
bize vergi dairesinden herhangi bir bildirim gelmeden başvurduk.

banka ziraat bankası. bildirim derken?
bize vergi dairesinden herhangi bir bildirim gelmeden başvurduk.
Şöyle, sizin parayı getireceğinizi söylemeniz sonra 3 ay içinde paranın gelmesi gerekiyor normalde. Yani bildireceksiniz bankaya sonra 3 ay içinde gelmesi gerekiyor. Her ay adsense parası gelse bildirim için geçmiş olacak yine. Tabi parayı bir seferde aldıysanız başka ama geçmiş tarihli bir işlem bankanın yapması ilginç geldi çünkü çoğunun haberi bile yok

hocam vergi mükellefiyeti açtırmadan nasıl başvurdunuz varlık barışına sadece bankanın halledebileceği bir iş mi bu kadar kolay mı bu

Şöyle, sizin parayı getireceğinizi söylemeniz sonra 3 ay içinde paranın gelmesi gerekiyor normalde. Yani bildireceksiniz bankaya sonra 3 ay içinde gelmesi gerekiyor. Her ay adsense parası gelse bildirim için geçmiş olacak yine. Tabi parayı bir seferde aldıysanız başka ama geçmiş tarihli bir işlem bankanın yapması ilginç geldi çünkü çoğunun haberi bile yok
şu haberi okuyun hocam
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/varlik-barisinda-sure-uzatildi/1687284

sondan bir önceki paragrafa bakın.
"Gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerince sahip olunan ve Türkiye'de bulunan ancak kanuni defter kayıtlarında yer almayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarıyla taşınmazlar, 30 Haziran 2020'ye kadar vergi dairelerine beyan edilecek."

ben birkaç ay iyi kazandıktan sonra şirket açıp mükellef oldum. fakat eski kazandıklarımı bu şirkete yansıtmadım. öyle kaldı
mükelleflikten önceki kazançlarımda varlık barışından yararlandım yukardaki paragrafa uygun bir şekilde.

yani kısaca şöyle diyeyim 2 tip varlık barışı var
1.si parayı henüz ülkeye getirmediğin durum
2.si parayı ülkeye getirmişsin ama kayıt altına almamışsın

merhabalar
dün itibariyle varlık barışından yararlandım. bana daha önce hiçbir vergi inceleme tebligat vs. gelmedi. 2019 daki kazançlarım için vergi olayını incelerken keşfettim varlık barışını. tüm işlemleri bankadan hallettim. bankaya ilk gittiğimde çalışanların pek bilgisi yoktu hatta imar barışı zannedip o şekilde yönlendirme yaptılar. daha sonra tekrar gittim ve direk banka müdürüyle görüştüm. durumu anlattım ve kendisi de varlık barışını bildiğinden işlemleri yaptık ve %1 vergi ile hallettim. banka maliyeye bildirdi. ama ilerde ne olur tekrar incelemeye girer mi bilmiyorum.

Yanlış anlamada bence sen çok yanlış birşey yaptın.
Varlık barışı butür birşey değil, banka müdürüne gidip, bankadaki paranın %1'ini vergi vererek YT'den ilerde gelebilecek VERGİ kazançlarından malesef kurtulamazsın.
Bu iş bu kadar basit değil.
Yinede ilerde YT incelemesine girer misin, borç çıkar mı orasıda biraz piyango zaten.
Bol şans.

Yanlış anlamada bence sen çok yanlış birşey yaptın.
Varlık barışı butür birşey değil, banka müdürüne gidip, bankadaki paranın %1'ini vergi vererek YT'den ilerde gelebilecek VERGİ kazançlarından malesef kurtulamazsın.
Bu iş bu kadar basit değil.
Yinede ilerde YT incelemesine girer misin, borç çıkar mı orasıda biraz piyango zaten.
Bol şans.

hocam şuan şirketim var ve mükellefim. ben sadece mükellef olmadan önceki gelir için varlık barışından yararlandım diyorum. onun dışında halen kazanıyor ve vergi veriyorum.

hocam şuan şirketim var ve mükellefim. ben sadece mükellef olmadan önceki gelir için varlık barışından yararlandım diyorum. onun dışında halen kazanıyor ve vergi veriyorum.

Mesajda şirket vs kurduğunu yazmamışsın ben bireysel olarak yazdım.

R10 da bu konu hakkında baya detaylı bilgiler var

https://www.r10.net/adsense-odemeleri/2219080-varlik-barisi-zaferi.html

Anladığım kadarıyla çoğu müfettiş kabul etmiyor eğer inceleme kağıdı bana kesin gelir diyorsanız oturup düşünün kağıt gelmeden ödemeyi yapabilirsiniz ama bu kesin olarak inceleme yapılmasına engel değil diye biliyorum işin sonu vergi mahkemesine gidiyor sanırım söylenen ise orada vergi mükellefinin haklı bulanacağı büyük olasılıkla ama tabi bu da kesin değil. Kesin işe yarıyor diye bir şey yok sanırım ama kendisine kağıt gelenler düşünebilirler. Kısacası benim de yarım yamalak bilgim var r10 daki konuya bakabilirsiniz :D

merhabalar
dün itibariyle varlık barışından yararlandım.
2019 mart ayında adsense den ilk kez kazanmaya başladım
2019 kasım ayına kadar bireysel ziraat hesabıma kazançları aldım. kazanç artmaya başlayınca vergi muhabbetinden dolayı şirket kurdum.
bu tarihten itibaren kazandıklarımın vergisini ödedim. fakat eski kazançları şirkete yansıtmadım sıkıntı olmasın diye.
2020 mayıs ayına kadar bu şekilde geldim. ve eski kazançların vergisini çok düşünmeye başladım. araştırdım biraz ve varlık barışını duydum
bir mcn sahibiyle durumu konuştum. kendisi de mükellef olmadan önceki kazançlarının vergisini varlık barışıyla ödediğini söyledi.
tüm işlemleri sadece banka şubesinden yaptığını söyledi.
Ben de aynı yolu denedim ve vergi mükellefi olmadan önceki kazançlarım için varlık barışına başvurmak için bankaya gittim. ilk gittiğimde çalışanların pek bilgisi yoktu hatta imar barışı zannedip o şekilde yönlendirme yaptılar. daha sonra tekrar gittim ve direk banka müdürüyle görüştüm. durumu anlattım ve kendisi de varlık barışını bildiğinden işlemleri yaptık ve %1 vergi ile hallettim. banka maliyeye bu durumun bildirileceğini söyledi ve konu kapandı.
ama ilerde ne olur tekrar incelemeye girer mi bilmiyorum.

NOT: bu işlemlerden önce vergi dairesinden herhangi bir tebligat gelmedi. yani benim hesaplar incelemeye girmeden kendim başvurdum. incelemeye girmiş kişilerde
nasıl yaparlar bilmiyorum.

Şimdi diyeceksiniz ki eski ödemeleri varlık barışıyla nasıl hallettin, varlık barışı yurtdışından getirmek istediğin para için geçerli değil mi?
ben araştırdım 2 şekilde varlık barışı var
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/08/20190802-13.htm
burada ben madde 1 b ve madde 6 ya dayanarak varlık barışına başvurdum. 31 aralık 2019 a kadar geçerli diyor burada. fakat 30 haziran 2020 ye kadar uzatıldı

Hocam benim bir çok bankadan gelirim oldu şuana kadar. Şuana kadar gelir elde ettiğim tüm bankaları tek tek gezmem mi gerekiyor yoksa tek banka tüm genel yatan paradan vergiyi keser mi?

Biliginiz var mı bu konu hakkında

Hocam benim bir çok bankadan gelirim oldu şuana kadar. Şuana kadar gelir elde ettiğim tüm bankaları tek tek gezmem mi gerekiyor yoksa tek banka tüm genel yatan paradan vergiyi keser mi?

Biliginiz var mı bu konu hakkında

bilgim yok hocam maalesef. ben sadece ziraatten adsense ödemesi aldım.

2018 de Google hesaplarında beklettiğim parayı toplu getirterek varlık barışı yaptım. İnceleme kağıdı geldi müfettişe varlık barışı belgelerini verdim. Şuan inceliyor. Kabul edip etmeme yönünde kesin bir şey söylemedi zaten kabul etmezse neşeli günler :)

Para gelmeden önce banka ile görüştüm. Geleceğini söyledim geldikten sonra hallederiz dediler. Para geldi form doldurduk %2 idi o zaman sanırım kesinti yapıldı işlem tamamlandı. Ama şuan varlık barışı yapmak için geçmişte gelen paralar için bankalar uğraşmak istemiyor. Anladığım kadarıyla da vergi dairesine dilekçe verilmesi gerekiyor. Arkadaş banka ile çözmüş ve % 1 ödemeşise kişisel fikrim geçerli olacaktır. Banka gerekli vergiyi kesmiş ve vergi dairesine adına ödemiştir. İnceleme olursa müfettişe kalmış bir durum gerisi.

Varlık barışı yaptığım bankalar
Ziraat
Vakıf
Halk
Kuveyttürk

Ben bankaya gittiğimde biz bu saatten sonra yapamayız deyip vergi dairesine yönlendirmişlerdi. Vergi dairesine gittiğimde de zaten incelemeye girmişsiniz ilk kağıt gelmiş, artık rapor gelecek sonra işlem alırız diye başlarından salladılar.

2018 de Google hesaplarında beklettiğim parayı toplu getirterek varlık barışı yaptım. İnceleme kağıdı geldi müfettişe varlık barışı belgelerini verdim. Şuan inceliyor. Kabul edip etmeme yönünde kesin bir şey söylemedi zaten kabul etmezse neşeli günler :)

Para gelmeden önce banka ile görüştüm. Geleceğini söyledim geldikten sonra hallederiz dediler. Para geldi form doldurduk %2 idi o zaman sanırım kesinti yapıldı işlem tamamlandı. Ama şuan varlık barışı yapmak için geçmişte gelen paralar için bankalar uğraşmak istemiyor. Anladığım kadarıyla da vergi dairesine dilekçe verilmesi gerekiyor. Arkadaş banka ile çözmüş ve % 1 ödemeşise kişisel fikrim geçerli olacaktır. Banka gerekli vergiyi kesmiş ve vergi dairesine adına ödemiştir. İnceleme olursa müfettişe kalmış bir durum gerisi.

Varlık barışı yaptığım bankalar
Ziraat
Vakıf
Halk
Kuveyttürk

Merhaba, örnek bir dilekçe formunu paylaşma şansınız var mı acaba?

Ben de dilekçe vermek istiyorum fakat daha önce böyle bir tecrübem olmadığı için nelerden bahsetmeliyim hiçbir bilgim yok.

Teşekkür ederim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri